ANNONSE
Groruddalen
OMRINGET AV BLOKKER: Ole Berdon Bakke mener at utbyggingen på Økern har gått for langt.
 Foto: Caroline Hammer

OMRINGET AV BLOKKER: Ole Berdon Bakke mener at utbyggingen på Økern har gått for langt. Foto: Caroline Hammer

MDG Bjerke med klar prioritering:

– Mer plass til å leve på Økern

– Vi trenger ikke mer plass å bo på nå, vi trenger plass å leve på, sier Ole Berdon Bakke.

Publisert:

Sist oppdatert: 28.03.2023 kl 13:04

ANNONSE

Han beskriver det lokallaget selv mener er den viktigste saken til valget. Bydel Bjerke er midt i en massiv utbygging, og Bjerke MDG er klare på at nå må fokuset vendes litt bort fra å bygge leiligheter.

– Vi kunne nok tenke oss litt mer plass til aktiviteter og barn, sier Bakke, og trekker spesielt fram Hasle-Løren IL og deres ishockey-lag.

De skal få ny ishall, men det har vekket reaksjoner etter at det ble klart at det ikke settes av penger til en midlertidig løsning i området i byggeperioden. Lagene til Hasle-Løren må i stedet finne ledig istid andre steder i Oslo i det som allerede kan beskrives som «et pressa marked».

– To årskull forsvinner når ishallen legges ned, er dommen til Bakke.

Nok leiligheter

Ole Berdon Bakke og resten av Bjerke MDG er enige med de stemmene som sier at nå holder det med boliger på Økern. Nå er det behov for litt mer luft mellom boligblokkene.

– Det er kjempeviktig å få på plass skolen. Ungdomsskolen har vi venta på i mange år, så nå begynner det å bli på tide at den snart står klar, mener Bakke.

TRENGER MER PLASS: Ole Berdon Bakke mener at dagens situasjon på Økern vitner om boligutbygging som har skjedd litt for raskt. Bjerke MDG går inn i valget med mål om å få inn flere grøntområder og aktiviteter i utbyggingen i bydelen.
 Foto: Caroline Hammer

TRENGER MER PLASS: Ole Berdon Bakke mener at dagens situasjon på Økern vitner om boligutbygging som har skjedd litt for raskt. Bjerke MDG går inn i valget med mål om å få inn flere grøntområder og aktiviteter i utbyggingen i bydelen. Foto: Caroline Hammer

Også grøntområder og aktivitetstilbud må få mer plass, dersom man skal holde på barnefamiliene som har flyttet inn i nybygg-områdene. Da må idrettslagene få nok plass til å opprettholde og øke sine tilbud etter hvert som etterspørselen vokser.

– Vi har nok plass å bo på, nå må vi ha plass til å leve på, sier Bakke.

Dét blir også den viktigste lokalsaken når Bjerke MDG etter hvert skal bli med moderpartiet inn i valgkamp.

Satser hardt

Bjerke MDG arrangerte onsdag årsmøte. Der ble det nye styret i lokallaget valgt, men først fikk de besøk av partileder Arild Hermstad.

– Det er veldig inspirerende å høre hva Arild tenker. Han er en utrolig talentfull politiker, roser Bakke.

Det nyvalgte styret i lokallaget består av Adam T. Tumidajewicz, Audun Sanderud, Håkon Elfving, Kristoffer Vetvik, Kristian Laier Nybø, Ole Berdon Bakke og Eyvind E. Spangen.

NYVALGT STYRE: Adam T. Tumidajewicz (f.v.), Audun Sanderud, Håkon Elfving, Kristoffer Vetvik, Kristian Laier Nybø og Ole Berdon Bakke er nyvalgt til styret. Det er også Eyvind E. Spangen, som ikke var til stede under årsmøtet. (Foto: Bjerke MDG).
 Foto: Bjerke MDG

NYVALGT STYRE: Adam T. Tumidajewicz (f.v.), Audun Sanderud, Håkon Elfving, Kristoffer Vetvik, Kristian Laier Nybø og Ole Berdon Bakke er nyvalgt til styret. Det er også Eyvind E. Spangen, som ikke var til stede under årsmøtet. (Foto: Bjerke MDG). Foto: Bjerke MDG

ANNONSE