ANNONSE
Groruddalen

Grorud IL nærmer seg toppformen:

Lekte seg i byderbyet

GOD STEMNING... da Grorud satte Oppsal på plass med 3-0. (Foto: Rolf Wulff.)

GOD STEMNING... da Grorud satte Oppsal på plass med 3-0. (Foto: Rolf Wulff.)

Groruds fotballherrer gjorde kort prosess og feide Oppsal unna da de kom på besøk til sesongens første byderby. Nå tror trener Eirik Kjønø at hans disipler er i ferd med å finne godformen.

Publisert:

ANNONSE

- En utrolig deilig seier. Ikke bare med tanke på poengene, men også på måten den kom. Det var en veldig solid kamp fra vår side som vi hadde kontroll på fra start til slutt. Jeg er veldig fornøyd med prestasjonen vår, sier Eirik Kjønø.

Grorud-treneren smilte fra øre til øre etter at Oppsal ble slått 3-0 hjemme på Grorud søndag kveld.

- Leverer vi slik i hver kamp framover, kan det bli riktig så moro. Vi var rett og slett veldig gode. Kanskje årsbeste så langt, sier han.

Høyt tempo

Oppsal har ikke fått en god start på sesongen, men kom til Groruddalen med mål om å snu kjerringa i byderbyet. Grorud var imidlertid obs på det, og fra starten av gjorde de alt i sin makt for å nekte gjestene å få tro på at de ville få med seg noe.

- Oppsal er i poengnød, og var naturligvis veldig gira på å få noe ut av kampen som de kunne bygge videre på. Vår plan var å spille med et høyere tempo fra starten av i kampen og nekte dem tilgang til gode opplevelser, sier Eirik Kjønø.

Dominerte omgangen

Det klarte groruddølene bra, og laget dominerte kampen fra starten av. Mål ble det imidlertid ikke før i det 29. minutt, da Preben Mankowitz sendte de gulkledde i ledelsen. Ni minutter senere sto det plutselig 2-0 da Oliver Valaker Edvardsen, som virkelig ser ut til å ha funnet målformen i de siste kampene, la på til 2-0. Hans fjerde mål så langt denne sesongen.

- Førsteomgangen vår var ekstremt god. Alle gutta fulgte kampplanen, og vi frustrerte Oppsal tilstrekkelig til at de etter hvert mistet litt tro på det. Da 1-0-scoringen kom gikk lufta litt ut av ballongen for dem, og på 2-0 startet sutringen. En perfekt omgang for vår del, sier Eirik Kjønø.

Dabbet av

På 2-0 så Oppsal ut til å ha gitt opp. Dessverre så det også ut til at Grorud trodde kampen var ferdigspilt, for aggressiviteten, tempoet og sulten fra den første omgangen var langt fra like høy.

- Deler av andre omgang var ikke god nok for vår del. Vi ønsker å skape sjanser og mål hele veien, men i denne omgangen ble vi rett og slett litt sløve i enkelte perioder.

- Det ble imidlertid aldri farlig med tanke på hvor poengene skulle ende, og det tok seg også opp utover i omgangen da vi fikk ny energi fra benken, sier Eirik Kjønø.

Fastsatte resultatet

Med tre bytter unnagjort og formaninger på sidelinjen om å kjøre på for å drepe kampen, fikk også Grorud sitt tredje mål for kvelden to minutter før slutt. Det var det den skadeplagede backen Trace Murray som fikk æren av å sette inn.

- 3-0 er en god og solid seier, men vi kunne fort hatt flere mål her også. Mange ville nok si at det er pirkete av meg å klage litt etter en 3-0-seier, men vi er nødt til å bli bedre i noen faser av kampene våre for å få drept dem tidligere, sier Eirik Kjønø.

- Nærmer oss

Totalinntrykket etter søndagens kamp er uansett meget bra. Såpass bra at treneren tror laget er i ferd med å finne godformen igjen.

- Ja, nå begynner vi å nærme oss det nivået vi skal ligge på. Det er godt å kjenne, men samtidig mener jeg vi fremdeles har mye å gå på. Vi framstår som et mye bedre lag nå enn i første hjemmekamp mot Alta (0-2-tap), men vi har mer inne. Får vi ut det potensialet, kan det bli veldig artig framover, sier Eirik Kjønø.

Cup i kveld

Neste seriekamp for Grorud er bortekampen mot Åsane. Før den tid, allerede i kveld, skal imidlertid gultrøyene ut mot OBOS-ligalaget HamKam i cupen.

- HamKam er et veldig stort steg opp fra Oppsal. Det er en fin test for vår del, og vi føler oss klare til testen. Alle vet at det blir en meget tøff kamp, men samtidig har vi tro på oss selv og vet at det er mulig å slå dem om vi spiller på vårt aller beste. Det er ingen tvil om at vi har lyst til å gå videre, sier Eirik Kjønø.

- Hvor stor er sjansen for Grorud-avansement inn i neste runde?

- Det er det ikke lett å si, men det er i hvert fall klart at vi ikke har noe å tape i den kampen. Det er HamKam som har presset på seg, og de gruer seg nok litt til oppgjøret, sier han.

Gjensyn med «Benny»

På HamKam spiller også den tidligere Grorud-backen Benjamin B. Gleditsch som gikk til hedmarkingene rett før årets sesong. Eirik Kjønø gleder seg til å se igjen sin elev.

- Det blir veldig moro. Benjamin kommer til å bli tatt godt imot av alle sammen når han kommer tilbake. Han vil alltid være velkommen på Grorud, sier Kjønø.

Kampfakta

Fotball, PostNord-ligaen, avd. 1, herrer:

Grorud - Oppsal 3-0 (2-0)

Grorud kunstgress

Tilskuere:
162

Dommer: Andre H. Arnholt

Gule kort:
Fabian Ø. Ness

Mål for Grorud:
Preben Mankowitz, Oliver V. Edvardsen og Trace Murray

GILs lag (4-4-1-1):
Emil G. Ødegaard, Ali Iqbal (Trace Murray), Glenn Harviken, Fabian Ø. Ness, Emilio Garcia, Elias K. Hagen, Faysal Ahmed (Martin Høyland fra 61.), Kevin Mankowitz, Vetle Skåttun (Thomas Elsebutangen fra 65.), Preben Mankowitz og Oliver V. Edvardsen.

STJERNENE:

*** Elias K. Hagen

** Oliver V. Edvardsen

  • Preben Mankowitz.

Nøkkelord

ANNONSE