KUNSTHOTELL: Radisson RED vil gi ukjente kunstnere en arena til å vise seg fram, og det helst kostnadsfritt.
KUNSTHOTELL: Radisson RED vil gi ukjente kunstnere en arena til å vise seg fram, og det helst kostnadsfritt. Bilde 1 av 3
VELLYKKET: Konseptet RED Art fungerer godt, og hotellet og Fen Wang vil utvikle det.
VELLYKKET: Konseptet RED Art fungerer godt, og hotellet og Fen Wang vil utvikle det. Bilde 2 av 3
LOKAL: Groruddølen Martine Mortensen har laget dette maleriet (FOTO: innsendt).
LOKAL: Groruddølen Martine Mortensen har laget dette maleriet (FOTO: innsendt).Bilde 3 av 3

Kunsthotellet på Økern

Radisson RED på Økern sitt kunstkonsept, der kunstnere får stille ut verkene sine gratis, er blitt en suksess.

Radisson RED er blitt en godt synlig skikkelse i nærmiljøet på Økern siden åpningen i fjor sommer. Ikke bare er det vanskelig ikke å få øye på det store, røde bygget, hotellet har også vist seg som en aktiv nabo som samarbeider med andre lokale aktører i området, blant annet gjennom hotellets kunstkonsept, RED Arts. Det innebærer at lokale, ukjente kunstnere får bruke hotellets konferanselokaler i 12 etasje til å stille ut sine kunstverk. Nå har syv forskjellige kunstnere fått stille ut sine verk på hotellet, og det uten krav om kurtasje fra hotellet.

– Det har fungert veldig bra, vi har hatt syv ulike kunstnere her siden åpningen, og det har vært positivt både for dem, oss som jobber her og våre gjester. Det er en vinn vinn-situasjon, sier salgs- og markedssjef Fen Wang.

Så langt er det solgt kunst for 200.000 kroner, og det går uavkortet til kunstneren selv.

– Vi ser på det som et samfunnsoppdrag. Mange hoteller har til vane å stille ut ærverdig og dyr kunst fra kjente kunstnere, noe som er spennende og kult, men så er tanken med kunstkonseptet og RED at vi ønsker å være nytenkende, avslappet og uformell. Etter pandemien vet vi også at det er utfordringer for kunstnere å få seg et studio og vanskelig å få en fot inn i bransjen.

Den første til å stille ut kunst på hotellet var groruddals-jenta Martine Mortensen som avisa har omtalt i en tidligere artikkel. En annen kunstner er Marit Spilde. Hun har blant annet lagd et kunstverk av den amerikanske superstjernen 50 cent, malt portretter av Post Malone, Karpe, The Weekend og flere.

– Nådd det store utland

Radisson RED åpnet i fjor sommer med Jørgen Holte, som er oppvokst i Ole Messelts vei på Lutvann, som hotellets direktør. Konseptet RED Art startet opp rett etter åpningen. I tillegg til hotellets konferanselokaler har også roof top-baren fungert godt som utstillingslokaler og en sosial scene for underholdning slik som live-performance fra nyetablerte artister og DJ-kvelder. 

– Tilbakemeldingene fra både kunstnerne og gjestene våre er veldig gode, og går ut på at det har åpnet dører og gitt dem og oss flere muligheter. Nivået er skyhøyt.

Radisson ønsker å utvide konseptet og kombinere utstillinger med blant annet kvelder med live-musikk og andre kulturelle innslag. Radisson RED holder til i Lørenfaret 3.