ANNONSE
Groruddalen

Nordens største elbussanlegg

NORDENS STØRSTE: Bussanlegget på Stubberud ble høytidelig åpnet fredag av konsernsjef i Sporveien, Cato Hellesjø (f.v.), byråd for miljø og samferdsel, Sirin Stav, Bernt Reitan Jenssen, adm.dir. i Ruter og Øystein Svendsen, adm.dir. i Unibuss. (Foto: Sporveien).
 Foto: Sporveien

NORDENS STØRSTE: Bussanlegget på Stubberud ble høytidelig åpnet fredag av konsernsjef i Sporveien, Cato Hellesjø (f.v.), byråd for miljø og samferdsel, Sirin Stav, Bernt Reitan Jenssen, adm.dir. i Ruter og Øystein Svendsen, adm.dir. i Unibuss. (Foto: Sporveien). Foto: Sporveien

Byråd for miljø og samferdsel, Sirin Stav (MDG), åpnet fredag Nordens største elbussanlegg på Stubberud. Dermed er snart all kollektivtrafikken i Oslo så godt som utslippsfri.

Publisert:

ANNONSE

183 nye, elektriske leddbusser har begynt å innta gatene nå som elbussanlegget er på plass. Nå har Unibuss fått på plass elbusser på linjene 20, 21, 28, 30, 31, 31E, 34, 37 og 54, samt flere av nattbussene.

– Vi jobber for å gjøre byens kollektivtilbud billigere og bedre for alle uavhengig av alder, funksjonsevne og lommebok. Med nye elektriske busser er vi et stort skritt nærmere et helt utslippsfritt kollektivtilbud. Det gir mindre støy, klimautslipp og luftforurensing, sier Sirin Stav. 

Snart hel-elektrisk

T-bane, buss, trikk og båt skal alle gå på strøm ved utgangen av 2023. Det betyr at Oslo når målet om utslippsfri kollektivtrafikk fem år tidligere enn planlagt, delvis takket være at Ruter har tilpasset anbudene for å legge til rette for den fleksibiliteten.

– Vi har etterspurt, utforsket og testet nullutslippsteknologi sammen med leverandørene, mens markedet fortsatt var umodent og teknologien kostbar og usikker. I anbudene formulerte vi hva vi ville oppnå. Markedet svarte med utslippsfrie løsninger, og det gikk fortere enn noen kunne forestille seg, sier Bernt Reitan Jenssen, administrerende direktør i Ruter.

SPLITTER NYE: 183 helt nye elektriske leddbusser er i gang i trafikken. Her fra venstre: Øystein Svendsen, administrerende direktør i Unibuss, Bernt Reitan Jenssen, administrerende direktør i Ruter, byråd for miljø og samferdsel, Sirin Stav (MDG) og konsernsjef i Sporveien, Cato Hellesjø. (Foto: Sporveien).
 Foto: Sporveien

SPLITTER NYE: 183 helt nye elektriske leddbusser er i gang i trafikken. Her fra venstre: Øystein Svendsen, administrerende direktør i Unibuss, Bernt Reitan Jenssen, administrerende direktør i Ruter, byråd for miljø og samferdsel, Sirin Stav (MDG) og konsernsjef i Sporveien, Cato Hellesjø. (Foto: Sporveien). Foto: Sporveien

Trengte mer kapasitet

Elbussene er avhengig av å kunne lade ofte nok. Derfor har det også vært nødvendig å bygge ut kapasitet og elektrifisere bussanleggene. Det er dette som har gjort at Stubberud bussanlegg offisielt kan si at de er størst i Norden.

– Stubberud bussanlegg er en viktig byggestein for å tilrettelegge for omstilling til utslippsfrie busser i Oslo. Med dette moderne anlegget er alt klart for en enda mer effektiv drift av hovedstadens kollektivtransport, sier Cato Hellesjø, konsernsjef i Sporveien.

Arbeidet med omstilling til utslippsfri bussdrift har pågått siden 2015.

Nye elbusser i Oslo

• Leddbusser på 18 meter.

• Utstyrt med batteripakke på over 500 kWh, som gir rekkevidde på over 250 kilometer.

• Batterikapasiteten gjør at bussene kun trenger å lade på bussanlegget.

• I løpet av 2023 får Oslo 320 nye elbusser. 137 av bussene kommer i desember på ruter i Oslo øst.

• Bussparken blir helelektrisk innen utgangen av 2023.

OFFISIELT ÅPNET: Byråd for miljø og samferdsel, Sirin Stav (MDG, midten), fikk æren av å klippe snoren på elbussanlegget på Stubberud.  (Foto: Sporveien).
 Foto: Sporveien

OFFISIELT ÅPNET: Byråd for miljø og samferdsel, Sirin Stav (MDG, midten), fikk æren av å klippe snoren på elbussanlegget på Stubberud. (Foto: Sporveien). Foto: Sporveien

Bedre tilpasset

For personer som er avhengig av rullestol eller reisende med barnevogn, skal de nye bussene også bli enklere. Rampene er automatiske, slik at bussjåfør eller andre passasjerer ikke lenger trenger å hjelpe til med å legge ut rampen.

– Dette er et viktig løft for å gjøre kollektivtilbudet mer tilgjengelig slik at alle kan komme seg på jobb og skole, møte venner og delta i fritidsaktiviteter på lik linje. De nye bussene er en stor forbedring, sier Sirin Stav.

Nøkkelord

ANNONSE