ANNONSE
Groruddalen
TVEITA: Lisbet leste avisa og nøt solen mens sykkelen gjennomgikk service. Sykkelen er viktig for Godlia-dama, den bruker hun til jobb hver dag, og den har halvert reisetiden hennes.
 Foto: Sindre Veum Apneseth

TVEITA: Lisbet leste avisa og nøt solen mens sykkelen gjennomgikk service. Sykkelen er viktig for Godlia-dama, den bruker hun til jobb hver dag, og den har halvert reisetiden hennes. Foto: Sindre Veum Apneseth

Med sykkel har Lisbet halvert reisetiden til jobb

Lisbet er sykkelfrelst og sier at det i år kun var én gang snøen tvang henne av sykkelen. Lørdag byttet hun fra vinter- til sommerdekk, helt gratis på Tveita.

Publisert:

Sist helg arrangerte nemlig Oslo kommune pop-up sykkelverksted flere steder i byen, blant annet på Tveita i den store parken tvers overfor Tveita senter ved Tvetenveien. Der fikk man både dekkene skiftet, bremsene justert og kjedet smurt - helt gratis.

– Jeg er her for å fikse sykkelen og først og fremst bytte fra vinter- til sommerdekk, sier Godlia-beboer Lisbet Bjone.

Hun hadde med seg avis og nøt helgens sommervær mens Kay Nordgård og hans mannskap i Birk Sport fikset på Bjones sykkel.

– Det gjør ikke noe at det tar litt tid, jeg har med meg avisa mi og har truffet på kjentfolk i køen, forklarer Bjone.

Hun er Oslo-jente, og sykkelen har vært fast følgesvenn helt siden hun var liten. Sykkelen er også hennes foretrukne fremkomstmiddel, og den halverer reisetiden hennes til jobb, sammenlignet med hvis hun hadde kjørt bil.

– Jeg har syklet i hele vinter. Jeg tror det kun var en gang jeg måtte hoppe av på grunn av mye snø, forklarer hun til lokalavisa.

x
 Foto: Sindre Veum Apneseth

x Foto: Sindre Veum Apneseth

– Entusiast hele året

Det er Birk som fikset på sykkelen til Lisbet og de andre på Tveita i helgen.

– Det er stort sett punkteringer, skifte fra vinter- til sommerdekk og justering av bremser, svarer Nordgård i Birk på spørsmål om den vanligste servicen de utfører.

Han har selv syklet Birken og er i dag hobbymekaniker.

– Oslos satsing på sykkelen er veldig bra. Jeg er sykkelentusiast, og det er jeg hele året, avslutter han.

Nøkkelord

ANNONSE