ERSTATTES AV BUSS: Dette blir et sjeldent syn på Haugerud T i sommer, og resten av stasjonene fra Ellingsrud til Helsfyr. Fra 18. mai til 4. september kjøres det nemlig buss for bane. Foto: Kenneth
ERSTATTES AV BUSS: Dette blir et sjeldent syn på Haugerud T i sommer, og resten av stasjonene fra Ellingsrud til Helsfyr. Fra 18. mai til 4. september kjøres det nemlig buss for bane. Foto: KennethBilde 1 av 1

109 dager med buss for bane

Det er bare å forberede seg på en litt mer kronglete reisesommer hvis du vanligvis bruker t-banens linje 2 eller 3.

Årsaken er den nye tunnelen mellom Brynseng og Hellerud som nå skal ferdigstilles.

– Det blir buss for bane på strekningene mens de nødvendige arbeidene pågår. Alle som skal reise bør vurdere om de kan benytte alternative reiseruter eller sykle. Skal du reise bør du beregne god tid, sier pressetalsperson i Ruter, Øystein Dahl Johansen.

– Kan bli trangt

T-banen vil etter oppgraderingen kunne kjøre raskere og stillere på strekningen mellom Brynseng og Hellerud stasjon, skriver Ruter. Påkoblingen av det nye sporet og sprengningsarbeidene som må gjøres er ikke mulig å gjøre samtidig som det kjøres T-bane forbi. Sporveien benytter muligheten til å gjøre andre oppgraderinger på begge strekningene samtidig som banen er stengt.

Det skal blant annet skiftes skinner og strømskinner på linje 2, samt at sju stasjoner på linje 3 får minsket avstand mellom plattform og tog, som vil gjøre det lettere å reise for alle. Men det er ikke å komme utenom at det kan føre til litt utfordringer for arbeidsreisende.

– Det er beregnet plass til alle, men reisen kan ta litt lengre tid og det kan oppstå noe kø og ventetid. Sjekk Ruter-appen for alternative reiseruter og reiseinformasjon, oppfordrer Johansen.

Totalt blir det 109 dager med buss istedenfor t-banevogner for reisende på Linje 2 (og 3).

T-banens linje 2 erstattes med buss i hele perioden fra 18. mai til 3. september. Det settes opp to busslinjer. Linje 2B kjører Helsfyr – Ellingsrudåsen via Tvetenveien og Tveita, mens linje linje 2E kjører Helsfyr – Ellingsrudåsen via E6 og første stopp Skjønnhaug.

Det kjører ikke T-bane på den ytterste delen av linje 2 på grunn av tilgang til verksted.

Sagt med andre tall, de får først tatt t-banen igjen den 4. september hvis alt arbeidet går etter planen.