ANNONSE
Groruddalen
Richard Larsson fikk det travelt med å selge kart lørdag.
 Foto: Tom Evensen

Richard Larsson fikk det travelt med å selge kart lørdag. Foto: Tom Evensen

Lillomarka er klar for turgåere med kart og kompass

Har du sikret deg årets Lill-o-dilt-kart? I disse dager settes stolpene ut og så snart snøen er borte er årets sesong offisielt i gang.

Publisert:

Lørdag kunne de ivrigste stolpejegerne få tak i årets Lill-o-dilten-kart da gjengen fra Lillomarka Orientering stilte opp på Grorud senter. Og det er mange ivrige turgåere som gleder seg til å jakte årets stolper.

– Vi setter ut stolpene så snart snøen har smeltet, så følg med i appen på når det starter, sier Richard Larsson.

Sammen med tre andre fra orienteringsklubben stilte han opp på Grorud senter lørdag for å få solgt unna kartene.

– Mini-dilten har vi gått tom for, der hadde vi ikke nok med i dag. De vanlige kartene har vi nok av, sier han.

Noe for alle

I Lill-o-dilten er det totalt 80 stolper du kan finne, rundt om i Lillomarka. De varierer fra de korte og enkle turene, til stolper som innebærer både lange turer og krappe bakker.

– De bratteste og lengste turene gir mest poeng, forklarer Richard.

Selv om det for en del går sport i å samle alle stolpene på kortest mulig tid, er Lill-o-dilten også fin for de som bare trenger litt nye turforslag.

– Det fine med Lill-o-dilten er at man kommer på steder man ikke visste fantes. Jeg ser det samme selv, når jeg er ute og setter ut stolper, sier Richard.

Kartene til årets Lill-o-dilten er klare, og på Grorud senter sist helg ble de solgt over bordet til mange glade turgåere.
 Foto: Tom Evensen

Kartene til årets Lill-o-dilten er klare, og på Grorud senter sist helg ble de solgt over bordet til mange glade turgåere. Foto: Tom Evensen

For selv om man har vært med i fjor, for to år siden eller fem år siden, blir det nye utfordringer hvert år.

– Vi ser litt på gamle kart når vi bestemmer oss for hvor vi skal sette stolper, men vi bruker aldri kart som er mindre enn ti år gamle, påpeker Richard.

I år samarbeider også Lillomarka Orientering med Oppsal IF, som har stolpejakt over Puttåsen i Østmarka. Kartet dit kan fås når du kjøper Lill-o-diltkartet. Puttåsen ligger like ved Lutvann, og er derfor et godt turalternativ når du har tatt Lillomarka-stolpene du er interessert i.

ANNONSE