Akers Avis Groruddalen

Treffer han blink i Groruddalen?

Treffer han blink i Groruddalen?

Publisert:

Eirik Lae Solberg er Høyres byrådslederkandidat til kommunevalget 9. september. Skole- og samferdselspolitikk ligger hjertet nært og en oppvekst fylt med mangfold, mobbing og en pause fra politikken, mener han har hatt stor verdi.

Viktig talentpris til Stovnerrevyen

Viktig talentpris til Stovnerrevyen

Publisert: - Oppdatert: 17.07.2019 kl 17:59

«Stovnerske tilstander» har nå skrevet seg inn i revyhistorien. De har gått fra å gjeninnføre revytradisjonen på Stovner til å bli landets mest omtalte revy. Og nå har de mottatt talentpris i NM.

En rolig sommer med et beredskap i høygir

Grorud brannstasjon:

En rolig sommer med et beredskap i høygir

Publisert:

Det har vært en relativt stille sommer for mannskapet på Grorud brannstasjon. Men på tross av sommerferie er ikke beredskapen noe mindre.

Líf Laga-butikken selger most og verver hageeiere

Styrer «eplebutikken» på Stovner senter:

Líf Laga-butikken selger most og verver hageeiere

Publisert: - Oppdatert: 17.07.2019 kl 17:47

I Líf Lagas nyetablerte butikk «Stovnerhagen» på Stovner senter tilbringer syv jenter fra bydelen sommerferien. Arbeidsoppgavene består av å selge eplemost og verve eplehageeiere.

En kjempesuksess i bydelen

Sommerjobb for unge i Bydel Stovner:

En kjempesuksess i bydelen

Publisert:

Qasim Ahmad (17) har gjort sakene sine godt hos Princess Stovner at butikksjefen allerede nå ønsker å ha ham med videre. For Yosef Elsabi (17) er situasjonen helt lik. Han begynte som renholder hos bydelen ifjor, og i år ble han ønsket tilbake. Sommerjobb-programmene for ungdom og unge voksne i byde...

Snart badeklart på Årvoll

Nå fylles dammen opp...

Snart badeklart på Årvoll

Publisert:

Som i fjor fylles Årvolldammen opp med bekkevann. Lite vann i bekken gir svakt trykk, men til uka skal det være muligheter for å ta en dukkert.

Nå er Røverkollen fri for hogst-trusler

Kjempet for naturreservatet i 37 år:

Nå er Røverkollen fri for hogst-trusler

Publisert: - Oppdatert: 12.07.2019 kl 09:51

Kampen for å verne Røverkollen naturreservat har endt med både seire og tap opp gjennom, og vi må helt tilbake til 1982 for å høre startskuddet. Nå, 37 år senere blir området vernet.

– Lillomarka har allerede en barnehage

Reagerer på Høyres barnehageutspill:

– Lillomarka har allerede en barnehage

Publisert: - Oppdatert: 11.07.2019 kl 21:17

Tale Pleym (SV) mener Høyre glemmer en viktig ting når de dagdrømmer om friluftsbarnehage ved Lillomarka.

Takket for seg

Bydelsutvalgsmøte i Grorud:

Takket for seg

Publisert:

Torsdag 20. juni godkjente Grorud BU noen protokoller, kastet ut en ukonstituert vararepresentant, og takket så for seg.

Vil innføre fritidskort verdt 5000 kroner

Vil innføre fritidskort verdt 5000 kroner

Publisert:

Stovner KrF har for alvor startet valgkampen. Nylig sto de på stand utenfor Stovner senter og presenterte sitt fritidskort til alle barn over 6 år.

Tilbake til næringslivet

Tilbake til næringslivet

Publisert:

Bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide benyttet muligheten under siste BU-møte til å ønske representantene en god sommer, og takke for samarbeidet da Grorud BU rundet av foran valget.

Har tro på bymisjonen

Bispedømmerådet fristiller Ellingsrud kirke:

Har tro på bymisjonen

Publisert:

Som ventet fulgte Oslo bispedømmeråd også anbefalingen i Kirkebruksplanen for Groruddalen, og dermed forsvant også siste mulighet for at Ellingsrud kirke forblir soknekirke.

Garasjebranner på Ammerud og Haugerud

Garasjebranner på Ammerud og Haugerud

Publisert:

Natt til lørdag var det garasjebrann på Ammerud – under et døgn senere sto en garasje på Haugerud i fyr og flamme.

Nå er Huken «vår» igjen

Gresset har begynt å gro i pukkverket:

Nå er Huken «vår» igjen

Publisert: - Oppdatert: 10.07.2019 kl 17:07

Det har vært mange milepæler i kampen for å få lagt ned pukkverket på Huken. Politiske vedtak, konkursen, avvikling av driften, og at kommunen fikk nøklene til boet. På onsdag kom den siste, og kanskje mest definitive - pukkverket er helt borte og Huken er åpen for alle.

50 år med pakistansk arbeidsinnvandring

50 år med pakistansk arbeidsinnvandring

Publisert:

For 50 år siden kom den første arbeidsinnvandreren fra Pakistan til Norge. I løpet av fem tiår har de satt sitt preg på det norske samfunnet. Nå var tiden inne for å hedre de som tok de første stegene inn i en ny og ukjent verden, og de som også etter hvert har satt sine betydelige spor her til land...

Vil ha fakta på bordet

Bompengedebatten:

Vil ha fakta på bordet

Publisert: - Oppdatert: 27.06.2019 kl 11:14

Med innføringen av de nye bomringene 1. juni eksploderte også oppslutningen for bompengemotstanderne. Nå maner byrådsleder Raymond Johansen til mer etterrettelighet i debatten - og mener at høstens valg faktisk ikke handler om bommene i det hele tatt.

Grorud-ungdommen griper muligheten

Kickoff for sommerjobbene:

Grorud-ungdommen griper muligheten

Publisert:

Mandag var første arbeidsdag for ungdommene i Bydel Grorud, som får muligheten til å kickstarte sommeren med å få seg litt jobberfaring.

Godt samarbeid med NAV Bjerke

Målet er folk i fast arbeid:

Godt samarbeid med NAV Bjerke

Publisert:

Stadig flere groruddøler får fast jobb via NAV Bjerke og deres samarbeidspartnere. Særdeles fornøyd er driftsleder i Eurest Konferanse & Selskap, Irene Wisløff, som vi møtte i NHO-huset på Majorstua.

Sunnere mat etter skoletid

Sunnere mat etter skoletid

Publisert: - Oppdatert: 24.06.2019 kl 08:56

Grønnsakssuppe sto på menyen da Inga Marte Thorkildsen (SV), byråd for oppvekst og kunnskap, besøkte AKS på Refstad skole forrige uke.

Røatunnelen reddet Oslopakke 3

Røatunnelen reddet Oslopakke 3

Publisert:

Forrige uke truet Høyres Eirik Lae Solbeg og Venstres Hallstein Bjercke med at partiene ville stemme ned det videre handlingsprogrammet for Oslopakke 3 hvis byrådet ikke fikk fart på tunnelutbyggingen på Røa. Dette ble tydeligvis tatt på alvor, for da Oslo-politikerne møttes til siste bystyremøte fø...

- Vi jobber med de samme ungdommene

Holdningsmøte på Grei:

- Vi jobber med de samme ungdommene

Publisert:

Voldshendelser, hets og trakassering på sosiale medier og dårlig oppførsel har fått formann Asgeir Moripen i SF Grei til å se på ungdomskulturen med nye øyne. Nå ønsker han å samarbeide med bydelen og skolene i nærmiljøet.

Alna åpner opp for en prat

Skravlekoppen på Tveita senter:

Alna åpner opp for en prat

Publisert:

«Skravlekoppen» har funnet seg til rette på Tveita senter, noe som vil si at Alna nå er en «Skravlekopp»-bydel. Ønsket er å bidra til et rausere og mer inkluderende samfunn.

Velkommen til....

Navnekonkurranse for Fossumdumpa

Velkommen til....

Publisert: - Oppdatert: 21.06.2019 kl 15:37

I alle år har Fossumdumpa ligget urørt og grønn rett bak politistasjonen på Stovner. Nå begynner snart en massiv utbygging, og i den anledning trenger man rett og slett et nytt navn til dumpa som ikke lenger er en dump.

Overkjørt og ydmyket

Ellingsrud kirke fristilles:

Overkjørt og ydmyket

Publisert:

Da kirkebruksplanen skulle behandles i Kirkelig Fellesråd lå Ellingsrud kirke på hoggestabben. Kirkens forkjempere gjorde klart et siste forslag til kompromiss - men ble isteden fullstendig overkjørt av et fellesråd som tydelig hadde bestemt seg på forhånd.

– Jeg forstår frustrasjonen

Ellingsrud kirke fristilles

– Jeg forstår frustrasjonen

Publisert:

Leder av Fellesrådet, Eilev Hegstad, sier han forstår frustrasjonen til Engstrøm og Ellingsrud. - Man tror veldig på saken, og ønsker gjennomslag.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...