ANNONSE
Groruddalen

Lut lei av å vente på rosa busser

ROSA BUSSER TIL FOLKET: Kai Magne Madsen (f.v.), Anita Slette, Ombir Upadhyay og Aina Stenersen i Fremskrittspartiet mener at det nå er på tide at også Bydel Stovner får rosa busser.
 Foto: Caroline Hammer

ROSA BUSSER TIL FOLKET: Kai Magne Madsen (f.v.), Anita Slette, Ombir Upadhyay og Aina Stenersen i Fremskrittspartiet mener at det nå er på tide at også Bydel Stovner får rosa busser. Foto: Caroline Hammer

Fremskrittspartiet mener det går for treigt å få på plass rosa busser. Nå setter de av tre millioner i alternativt budsjett sånn at Bydel Stovner endelig skal få bli med.

Publisert:

ANNONSE

Enda en vinter med snø, tidvis dårlig måking og påfølgende hålkeføre i småveiene er forbi. Den illustrerer godt hvor stort behovet er for å få utvidet tilbudet med rosa busser.

– Rosa busser er bra for å komme seg rundt, og det er rimelig. Det koster bare en honnørbillett, påpeker Aina Stenersen, som sitter i bystyret for Fremskrittspartiet.

Sammen med Ombir Upadhyay, Anita Slette og Kai Magne Madsen mener Stenersen at det er på tide at rosa busser blir tilgjengelig for eldre på Stovner.

– Det er rart at det har tatt så lang tid. Bydelsutvalget har jo vedtatt dette for lenge siden, sier Upadhyay.

Må prioriteres

I dag har bydelene Bjerke og Alna rosa busser. Fremskrittspartiet i Bydel Stovner stusser over at de fortsatt venter på å få busser i sitt område, når erfaringene fra Bjerke og Alna har vært så gode.

– I år har bystyret satt av penger til å etablere rosa busser i Bydel Østensjø, og det er egentlig det, sier Stenersen.

Hvis det mønsteret fortsetter, vil det ta lang tid før hele byen er dekket. Inntil da er det også begrenset hvor i byen brukerne kan reise.

– Å reise på tvers i dalen er veldig kronglete hvis du ikke kan kjøre. Det er upraktisk, sier Upadhyay.

Anita Slette tar det enda nærmere hjemme:

– Jeg bor på Gamle Stovner. Du skal ikke langt borti veien før du er nesten på landet. Eller hvis du skal til sykehjemmet vårt. Den bussen går ikke ofte.

De mener at det må prioriteres å sette av penger til å få rosa busser til hele byen. Og da bør bydelene lengst unna sentrum bli prioritert.

LEI VENTETIDA: Kai Magne Madsen (f.v.), Anita Slette, Ombir Upadhyay og Aina Stenersen i Fremskrittspartiet mener at innføringen av rosa busser går for treigt. Særlig når bydelen har signalisert at de ønsker ordningen.
 Foto: Caroline Hammer

LEI VENTETIDA: Kai Magne Madsen (f.v.), Anita Slette, Ombir Upadhyay og Aina Stenersen i Fremskrittspartiet mener at innføringen av rosa busser går for treigt. Særlig når bydelen har signalisert at de ønsker ordningen. Foto: Caroline Hammer

Ønsker bred enighet

Rosa busser er av de sjeldne sakene der alle partier er enige. Problemet, mener Frp, er at det tar lang tid. Ordningen ble først testet ut i 2017. I dag tilbys «aldersvennlig transport» i seks bydeler: Alna, Bjerke, Nordre Aker, Vestre Aker, Sagene og Ullern.

– På sikt er målet å få tilbudet i alle bydelene, men i første omgang så ønsker vi å få det utvidet til Stovner. Vi inviterer til et bredt forlik i denne saken, understreker Stenersen.

Fremskrittspartiet har i sitt alternativ til revidert budsjett satt av tre millioner mer til rosa busser, slik at tilbudet kan komme i gang i Bydel Stovner.

– Det er kjempebra brukertall på rosa busser, så da må vi få fortgang i utvidelsen, sier Stenersen.

– Vi blir bare flere eldre i bydelen. Da kan vi ikke vente for lenge, mener Slette.

ANNONSE