Seniorkurs for bilister kan redde liv

Seniorkurs for bilister kan redde liv

Publisert:

NAF har tatt konsekvensene av at de som har passert 55 ikke lenger har de samme føreregenskapene som tidligere. Derfor tilbyr de kurs for seniortrafikanter. Et kurs som kanskje kan redde nettopp ditt liv.

Vil innføre bompenge-rabatt

Vil innføre bompenge-rabatt

Publisert:

Regjeringen foreslår å gi Samferdselsdepartementet fullmakt til å endre takster og rabatter i bomprosjekter. Samferdselsministeren vil innføre rabatt for de som bruker bombrikke.

Fra 2 til 22 el-bilplasser

Fra 2 til 22 el-bilplasser

Publisert:

Senterleder Jo Espen Eriksen forteller at Stovner senter skal møte klima- og miljøutfordringene med 22 nye el-bilplasser i plan 3.

Savner konkrete tiltak <BR>for sykkelveinettet i Groruddalen

Savner konkrete tiltak
for sykkelveinettet i Groruddalen

Publisert: - Oppdatert: 10.11.2015 kl 20:32

Oslo kommune vil sammen med Statens vegvesen bygge ut sykkelveinettet i Oslo. Bjerke Storvel savner konkrete tiltak for dalen i planen.

Porten til Groruddalen

Vegvesenet planlegger ny bro:

Porten til Groruddalen

Publisert: - Oppdatert: 20.11.2015 kl 09:58

En ny høystandard bro med eget sykkelfelt er under planlegging for å koble sammen Ulven og Teisen. Det får beboere til å juble.

Dekket kan bety liv eller død

Dekket kan bety liv eller død

Publisert:

Dårlige bildekk er årsaken til at to av fem bilister havner i flest ulykker og nestenulykker, påviser en fersk undersøkelse.

Rekordlave dødstall

Rekordlave dødstall

Publisert:

Fram til i år har 34 færre personer mistet livet i trafikken hvis man sammenlikner med lik periode i fjor. Men nedgangen gjelder ikke for motorsyklistene.

Tre av ti bruker ikke bussbelte

Tre av ti bruker ikke bussbelte

Publisert:

17.500 busspassasjerer over hele landet er blitt kontrollert. 5.000 av disse fester ikke sikkerhetsselen.

Han er én av fem som kjører Tesla-taxi

Han er én av fem som kjører Tesla-taxi

Publisert: - Oppdatert: 01.02.2017 kl 10:54

Rundt 150 løyvehavere bytter bil i løpet av året. Bellona og Oslo Taxi håper flere går over til miljøbil. Abulfath Frouzandehjoo er en av få sjåfører som kjører klimanøytralt.

– En plikt å hjelpe

Daglige hjorte-påkjørsler:

– En plikt å hjelpe

Publisert: - Oppdatert: 18.08.2015 kl 18:07

18 hjortedyr kjøres i hjel hver dag. Det tilsvarer 6.500 dyr hvert år. Slik takler du en viltpåkjørsel.

Alle garanterer for Ahusbane

Ja til Ahusbane

Publisert:

Et samlet Oslo bystyre, Akershus fylkesordfører og samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen garanterer at det blir t-bane til Ahus, men ikke Ruter fortsatt ikke planen klar.

Her er Venstres sykkelplan

Her er Venstres sykkelplan

Publisert:

Ingen sykler mindre og kjører mer bil enn folk som i Bydel Alna, viser Oslo kommunes reisevaneundersøkelse. Venstre går til valg på å redusere antallet bilister og øke sykkelandelen i Groruddalen.

...Men beholdt ledertrøya

Henning fikk smake på grusen

...Men beholdt ledertrøya

Publisert:

To seiere, en fjerdeplass, lungebetennelse og velt allerede i første sving. Slik var Henning Flathaugs noe varierende Roadracing Norgesmesterskap på Arctic Circle Raceway.

Motortreff med baktanker

Motortreff med baktanker

Publisert:

Skolebyråd Anniken Hauglie (H) kløyv med glede opp på motorsykkelen utenfor Stovner videregående skole da de arrangerte motortreff. Hun har nemlig motorsykkellappen.

Strålende mottakelse

Strålende mottakelse

Publisert:

Subarus siste skrik har fått kjøreglade nordmenn til å åpne lommeboka. Bare i Oslo har 40 nye Subaru Outback rullet ut på veien siden mars.

Stovner-familie satser friskt

Stovner-familie satser friskt

Publisert:

Grønvold Maskinservice har utvidet og pusset opp sin forretning i Brobekkveien. Resultatet har blitt en bedre oversikt, samt bedre promotering og utvalg av sterke produktnavn.

Mobilserer kreftene

Trafikkøkning i Nedre Kalbakkvei:

Mobilserer kreftene

Publisert: - Oppdatert: 12.03.2015 kl 09:28

Anita Heyerdahl, Liv Sjue og Line Flakstad skal sammen med FAU ved Nordtvet skole rope høyt i mot økt trafikk i Nedre Kalbakkvei nå som Veitvetveien blir omgjort til miljøgate.

Stovner satser på bil

Stovner satser på bil

Publisert:

Stovner videregående skole satser for fullt på fremtidens bilmekanikere. Nå har de inngått et samarbeid med Europas raskeste dragracer i sin klasse.

Reisende foreslår nytt rutekart

Reisende foreslår nytt rutekart

Publisert: - Oppdatert: 16.02.2015 kl 16:51

Passasjerer reagerte sterkt da bussrutene for 301, 302 og 321 i høst ble lagt om. Nå har en reisende selv laget forslag til nye bussruter.

– Et gjennombrudd

– Et gjennombrudd

Publisert: - Oppdatert: 16.01.2015 kl 14:08

Miljø- og samferdselsbyråd Guri Melby (V) mener vedtaket om bildeling er et skritt i riktig retning.

Finner ikke parkeringsplass

Finner ikke parkeringsplass

Publisert:

Daglig leder Arne Lindelien i Bilkollektivet AS har lenge lett etter flere parkeringsplasser i Groruddalen - uten hell. Nå ber han kjøpesentre og borettslag om å tenke nytt.

Nye regler for vinterdekk

Nye regler for vinterdekk

Publisert:

Regler for vinterdekk på tungt kjøretøy er blitt strengere. – Men ikke strengt nok, hevder dekkoperatør.

Byttehandel med vegvesenet

Byttehandel med vegvesenet

Publisert:

Møllerstua borettslag gjør som Per Spelmann: De bytter bort nærmere 50 kvadratmeter tomteareal og får ny støyskjerm igjen.

Teisen kan komme dårlig ut

Legger deler av Ring 3/E6 i tunnel:

Teisen kan komme dårlig ut

Publisert:

Planleggingen av Manglerudprosjektet er i gang, men Statens vegvesen kan ennå ikke si hvor tunnelpåslaget ved Ulven skal være. Det bekymrer Bryn Miljøforum.

Arkitekturpris-vinner «gjemt» bak støyskjerm

Prisvinner «gjemt» bak støyskjerm

Publisert:

Kuben har som kjent fått Oslo bys arkitekturpris. I et leserinnlegg reagerer nærmiljøet på at praktbygget skjules bak et plankegjerde.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...