ANNONSE
Groruddalen

Lokale håndverkere samlet på Årvoll gård

FLINKE HÅNDVERKERE: Anita Schulte driver sølvsmia på gården, og håper at markedet kan sette lys på lokale håndverkere.
 Foto: Mina Wathne

FLINKE HÅNDVERKERE: Anita Schulte driver sølvsmia på gården, og håper at markedet kan sette lys på lokale håndverkere. Foto: Mina Wathne

Selv med regn og tåke strømmet besøkende inn for å se tryllekunstneren Davido og lokale håndverkere på Årvolls vårmarked.

Publisert:

Sist oppdatert: 27.04.2023 kl 09:27

ANNONSE

Groruddalen har flere kreative og flinke håndverkere. Vårmarkedet på Årvoll gård er både for at talentfulle mennesker kan få solgt varene sine, og for å invitere nærområdet til den flotte gården.

Anita Schulte driver sølvsmie på gården, og arrangerte markedet for første gang for et par år siden.

– Vanligvis pleier det være tjukt med mennesker på gården. Da kan barna bli med å kjøre hest og kjerre. Men i år var vi uheldig med været, sier Schulte.

Likevel var lokalet fullt av familier som kikket på smykker, trylleshow, hjemmelaget syltetøy og hatter, og tok seg en vaffel.

– Det var viktig for oss å ha litt gratis show for dem som besøker gården, og kunne vise de mange tilbudene vi har her. Barnehager er ofte her for å besøke kaninene, hestene, hønene og papegøyene. Det er gøy å få markedsført litt, så lokale håndverkere kan få solgt varer og vist litt kunst og kultur i samme slengen, forklarer Schulte.

MAGI: Tryllekunstner Davido sjarmerte både barn og voksne på Årvoll gård.
 Foto: Mina Wathne

MAGI: Tryllekunstner Davido sjarmerte både barn og voksne på Årvoll gård. Foto: Mina Wathne

Mangfold av aktiviteter og tjenester

I sølvsmia designer Schulte smykker selv. Hun lager også om gamle sølvbestikk til ringer, øredobber, armbånd og anheng. Dette var et svært populært tilbud på markedet.

– Jeg tror, og hører andre si at tilbudene på Årvoll gård er veldig bra. Men det er også mennesker som ikke vet at vi er her, og hvor mange talentfulle mennesker som jobber her. Det er et stort mangfold av aktiviteter og tjenester, det er fint å vise hva vi kan bruke plassen til, fortsetter Schulte.

Magi på programmet

Veldig populært blant barnefamiliene var tryllekunstner Davido. Hvite duer kom magisk fram fra duker, ballonger, og Groruddals-avisa.

Vårmarked
 Foto: Mina Wathne

Vårmarked Foto: Mina Wathne

På markedet kunne du finne smykker, strikk, knivkurs, hatter, oljer og syltetøy, sykkelverksted, keramikk, sølvsmie, malestudio og fotografering.

ANNONSE