Heltene i Groruddalen

Publisert:

Siden jeg fortsatt er den heldige leser av avisa fra min barndoms dal, fikk jeg forleden med meg 50-årsreportasjen om Akers Avis Groruddalen. På det store bildet inni avisa så jeg to av heltene fra min første tid i norsk presse: Margit og Hjalmar Kielland, skriver Jan Roaldset.

Alle gutta leser avisen

Publisert:

Idrett er en universell aktivitet som er blottet for fargeinndelinger, og i Groruddalen bor det tusenvis av utøvere med utenlandsk bakgrunn. Det er ingen hemmelighet at lokalaviser generelt sliter med å nå igjennom til innbyggere med annen etnisk opprinnelse enn norsk, men slik er det ikke i ...

Hasle/Lørens egen avis

Publisert:

Et av dalens eldste idrettslag er Hasle/Løren som ble stiftet i 1911. Terje Nyhaug har siden 1971 stått på for klubben i sitt hjerte, og slik ser han tilbake på historien.

Bygger bro med idretten

Bygger bro med idretten

Publisert:

Idrettsånden står sterkt i Groruddalen. Ikke bare har toppidrettsutøverne herjet overskriftene i avisen, men også den lokale breddeidretten står sterkt. Uansett om du er verdensmester eller guttespiller på et innebandylag, er det alltid en avis du kan lese om deg selv og dine i.

- Det er på Veitvet det skjer

Publisert:

Og det har Akers Avis skjønt. Karin og Katrin Meløy minnes gode stunder med avisen.

Miniutgave av verden

Publisert:

Da Akers Avis Groruddalen rundet sine første 25 år, hadde den tatt i mot tusener på tusener av innflyttere fra det ganske land. De siste 25 årene har ...

«Nerven i Groruddalen»

«Nerven i Groruddalen»

Publisert:

Groruddøl og lokal-politiker Eva Semmerud har vært engasjert i lokalmiljøet siden slutten av 60-tallet. Avisen omtaler henne gjerne som «nerven i Groruddalen».

Samlet avisvennene til jubileumsfest

Samlet avisvennene til jubileumsfest

Publisert:

Akers Avis Groruddalens jubileum har blitt markert gjennom hele 2008. Denne måneden toppet det seg med kjempefest for 160 avisvenner.

Røttene går til 1928

Røttene går til 1928

Publisert:

Selv om Akers Avis Groruddalen har vært en selvstendig avis fra begynnelsen, har den en forhistorie tilbake til 1928. Det var året Martin Berge startet en velavis på Golia som skulle bli et talsrør for hans enorme samfunnsengasjement.

Den viktigste  avisen i dalen

Den viktigste avisen i dalen

Publisert:

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) kommer gående gjennom gangene i regjeringsbygget og slenger seg ned i stolen på forværelset, nysgjerrig på avisen vi har brakt med for anledningen. - Den ble ikke laget i går, smiler han.

Den fremste identitetsskaperen i dalen

Den fremste identitetsskaperen i dalen

Publisert:

- Akers Avis Groruddalen er det beste eksempelet på at en lokalavis er den fremste identitetsskaperen i et nærmiljø, sier Erling Lae (H) - byrådslederen som brukte redaktør Hjalmar Kielland som rådgiver i forbindelse med bydelsreformen - og som mener Romsås vil bli byens nye in sted i ...

Historisk villa ble mediehus

Historisk villa ble mediehus

Publisert:

Etter 30 år på Veitvet var tiden inne til å finne en mer sentral plass for avisen - og det fant man i en historisk villa på Grorud. Tilgjengeligheten til Veitvet var svekket med midtdeleren på Trondheimsveien, og på Grorud fant man det man søkte.

Den ekte avisen

Publisert:

- Akers Avis Groruddalen og personene bak bryr seg oppriktig om nærmiljøet. Folk vet det leveres ekte saker. Det er grunnen til avisens suksess gjennom 50 år, sier Rune Hetland, Generalsekretær i Landslaget for Lokalaviser.

Et menneskeras: fra bygd til by

Publisert:

Det er all grunn til å føle en stolthet over dette landskap som med sin byelv ga liv og muligheter for det bysamfunn som ble etablert mellom Alna og Hovinbekken i Bjørvika - for tusen år siden.

Har samlet på alle avisutgaver gjennom alle år

Har samlet på alle avisutgaver gjennom alle år

Publisert:

Marit Stovner (88) har registrert aviser og innlegg gjennom alle årene. Hun sitter med en komplett oversikt over alt som har skjedd i sitt nærområde, både i forhold til ubygging, gamle gårder og de mange små og store begivenheter – men også ting som vedrører hennes egen familie.

Hjertebank for Hellerud - i 100 år

Hjertebank for Hellerud - i 100 år

Publisert:

For hundre år siden ble den første T-Forden bygd. Bjørnstjerne Bjørnson feiret gullbryllup. Kong Haakon åpnet landets første elektriske jernbane. Og i juni så en liten velforening dagens lys på Hellerud.

Jubileumslunsj i Furusetheimen

Jubileumslunsj i Furusetheimen

Publisert:

En av mine helt spesielle minner fra starten av lokalavisen var da jeg en gang på slutten av 50-tallet besøkte Furuset Vel. Det var den gang vellet hadde egen forretningsfører, Oddy Rastad.

Industrihistorie fra det gamle Grorud

Industrihistorie fra det gamle Grorud

Publisert:

Jon-Ivar Iversen tar farvel med maskinparken i det som siden 1943 har vært Kvikk-Trykk på Grorud. Nå ryddes lokalene i tyskerbrakka ved idrettsplassen. Her i matsalen til de tyske soldatene har trykkeriet holdt til siden 60-årene.

En 40 meter høy boligsuksess

En 40 meter høy boligsuksess

Publisert:

Kritikerne sto i kø da Obos bygde høyblokkene på Ammerud og Tveita. De som bodde der ville bli allergiske, nervøse og ensomme sengevætere. - Men blokkene ble en suksess, slår forfatter Bjørn Bjørnsen fast i sin bok om Obos-historien.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...