Foto:
Foto:Bilde 1 av 5
Foto:
Foto:Bilde 2 av 5
Foto:
Foto:Bilde 3 av 5
Foto:
Foto:Bilde 4 av 5
<a class="nf-o-link" href="/src/download.php?FilID=354" download target="_blank" rel="sponsored noopener">Se dokumentet her!</a> Foto:
Se dokumentet her! Foto:Bilde 5 av 5

Informasjon fra Bydel Bjerke i desember 2021

Velkommen til møte i Bjerke bydelsutvalg torsdag 16. desember klokka 18.00.

Møtested: Møtet foregår digitalt og blir strømmet direkte via bydelens side på Facebook.

Åpen halvtime:
Møtet starter med åpen halvtime der publikum gis anledning til å stille spørsmål eller fremme synspunkter uten debatt. Velkommen!

Ønsker du å fremme dine synspunkter i åpen halvtime?
Send påmelding til tommy.muniz@bbj.oslo.kommune.no

Et utdrag av saker til behandling:

• Budsjett 2022

• Forskrift om renovasjon om husholdningsavfall

• Planleggingen av skolebrakker ved Årvoll skole

• Styringsdokument for åpning av bekker og elver

Orienteringer til bydelsutvalget:

• Bydelsdirektør Bovild Tjønn
– Orienterer om korona- og vaksinesituasjonen i Bjerke

Lars Erik Fuglesang
leder, Bjerke bydelsutvalg

Møter i komiteer, råd og utvalg
Alle møter er åpne for publikum. Se bydelens webside for mer informasjon.

Se dokumentet her!

Se dokumentet her!

Budsjett 2022

For 2022 legges det fram et stramt budsjettforslag. Bydelen har hatt høyere aktivitetsnivå på noen områder enn planlagte rammer i 2021, og aktivitetsnivået må tilpasses og tjenester omstilles for å sikre ressurser til område med økt behov. De nevnte faktorene gjør at bydelens handlingsrom reduseres for 2022. Det er også usikkerhet knyttet til merutgifter på grunn av korona. Budsjettforslaget forutsetter at bydelen får kompensert for merutgiftene som dette medfører.

Det er et økende behov for tjenester hos yngre i bydelen. Det er en økning i barn som har behov for spesialpedagogisk hjelp, og det er behov for å styrke avlastningstilbudet for familier med barn med spesielle behov. Det foreslås at det satses på å etablere et godt tilbud til målgruppen i bydelen, og redusere kjøp av tjenester eksternt.

Bydelen gjør en betydelig satsning på å etablere tjenester til mennesker med psykisk helse og russykdom i egen bydel, og med dette redusere kjøp av institusjonsplasser. I tillegg gjøres det en gjennomgang av tjenestetilbudet innen rus/psykisk helse for å sikre rett dimensjonering av tjenester på de ulike omsorgsnivåene.

Dette innebærer også at bydelen forslår å omstille arbeidet med å tilby aktivitetstilbud og arbeid for målgruppen. Ved å samle bydelens tilbud knyttet til «Rusken» og «Aktivitetshuset i Refstadveien» vil bydelen styrke samskapningen med ideelle organisasjoner og samlet gi et koordinert styrket tilbud til målgruppen.

Bydelen har oppfylt bemanningsnormen for skolehelsetjenesten i Oslo. Det er et permanent økt behov for spesialpedagogisk hjelp i barnehager og bydelsdirektører foreslår en styrking av området.

Bydelsdirektøren forslår å opprettholde det forsterkede arbeidet med språkopplæring i barnehager, og økt fokus på tverrfaglig innsats rundt risikoutsatte familier.

Det forventes en økning i behov for økonomisk bistand hos innbyggerne, og området styrkes i tråd med forventet økt behov. Arbeidet med å øke sysselsetting fortsetter.

Planlegging av skolebrakker ved Årvoll skole

Det er mangel på skoleplasser på ungdomstrinnet i bydelen. Utdanningsetaten har synliggjort dette i siste utgave av skolebehovsplanen og varslet oppføring av midlertidige brakker på Årvoll.

Bydelen og flere lokale høringsinstanser har argumentert for forsert framdrift og snarlig igangsetting av bygging av ny ungdomsskole på Økern, noe man så langt ikke har vunnet fram med. Etaten ser da behov for midlertidige brakker som lokaler for elevene.

Styringsdokument for åpning av bekker og elver

Under tidligere tiders byvekst var det vanlig å lukke elver og bekker i byggesonen. I indre by ble en rekke mindre bekker ført i rør sammen med avløpsvann. I ytre by er lukkede bekker ført sammen med overflatevann i separate løsninger.

Med økt fokus på miljøhensyn og påtrykk fra miljøorganisasjoner snudde denne trenden utover 1990-tallet og man begynte å åpne enkelte bekkeløp som hadde vært ført i rør.

Etter tusenårsskiftet startet et mer systematisk arbeid med å kartlegge lukkede elver og bekker og deres historiske løp. Det ble også initiert enkelte prosjekter for gjenåpning. Informasjonen er tilgjengelig på Bymiljøetaten sin «kartbank» under tema «Vannforsyning» som viser status for de enkelte elvestrekninger.

De siste årene er gjenåpning av elver og bekker enten del av byutvikling hvor det enkelte prosjekt finansieres helt eller delvis av utbygger gjennom rekkefølgekrav og utbyggingsavtaler hjemlet i reguleringsplan eller et kommunalt tiltak med finansiering over bykassa. I begge tilfeller forvalter Bymiljøetaten de åpnede elv- og bekkeløpene mens Vann og avløpsetaten har ansvar for konstruksjoner i inn- og utløp, som rørmunninger, rister/siler, inspeksjonsluker, overløpsrør m.m.

Styringsdokumentet angir mål og krav fra kommuneplanens samfunnsdel 2018 som er relevante for gjenåpningsprosjekter.

Oslo kommune oppfordrer til timebestilling for koronatest

Fra og med tirsdag 14. desember går enkelte testsentre som har drop-in over til å kun ha timebestilling. Dette gjøres av flere grunner. For det første vil det bidra til å redusere køen ved testsentrene da det vil være mer forutsigbar bemanning og hver ansatt vil bruke kortere tid per pasient da registrering er gjort på forhånd. For det andre vil dette skape mer forutsigbarhet og struktur i arbeidshverdagen til de ansatte som jobber med å fordele test-timer og teste innbyggere på testsentrene.

For å imøtekomme innbyggere som er mindre kjent med digitale løsninger vil drop-in tilbudet fremdeles opprettholdes på enkelte testlokasjoner. Det er også mulig å bestille time for test via koronatelefonen dersom det ikke er mulig å bestille time på nett.

Adamstuen testsenter er en av lokasjonene som går over til kun timebestilling inntil videre.

For en fullstendig oversikt over teststedene som tilbyr kun timebestilling henviser vi til timebestillingskjema på våre nettsider www.oslo.kommune.no.

Disse teststedene tilbyr kun drop-in:

• Mobile enheter og teststed på Grønland torg (lokasjoner og åpningstider finner du alltid oppdatert på Oslo kommunes nettsider.

Disse teststedene tilbyr både timebestilling og drop-in:

• Mortensrud testsenter

• Rommen testsenter