ANNONSE
Groruddalen

Grei startet best, men Stovner slo tilbake:

Én omgang hver i lokalderbyet

DELTE POENGENE: Stovner SK og Grei hadde én omgang hver da lagene barket sammen i fredagens lokaloppgjør.  Da var det greit at begge gikk hjem med ett poeng. Her ser vi Erik Eck Jørgensen i en av uttallige dueller mot Ayoub Blomberg el Baraka.
 Foto: Trond Gjerde

DELTE POENGENE: Stovner SK og Grei hadde én omgang hver da lagene barket sammen i fredagens lokaloppgjør. Da var det greit at begge gikk hjem med ett poeng. Her ser vi Erik Eck Jørgensen i en av uttallige dueller mot Ayoub Blomberg el Baraka. Foto: Trond Gjerde

Tøffe tak, fire scoringer og ett poeng til hver av lagene da Stovner SK og Greis fotballherrer barket sammen i Groruddalsligaen på fredag.

Publisert:

ANNONSE

– Å komme tilbake og sikre ett poeng i dette derbyet smakte godt. Jeg synes også det var vel fortjent med tanke på den andre omgangen vår. Da fikk vi vist hva som bor i oss, sier Espen Myrbakken.

Stovner SK-presidenten ble vitne til et sterkt comeback da hans disipler tok imot lokalrivalene fra Grei til lokalderby fredag kveld. I løpet av den andre omgangen hentet nemlig Stovner-gutta inn to mål og sikret seg ett poeng.

– Vi var misfornøyde med førsteomgangen vår, men gutta viste god moral og ga aldri opp. Det fikk vi til slutt betalt for. Det hadde vært kjipt ikke å få med seg noe etter den andreomgangen vi leverte, sier Espen Myrbakken.

Også i Grei-leiren var stemningen nokså god etter poengdelingen.

– Selvfølgelig surt ikke å reise hjem med tre poeng når du leder med to mål, men det var ikke helt ufortjent heller. Vi leverte en ok første omgang, men vi slet med underlaget og det lugget i pasningsspillet vårt. Disse problemene ble bare større og større utover i kampen, og da gikk det som det måtte gå. Vi inviterte Stovner inn i kampen igjen, og de tok muligheten med begge hendene. Likevel skal vi ikke grave oss ned. Ett poeng på bortebane i et vanskelig derby er verdt å ta med seg, og det er jo positivt at vi fremdeles er ubeseiret. Så får andreomgangen vår, som var den svakeste vi har levert hele sesongen, være en oppvekker for veien videre, sier trener Faisal Dahir som kan trøste seg med at Grei innehar førsteplassen i avdelingen etter de fem første serierundene.

Grei i front

Oppgjøret, som egentlig var lagenes serieåpning, men som ble avlyst på grunn av snøvær, tiltrakk seg cirka 150 skuelystne tilskuere sent fredag kveld. De fikk se at det var gjestene fra Grei, som sto med fire strake triumfer i serieinnledningen, som startet best da Isak Lysfoss Løvlund hamret ballen inn nede i høyre hjørne for keeper.

Finspillet manglet hos begge lagene, men det var nok av taklinger, solide meldinger mellom spillerne og annet knask å få med seg underveis. Temperaturen gikk også et par knepp opp på tampen av den første omgangen da Grei ble tildelt et straffespark. Trym Aamodt Thorbjørnsen sviktet ikke fra 11-meteren og doblet Greis ledelse.

Ga aldri opp

Pausen brukte Stovner-gutta på å kvitte seg med frustrasjonen og få en god prat, og det viste seg tellende i den andre omgangen. Da kom de nemlig på banen med en helt annen innstilling og giv. Det ga resultater allerede etter ti minutter da Ayoub Blomberg el Baraka smalt inn reduseringen.

Hjemmelaget hadde nå fått blod på tann. Samtidig fikk de mer fart i ballen, og pasningsspillet satt bedre og bedre. På dødballer viste de seg også farlige, og til slutt måtte Grei gi tapt da Erlend Bergwitz Saur fant utlikningen ti minutter før full tid.

– Ingen unnskyldning

Grei-treneren ville ikke legge skylda for at det ble ett poeng istedenfor tre på noen andre enn hans eget lag.

– Det ble til tider veldig ampert på banen, og jeg synes dommeren bidro til det. Fra vår side synes vi det var meget spesielt at Stovner kom ut fra den første omgangen uten et eneste kort, ettersom taklingene fløy her og der. Når det er sagt har vi ingen andre å skylde på enn oss selv. Når du leder 2-0 skal det være nok til å ta hjem seieren, men i andre omgang mistet vi grepet. Stovner utnyttet den lille banen, som gjør at innkast blir som cornere, på en fin måte. Der var de veldig gode, sier Faisal Dahir.

Han fant også tid til å rose Stovner.

– Hvis de klarer å stabilisere nivået de viste i andre omgang og ha det samme energinivået framover, tror jeg absolutt de blir å regne med framover. De viste at de har noe å by på, og toppnivået deres er høyt. Holder de det framover, kan de slå alle lagene i denne avdelingen, sier Dahir.

Drømmescoring annullert

Stovner SK var mest opptatt av å snakke om annulleringen av Fabio Alves Pena brassespark-scoring etter kampen.

– Vi leverte to helt forskjellige omganger, og jeg er glad vi fikk fokuset over på å bruke energien til å spille istedenfor å kakle underveis i andre omgang. Greis straffespark synes vi for øvrig var av det billige slaget, men den avgjørelsen som virkelig svir var annulleringen av Fabios brassespark. Det hadde vært årets scoring, og vi kan ikke se hva galt han gjorde i situasjonen. Uansett var dette alt i alt en kamp med én omgang til hvert av lagene som kunne vippet begge veier. At det endte med ett poeng til begge lagene var nok da helt greit. Så ser vi også at vi foreløpig er litt rustne etter ikke å ha spilt så mange kamper hittil, men det kommer, sier Espen Myrbakken.

– Han sparket vår spiller i hode i samme spark. Sist jeg sjekket er det et klart frispark. Jeg tror Stovner heller skal prise seg lykkelig over at de sto med 11 mann kampen ut, kontrer Faisal Dahir.

Nye kamper i kveld

Begge lagene ser nå fram til nye utfordringer. Allerede i kveld (tirsdag) skal de begge i aksjon. Grei borte mot Kolbotn, og Stovner borte mot Manglerud Star.

– Manglerud Star har startet bra, men har ikke møtt noen av topplagene ennå. Uansett har vi kun fokus på oss selv inn mot den kampen. Vi går for seier, sier Espen Myrbakken.

– Denne kampen var en oppvekker for vår del om at ting ikke kommer gratis. Jeg synes imidlertid gutta taklet dette på en voksen måte, og alle er klare for en ny giv. Vi går for en ny trepoenger, avslutter Faisal Dahir.

Kampfakta:

Fotball, 4. divisjon, avd. 2, herrer:
Stovner - Grei 2-2 (0-2)
Rommensletta
Tilskuere: cirka 150
Dommer: Kenneth Ringvold
Gule kort: Adam Halås og Ian Barobe (begge Grei)

Mål for Stovner: Ayoub Blomberg el Baraka og Erlend Bergwitz Saur

Mål for Grei: Isak Lysfoss Løvlund og Trym Aamodt Thorbjørnsen

Stovner SKs lag: Igor Kosanovic, Mohammed Kamal Ali, Thanusan Balagumar, Denis Ranjan, Peder Lauvland, Eyubb Tektas, Fabio Alves Pena, Osama Zariouh, Kevin Thasan, Jossef Adam Isaqq og Ayoub Blomberg el Baraka.

Greis lag: Marcus Kristiansen, Arselan Rasoul, Adam Halås, Daniel Bergli, Ian Barobe, Erik Eck Jørgensen, Trym Aamodt Thorbjørnsen, Isak Lysfoss Løvlund, Thomas Næss Totlandsdal og Eirik Holt Løw.

ANNONSE