Akers Avis Groruddalen

Det strides om «Sukkerbiten»

Det strides om «Sukkerbiten»

Publisert:

Tre av de rød-grønne partiene i bystyret, Rødt (R), Sosialistisk Venstreparti (SV) og Miljøpartiet De Grønne (MDG), ønsker å bevare det lille området «Sukkerbiten» sør for Operaen i Bjørvika. Arbeiderpartiet er delvis splittet.

Advarer mot giftsopp

Advarer mot giftsopp

Publisert: - Oppdatert: 24.08.2019 kl 16:43

Det ligger an til en bugnende sopphøst, men det er langt i fra alt som vokser i skogen som bør legges i soppkurven. Både forgiftningslegene på Ahus og Norges sopp- og nyttevekstforbund oppfordrer til stor forsiktighet på soppturen.

Skal være en hyggelig by å vokse opp i

Skal være en hyggelig by å vokse opp i

Publisert:

Selv om kampen for sykkelvei, kollektivtrafikk og reduksjon av bil ikke er over, er det «barnas by» som går igjen i Miljøpartiet De Grønnes satsinger neste periode.

Storstua er endelig ferdig

Fra tannbørster til idrettshus:

Storstua er endelig ferdig

Publisert:

Lørdag kunne Høybråten og Stovner IL endelig flytte inn i sin nye storstue på Rommen. Idrettens Hus Nordbyen er ferdig, og HSIL fylte opp den gamle Jordan-fabrikken med idrettsglede fra første mulighet.

Hvordan skal dalen bygges?

GM før valgmøtet:

Hvordan skal dalen bygges?

Publisert: - Oppdatert: 19.08.2019 kl 11:46

Når Groruddalen Miljøforum inviterer til det store valgmøtet i Grorud samfunnshus den 27. august, vil et av de gjennomgående temaene være kommuneplanen - kalt «det viktigste dokumentet som sjelden diskuteres».

- Når søpla flyter, hvem har ansvaret?

- Når søpla flyter, hvem har ansvaret?

Publisert:

Både Fretex, Renovasjonsetaten og grunneier er ansvarlig for opprydding av søppel ved sine områder. Det er en krevende prosess, og et vanskelig problem å få bukt med.

Ny skole på Vestli

Ferdig i januar 2021:

Ny skole på Vestli

Publisert:

Etter at det gamle bygget ble revet har ikke Vestli skole hatt verken aula, gymsal eller spesialrom til elevene sine. Men rektor Ellen-Johanne Sundby smører seg med tålmodighet vel vitende om at et topp moderne skolebygg nå reises.

Setter tonen for valget

Groruddalen Miljøforums valgmøte:

Setter tonen for valget

Publisert:

Hold av tirsdag 27. august - da er det duket for det store valgmøtet i Groruddalen på Grorud samfunnshus.

Nå kan du avgi forhåndsstemme

Nå kan du avgi forhåndsstemme

Publisert: - Oppdatert: 15.08.2019 kl 18:29

Nå kan du avgi forhåndsstemme fram til og med fredag 6. september. Selve valgtinget, den eller de dagene selve valget foregår i Oslo, er søndag 8. og mandag 9. september. Da stenger stemmelokalene klokka 21.00.

Føler han presset?

Hvem treffer blink i Groruddalen - Raymond Johansen (Ap):

Føler han presset?

Publisert: - Oppdatert: 15.08.2019 kl 11:26

Byrådsleder Raymond Johansen ser med bekymring på framveksten av et råere og mer kompromissløst ordskifte i politikken, der det ikke er plass for nyanser. Likevel tror han ærlighet til syvende og sist vil vinne fram.

Hvor er Ahus-bussen?

Hvor er Ahus-bussen?

Publisert:

Flere lesere har kontaktet avisa i det siste med det samme hjertesukket: Hva har skjedd med bussen til Ahus?

Leter etter plass til valgkampen

Leter etter plass til valgkampen

Publisert:

Med en måned igjen til valget gjør lokallagene på Grorud seg klare med både argumenter og flyers, for nå skal man ut på stand for å møte folket. Men hvor skal de stå?

Førstelinja i klimakampen

Statsråden besøkte Vollebekk Fabrikker:

Førstelinja i klimakampen

Publisert:

Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) tok denne uka turen opp til det unike gründer-kollektivet på Vollebekk Fabrikker. Og det han fikk se der ga virkelig troen på veien mot et bærekraftig næringsliv.

Alle skal med!

Gratis AKS i hele Oslo:

Alle skal med!

Publisert:

Fra og med denne uka er det innført gratis aktivitetsskole for samtlige førsteklassinger i hele Oslo. I bydelene Stovner, Grorud og Alna går man litt lenger, og nå er det gratis for alle helt opp til fjerde klasse. Vi tok turen opp til Stovner skole for å lodde stemninga hos dem det faktisk gjelder.

Kaster i medvind

Hvem treffer blink i Groruddalen? - Hanna E. Marcussen (MDG)

Kaster i medvind

Publisert: - Oppdatert: 15.08.2019 kl 11:27

Hanna E. Marcussen har bodd i Oslo siden hun var 16 år. Nåværende bosted beskriver hun som sin by, men senere valg i livet viser seg å ha røtter i barndomsstedet.

Sliter med søppeldumping

Sliter med søppeldumping

Publisert: - Oppdatert: 08.08.2019 kl 23:49

Furuset Vel har sett seg lei av folk som dumper søpla si ved Fretex-containeren og returpunktene, og nå ber de kommunen vurdere om containeren skal fjernes.

Groruddalen som forbilde

Miljøministeren på skogstur:

Groruddalen som forbilde

Publisert:

Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) lover at man ikke hviler på laurbærene etter verningen av Røverkollen - man er allerede igang med arbeidet om å verne flere områder i nærheten. Samtidig mener han at Groruddalen også kan være et foregangsområde på samspillet mellom utbygging og naturhensyn.

Ahus rigger seg til for en eldre pasientgruppe

Ahus rigger seg til for en eldre pasientgruppe

Publisert: - Oppdatert: 05.08.2019 kl 15:57

Andelen eldre i befolkningen øker og Akershus universitetssykehus forbereder seg på det, både faglig og bygningemessig fram mot 2035. Dette kom fram på en åpen temakveld i sykehusets aula.

Buss for bane

Publisert:

I sommer har mange togpassasjerer på Østlandet måttet forholde seg til den litt under middels ideelle løsningen «buss for tog». Ruter har funnet ut at de ikke kan være noe dårligere, og klinker til med «buss for t-bane».

Finstiller siktet

Hvem treffer blink i Groruddalen? - Aina Stenersen (Frp)

Finstiller siktet

Publisert: - Oppdatert: 15.08.2019 kl 11:28

Aina Stenersen liker å nynne på t-banen, og hun liker å sette seg i robåten på hytta. Men aller best liker hun å jobbe for at Oslo skal bli en mer åpen og trygg by - der folk får valgfriheten tilbake.

Dugnadsånden lever fortsatt

Dugnadsånden lever fortsatt

Publisert: - Oppdatert: 26.07.2019 kl 13:43

I sommer holder flere av beboerne i Ammerudenga borettslag på å male den 270 meter lange sokkelen til bananblokka på dugnad.

Byrådet og Høyre i tottene på hverandre

Nye detaljer i Oslopakke 3:

Byrådet og Høyre i tottene på hverandre

Publisert:

Høyres Saida Begum beskylder byrådet og Raymond Johansen for dobbeltkommunikasjon. Hun reagerer på det hun mener er de rødgrønne som går bort fra sitt ståsted om bompenger under forhandlingene til Oslopakke 3. Raymond Johansen avfeier det hele.

Siste gudefest på Rødtvet

Hindufestivalen 2019:

Siste gudefest på Rødtvet

Publisert:

Over 3000 hinduer trosset tirsdag det litt gufne været og møtte opp på Rødtvet for å hylle de tre største gudene - antakelig for siste gang. Neste år står nemlig det nye stortemplet på Rommen klart.

Stille før... valgkampen

Valg til bystyre og bydelsutvalg:

Stille før... valgkampen

Publisert:

Selv om alle prognoser denne gang gir tydelige indikasjoner på til dels dramatiske endringer i sammensetningen av et nytt bystyre i Oslo, er det pr. i dag for tidlig å trekke bastante konklusjoner.

... Og kirkevalget

... Og kirkevalget

Publisert:

I år er det også kirkevalg 8.- 9. september, som egentlig er to valg. Det betyr at det skal velges medlemmer til bispedømmerådet i Oslo og menighetsråd til Groruddalens seks menigheter.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...