ANNONSE
Groruddalen
TUNG DAG: Røa-spillerne kunne juble for fem scoringer da Grei KE tapte årets siste hjemmekamp. Det betyr nedrykk i 2. divisjon for groruddølene.
 Foto: Rolf E. Wulff

TUNG DAG: Røa-spillerne kunne juble for fem scoringer da Grei KE tapte årets siste hjemmekamp. Det betyr nedrykk i 2. divisjon for groruddølene. Foto: Rolf E. Wulff

Trist sorti i siste seriekamp:

Nå tar dalens beste fotballdamer turen ned i 2. divisjon

De hadde et teoretisk håp om fortsatt spill i 1. divisjon, men etter sesongens siste seriekamp hjemme mot serievinneren på søndag ble det endelig klart – Grei Kvinner Elite rykker ned til 2. divisjon.

Publisert:

Sist oppdatert: 15.11.2021 kl 22:43

ANNONSE

– Selv om vi selvfølgelig hadde et lite håp, var det ikke realistisk at vi skulle slå Røa med mange mål samtidig som KIL/Hemne tapte stort. Vi var forberedt på at det kunne gå denne veien, og fikk unna det meste av tårer og fortvilelse gjennom uka, men det var uansett tungt å gå av banen for siste gang denne sesongen med et stortap og en bekreftelse på at vi må ta turen ned i 2. divisjon, sier Jan Aksel Opsahl Odden til Akers Avis Groruddalen.

Før søndagens runde i 1. divisjon var oppskriften enkel, men likevel svært vanskelig for dalens beste fotballdamer. De måtte slå serievinner Røa med mange mål, samtidig som KIL/Hemne tapte stort for Fløya. Trønderne tapte 3-5 i sin kamp, men kunne likevel juble for ny kontrakt i 1. divisjon, for groruddølene gikk nemlig på et stortap i sin kamp hjemme på Greibanen.

– Vi gamblet litt med en offensiv formasjon i et forsøk på å gjøre det helt store, men havnet under allerede etter ett minutt. Resten av oppgjøret, i hvert fall til vi startet å bytte for å gi folk spilletid, var relativt jevnspilt med en del gode angrep til begge lag. Den store forskjellen i kampen var imidlertid i boksene. Røa knuste oss rett og slett i duellspillet, og hadde full kontroll, sier Jan Aksel Opsahl Odden.

Sammensatte problem

Gjestene scoret fire ganger før hvilen og feide unna all spenning i søndagens kamp. Etter pausen la de på til 5-0 som også ble sluttresultatet. Med det må også Grei Kvinner Elite belage seg på spill i 2. divisjon neste sesong. Det på tross av at laget før sesongen drømte om en plassering helt i toppen av 1. divisjon. På spørsmål om hva som egentlig har gått galt denne sesongen svarer Jan Aksel Opsahl Odden følgende:

– Problemene er sammensatte. Ting så virkelig lyst ut før sesongen startet opp, men så startet problemene å komme. For det første mistet vi mye rutine før vi kom ordentlig i gang. Deretter kom det mye sykdom og skader som gikk ut over treningshverdagen vår samtidig som selvtilliten vår ble bort. Vi kommer heller ikke unna at vi denne sesongen har vært skikkelig uheldige med dommeravgjørelser. Vi har alle kampene på film, og analyser viser at vi ofte har vært like gode som eller bedre enn motstanderne. Dessverre har vi fått flere avgjørelser mot oss som har kostet oss verdifulle poeng.Når dette er sagt må vi også erkjenne at vi ikke har klart å levere opp til potensialet vårt. Vi både kunne og burde fått mer ut av det enn vi har klart denne sesongen, sier han.

– Mener du det er ufortjent at dere rykker ned?

– Det er vanskelig å si det slik. Vi har ikke scoret nok mål selv, men selv om man kan hevde at tabellen aldri lyver, føler jeg at vi er mye nærmere enn det situasjonen tilsier. Vi spilte uavgjort borte mot Røa og jevnt med de andre topplagene. Når vi koker ned resultatene våre er de to tapene vi hadde for tabelljumbo Fart som ble kritiske, sier Jan Aksel Opsahl Odden.

For dårlige i boksene

Kaptein og keeper i Grei KE, Amalie B. Kragseth, er enig med treneren sin i mye.

– Utrolig skuffende å måtte ta turen ned i 2. divisjon. Vi hadde planer og satte oss som mål om en mye bedre plassering enn dette. Problemet vårt hele denne sesongen har vært at vi ikke har klart å avgjøre kampene til vår fordel. Jevnt over har vi mye fint spill og jevngode prestasjoner mot motstanderne, men vi har sviktet der det gjelder som mest – i begge boksene, og da har det blitt for mange knepne tap. Summa summarum er sluttresultatet vårt for dårlig, sier hun.

Foto: Rolf E. Wulff

Foto: Rolf E. Wulff

– Før sesongen var dere svært offensive. Det ble til og med snakket om at man kunne blande seg inn i toppstriden?

– Vi har egentlig en god nok gruppe til å være med i toppen av 1. divisjon, men vi har rett og slett ikke funnet flyten denne sesongen. Ting har ikke sittet som planlagt. Grunnspillet har tidvis vært godt, men i de avgjørende situasjonene har det ikke gått. Da gikk det som det gikk. Vi spillere må bare være ærlige og innse at vi ikke har levert et godt nok produkt, sier Amalie B. Kragset.

Veien videre

– Hva blir veien videre for Grei Kvinner Elite nå?

– Først og fremst er vi nødt til å riste av oss skuffelsen over nedrykket. Så får vi sette oss ned og stake ut framtiden. Min mening er at denne gruppa har et mye større potensial enn vi har klart å få ut denne sesongen. De hører hjemme i 1. divisjon. Jeg håper spillergruppa blir med på ett år i 2. divisjon for å spille på oss selvtillit og rykke rett opp igjen. Klarer vi det, er jeg sikker på at vi kan snu situasjonen til noe positivt, levere mye sterkere når vi kommer opp igjen, vise at vi faktisk hører hjemme på dette nivået og ta flere steg. Jeg er i hvert fall veldig revansjesugen, sier Jan Aksel Opsahl Odden.

– Det kommer til å bli mange diskusjoner med klubben i ukene som kommer nå, og spillerne må også få tenkt seg om. Målet er at vi står sammen som en gruppe og jobber oss opp igjen til 1. divisjon så fort som mulig. Foreløpig er det ingen som har sagt at de ikke er med videre, og det lover godt med tanke på neste sesong. Det blir noen spennende uker, men jeg er optimist og håper ting ordner seg slik at alle stiller til oppkjøring igjen i januar og kjører på derfra, sier Amalie B. Kragset.

– Det må satses

Jan Aksel Opsahl Odden er imidlertid klar på at det må satses om det skal bli noe action framover.

– Foreløpig er alt uvisst. Både med tanke på spillere og opplegg. For min del er det imidlertid helt klart at det må satses videre for at jeg vil være med. Jeg har ikke lyst til å gå ned til 2. divisjon for å ha det koselig. Om klubben kan legge til rette for en sportslig satsing med et godt nok opplegg, samtidig som størstedelen av denne spillergruppa blir værende tror jeg imidlertid det kan bli mye moro, avslutter han.

Kampfakta:

Fotball, 1. divisjon, kvinner:
Grei KE - Røa 0-5 (0-4)
Greibanen
Tilskuere: 55
Dommer: Maliha Ahmady
Gule kort: Thale Listerud

Grei KEs lag (4-3-1-2): Amalie B. Kragset, Thale Listerud, Amalie Frisk-Olsen (Rikke F. Nedreaas fra 75.), Hedda Øvestad, Silje Paulsen, Tine Celine E. Karstensen, Mille Dalen (Rikke Thorkildsen fra 59.), Mille Thunem (Silje Fjeldstad fra 75.), Kamilla B. Nygård, Celina O. Smith og Synne Sofie Christiansen (Arlinda Fera fra 59. (Julie Solskjær fra 80.)).

STJERNENE:

••• ingen

•• Tine Celine E. Karstensen

• Amalie B. Kragset.

ANNONSE