ANNONSE
Groruddalen

Ludvig er årets hockeytalent

ROOKIE OF THE YEAR: Ludvig Hoff er kåret til Rookie of the year i Get-ligaen.
 Foto: Rune Hagelin

ROOKIE OF THE YEAR: Ludvig Hoff er kåret til Rookie of the year i Get-ligaen. Foto: Rune Hagelin

Den talentfulle Stavanger Oilers-spilleren Ludvig Hoff er kåret til Get Rookie of the Year i Get-ligaen.

Publisert:

Sist oppdatert: 27.04.2020 kl 21:07

ANNONSE

Prisen er en utmerkelse til årets unge nykommer i den norske ishockeyligaen, og vinneren får et personlig stipend på 10.000 kroner og muligheten til å donere 50.000 kroner til ønsket breddeklubb.

– Ludvig Hoffs bakgrunn fra universitetshockey i USA sammen med en sterk norsk hockeykultur i familien, med far og bror som tidligere landslagsspillere, gjør han til prototypen av den nye generasjonen norske hockeyspillere som kombinerer de beste erfaringene fra begge sider av Atlanteren, sier Håkan Södergren som er juryformann i Get Rookie of the Year, og fortsetter:

– Med totalt 27 målpoeng har Hoff vært en viktig bidragsyter i Stavanger Oilers’ suverene gullsesong i Get-ligaen. Han er en verdig vinner av denne prisen, og vi gratulerer så mye.

Første sesong i Get-ligaen

Til tross for både OL- og VM-kamper for A-landslaget på CV-en, var sesongen 2019/2020 den første i Get-ligaen for den talentfulle 23-åringen. Hoff har nemlig kombinert studier i USA med spill i øverste juniorhockey-liga (USHL) og spill i college-hockey (NCAA) de siste 5 årene.

– Det var utrolig morsomt å få meldingen om at jeg hadde vunnet prisen. Jeg fikk den rett etter trening, og ringte rett hjem til mamma og pappa! Det var en gledelig nyhet, sier Ludvig Hoff.

Han har mange gode minner fra årets sesong.

– Det har vært en veldig kul sesong i Get-ligaen. Vi har ikke hatt så mye motgang dette året, og det synes jeg har vært fortjent. Vi har trent hardt gjennom hele sesongen, og har hatt et kjempebra lag.

Storebror Magnus Hoff ble kåret til Get Rookie of the Year i 2010/2011-sesongen, og nå følger altså lillebror etter.

– Hoff er en sterk toveisspiller, oppofrende og hardtarbeidende med strålende spilleforståelse. Han er god i skøytegåingen sin som gjør at han setter stort press på motstanderne. Videre tar han kollektivt ansvar og viser både lojalitet og ydmykhet, sier landslagssjef Petter Thoresen i Norges Ishockeyforbund.

50.000 til Hasle-Løren

Med prisen Get Rookie of the Year får man et personlig stipend på 10.000 kroner og en donasjon på 50.000 kroner til en breddeklubb bestemt av vinneren. Hoff har valgt å donere prispengene til Hasle-Løren Ishockey.

– Jeg tror ikke jeg hadde vært der jeg er i dag dersom Hasle-Løren ikke var så åpne og flinke til å tilrettelegge. Vi kunne møte opp når det var stengt, og ringe til banemannen eller noen frivillige som kom og åpnet opp for oss. Jeg er veldig takknemlig for alle som har stilt opp der, derfor er det fint å gi noe tilbake for alle årene de har gitt meg, avslutter Hoff.

• Get Rookie of the Year er en pris fra Get som skal få fram unge talenter i norsk ishockey. Både nominerte spillere og sesongens pris plukkes ut av en jury bestående av Petter Thoresen og Petter Salsten i Norges Ishockeyforbund, Håkan Södergren i Norsk Topphockey AS, Bjørn Erevik i TV 2 og Audun Bryn i Get, kombinert med publikumsstemmer.

Nøkkelord

ANNONSE