ANNONSE
Groruddalen

NM-bronse til Hasle-Løren

MEDALJØRER: Hasle-Lørens ishockeydamer kunne stolt vise fram sine medaljer etter en ellevill bronsefinale mot Storhamar i NM-sluttspillet.

MEDALJØRER: Hasle-Lørens ishockeydamer kunne stolt vise fram sine medaljer etter en ellevill bronsefinale mot Storhamar i NM-sluttspillet.

Det var fantastiske rammer i Furuset Forum under helgens NM-sluttspill i ishockey for damer. Groruddalens store håp, Hasle-Løren, kunne også til slutt ta med seg bronsemedaljen hjem etter en vanvittig forestilling mot Storhamar.

Publisert:

ANNONSE

Etter tapet i semifinalen lørdag, hvor Hasle-Løren dessverre falt mot Stavanger som til slutt skulle bli norgesmestre, var fokuset rettet mot søndagens bronsefinale. Der ventet et råsterkt Storhamar-lag som definitivt også var sultne på medalje.

Tre perioder og åtte scoringer senere var det likevel et jubelglad Halse-Løren som kunne feire bragden foran egne supportere...

Kampen sto 3-3 like før slutt, og var på vei mot spilleforlengelse, men med tre minutter igjen på klokka sikret Ida Kristine Rognstad og Miriam Toet-Uddveg seieren for groruddølene i en 5-3-seier.

– Denne kampen viser at norsk damehockey har tatt store steg fremover, og at det er flere og flere lag som kan konkurrere og vinne. Det var en beinhard kamp der Storhamar gjorde en solid jobb og vi måtte krige til siste slutt. Vi gleder oss over medalje i år, men neste år blir det gull, sier en stolt Hasle/Løren-trener Nicklas Hudd.

Snudde kampen

Søndagens bronsefinale startet på verst mulig vis for Hasle-Løren-damene som havnet under allerede minuttet inn i oppgjøret. Den stillingen sto seg også til andre periode da Ava-Margot Farid Malthe smelte inn utlikningen.

Åtte minutter senere ble det enda bedre for groruddølenes del da Miriam Helene Toet-Uddveg satte inn sitt første for dagen til en 2-1-ledelse. Det så lenge ut til å bli stillingen etter den andre perioden, men på tampen kom det plutselig inn to nye scoringer.

Først utliknet Stavanger til 2-2 før Emilie Solhaug Jensen sørget for at Hasle-Løren kunne gå til siste pause med en 3-2-ledelse.

Storhamar utliknet tidlig til 3-3 i den siste perioden, men som sagt fant altså både Ida Kristine Rognstad og Miriam Toet-Uddveg målet og sikret seieren for Hasle-Lørens del.

FEIRET: Hasle-Løren-damene feiret bronsemedaljen på behørig vis foran sine egne supportere.

FEIRET: Hasle-Løren-damene feiret bronsemedaljen på behørig vis foran sine egne supportere.

En ny helt

I bronsefinalen var det mange av Hasle-Løren-damene som fikk ut mye godt. Den som imponerte mest var muligens Madeleine Østmoløkken (16) som fersk NM-debutant i buret til Hasle-Løren.

Den unge målvakten vartet opp med kampavgjørende redninger i alle de tre periodene, og ble omfavnet av takknemlige lagvenninner under jubelscenene etter kampen.

– Madeleine er en veldig målrettet, lovende, ung og god målvakt, sier Nicklas Hudd etter kampen.

Til tross for gode skussmål fra trener og mye medieoppmerksomhet var det en ydmyk 16-åring som pratet ut etter kampen.

– Det var en spennende kamp, der vi viktigst av alt jobbet godt som et lag og vant til slutt. Nå skal vi bare bli enda bedre og kjøre på, sier Østmoløkken.

Sur start på helgen

NM-helgen i Furuset Forum startet i grunnen på bittert vis for Hasle-Lørens ishockeydamer. Som regjerende mestre glapp det nemlig på slutten i semifinalen mot Stavanger på lørdag. Det sto 0-0 etter den første perioden, men Sofie Fjellvang og Emilie Solhaug Jensen sørget for en 2-0-ledelse tidlig i den andre.

Det var imidlertid ikke nok. Stavanger svarte to ganger før perioden var over, og utliknet forspranget. Rogalandslaget snudde kampen til 3-2 tidlig i tredje og siste periode, men Ida Kristine Rogstad sendte Hasle-Løren à jour igjen like etterpå. Dessverre var da også moroa over for Hasle-Lørens del. Stavanger scoret to ganger de siste ti minuttene uten at groruddølene klarte å svare. Dermed ble det et 3-5-tap for Hasle-Lørens del som med det fikk plass i bronsefinalen mot Storhamar.

Kampfakta:

Ishockey, NM-bronsefinale, kvinner:
H-L - Storhamar 5-3
(0-1, 3-1, 2-1)
Furuset Forum
Tilskuere: 205
Mål for H-L: Miriam Helene Toet-Uddveg (2), Ava-Margot Farid Malthe, Emilie Solhaug Jensen og Ida Kristine Rogstad
Utvisninger: 3x2 min. H-L, 6x2 min. Storhamar

SKUDD: 37-24.

Ishockey, NM-semifinale, kvinner:
Stavanger - H-L 5-3
(0-0, 2-2, 3-1)
Furuset Forum
Tilskuere:328
Mål for H-L: Sofie Fjellvang, Emilie Solhaug Jensen og Ida Kristine Rogstad
Utvisninger: 4x2 min. Stavanger, 2x2 min. H-L

SKUDD: 24-19.

ANNONSE