Akers Avis Groruddalen

Én av tre finalister

Nordtvet gård barnehage og Oslo bys arkitekturpris 2019:

Én av tre finalister

Publisert:

Nordtvet gård barnehage er én av tre finalister som kjemper om å vinne Oslo bys arkitekturpris. Det har blitt et lekent, vakkert og varig anlegg, som i tillegg går svært godt med besøksgårdsanlegget og øvrige omgivelser, skriver juryen i sin begrunnelse.

Banebrytende doktorgrad

Banebrytende doktorgrad

Publisert:

Før sommerferien forsvarte Høybråten-legen Zill-E-Huma Latif sin medisinske avhandling om bruk av opioid-antagonist behandling mot opioid-avhengighet for graden Philosophiae Doctor (Ph. D) på Ahus.

Traff blink med folkemøte

Traff blink med folkemøte

Publisert:

Da Groruddalen ThinkTank inviterte til politisk folkemøte forrige torsdag, satte navnet «Kampen for Groruddalen» ganske klare føringer for at dette ville være et viktig møte. Alt fra bompenger, til islamofobi, til hvordan boligutbygging presser ut industriarbeiderplasser sto på agendaen inne på Deic...

Hegemoniet er brutt

Valg 2019:

Hegemoniet er brutt

Publisert:

Tirsdag ettermiddag ble sammensetningene av de ulike bydelsutvalgene offentliggjort - og det gikk som mange spådde. Arbeiderpartiet mister sitt rene flertall i hele Groruddalen. Nå venter fire år med mer samarbeid og koalisjoner.

Nytt aktivitetshus med bibliotek, treningssenter og musikkstudio

Ammerud:

Nytt aktivitetshus med bibliotek, treningssenter og musikkstudio

Publisert:

Grunnet oppussing har Ammerud aktivitetshus i praksis vært stengt i nesten et år. Men man får tro det var verdt ventetiden, for forrige torsdag var det duket for nyåpning - for Norges første ungdomshus med eget bibliotek, treningssenter og musikkstudio.

Åtte groruddøler i det nye bystyret

Valg 2019

Åtte groruddøler i det nye bystyret

Publisert:

Torsdag ettermiddag var alle personstemmer talt opp, og byens 59 representanter kan snart flytte inn i nye kontorer i Oslo rådhus. Blant dem finner vi åtte groruddøler, klare til dyst.

Byens mest populære

Lan Marie Nguyen Berg

Byens mest populære

Publisert:

Det virker kanskje ikke slik når man leser kommentarfeltene, men MDGs Lan Marie Nguyen Berg er byens mest populære politiker, med ganske god margin.

Må tenke nytt

Eirik Lae Solberg etter valget:

Må tenke nytt

Publisert:

Høyre ble byens soleklart største parti, men det holdt ikke til byrådsskifte. Eirik Lae Solberg gir seg likevel ikke før alle muligheter er utprøvd, og frir nå til Miljøpartiet de Grønne.

- Nå skal det snakkes om Aker

Valg 2019

- Nå skal det snakkes om Aker

Publisert:

Oslo Senterparti er inne i bystyret for første gang på 24 år. Partiets førstekandidat Bjørg Sandkjær er ikke i tvil om hva som blir viktigst å diskutere først.

– Ikke helt fornøyde

Valg 2019

– Ikke helt fornøyde

Publisert: - Oppdatert: 13.09.2019 kl 13:45

Fremskrittspartiet gikk inn i valgnatta med en utfordrende valgkamp bak seg. Selve resultatet er heller ikke noe å smile bredt over.

Mye støy preget Venstres valgkamp

Valg 2019

Mye støy preget Venstres valgkamp

Publisert:

Hadde dette vært et stortingsvalg hadde Venstre havnet under sperregrensa med sine beskjedne 3,8 prosent på landsbasis. Bompengedebatten og uttalelser fra Frp fikk mye fokus. - Ikke en god sak for noen, sier nestleder Abid Raja.

Skuffende kveld for Høyre

Valg 2019

Skuffende kveld for Høyre

Publisert:

Etter at valgresultatet tikket inn natt til tirsdag ble det klart at Høyre fortsatt er det største partiet i Oslo, men de blå må kikke langt etter byrådskontorene og ordførerkjedet.

Annonse: Bydel Stovner
Hvordan ønsker du at Tokerudparken skal se ut i fremtiden?

Hvordan ønsker du at Tokerudparken skal se ut i fremtiden?

Publisert:

Som en del av Groruddalssatsingen og i forbindelse med prosjektet «Utvikling av delbydel Vestli», er det satt i gang et mulighetsstudie om Tokerudparken/Langårdfeltet.

Taperen ble vinneren

Valg 2019

Taperen ble vinneren

Publisert: - Oppdatert: 11.09.2019 kl 15:10

Arbeiderpartiet ble den største taperen i Oslo-valget, med en nedgang på 11,9 prosent. Likevel sto jubelen i taket da Raymond Johansen gikk på talerstolen - det holdt nemlig akkurat til fornyet tillit i byråd.

Tar over stafettpinnen

Valg 2019

Tar over stafettpinnen

Publisert:

KrFs Espen Andreas Hasle vil bruke plassen i bystyret til å kjempe utrettelig for barn og unge i Oslo.

Superfornøyd ordfører

Valg 2019

Superfornøyd ordfører

Publisert:

Sosialistisk Venstreparti (SV) går ut av valgkampen med 9,1 prosent av Oslo-stemmene og inn i fire nye år i byråd.

Rødt på offensiven

Valg 2019

Rødt på offensiven

Publisert: - Oppdatert: 11.09.2019 kl 11:03

Rødt gjorde et kjempevalg og vokste med 2,2 prosentpoeng fra 2015 og endte til slutt med smått utrolige 7,2 prosentpoeng i Oslo.

Valgets største brøl!

Valg 2019

Valgets største brøl!

Publisert: - Oppdatert: 12.09.2019 kl 11:05

Miljøpartiet de Grønne (MDG) har sikret seg fire nye år med Oslo-makta etter mandagens opptelling der tallene viser at miljøpartiet får drøyt 16 prosent av stemmene i Oslo. Hanna E. Marcussen gliser bredt.

Et lite jordskjelv

Ap stuper - FNB gjør et brakvalg:

Et lite jordskjelv

Publisert:

Arbeiderparti-bastionen skjelver og Folkeaksjonen Nei til mer bompenger (FNB) har virkelig fått fotfeste. Slik stemte Groruddalen til bystyrevalget.

Halvparten satt hjemme

På velgerjakt på valgdagen:

Halvparten satt hjemme

Publisert:

Tiurleiken skole er stemmested for alle oss som bor på Romsås, en del-bydel med ca. 7000 beboere. Her var det, som ved alle valglokaler i Oslo, muligheter for å stemme både 8. og 9. september.

Knallgrønn seier for MDG

Knallgrønn seier for MDG

Publisert:

Miljøpartiet de Grønne (MDG) har sikret seg fire nye år med Oslo-makta etter kveldens opptelling der tallene viser at miljøpartiet får drøyt 16 prosent av stemmene i Oslo. Hanna E. Marcussen gliser bredt.

Valg 2019:

Prognoser til glede og besvær

Publisert: - Oppdatert: 10.09.2019 kl 01:08

Rundt klokka ni kom de første prognosene for kommunevalget, tett fulgt av Osloprognosene rett etterpå. Da steg jubelen til værs hos noen, mens andre klamret seg til håpet om at ting ville snu.

- Ikke glem kirkevalget

- Ikke glem kirkevalget

Publisert:

Det er ikke bare bydelsvalg og kommunevalg i høst, men også kirkevalg. Avisa har tatt en nærmere titt på hva et kirkevalg er.

- Ingen ekstraskatt på arbeidsreiser

Debatt:

- Ingen ekstraskatt på arbeidsreiser

Publisert:

Folkeaksjonen Nei Til Mer Bompenger (FNB) er et parti som er imot bompenger, og det er den viktigste saken vår fordi velgerne våre mener den er viktigst. Men vi har et program som dekker hele spekteret av politikkområder selv om spørsmål knyttet til bymiljø og samferdsel kanskje er viktigst.

Frp møter velgerne

Valgkampinnspurten:

Frp møter velgerne

Publisert:

Frp har nylig vært på turné, Groruddalsturné. Sammen med partiets førstekandidat Aina Stenersen og Ombir Upadhyay fra Stovner og Vidar Haugan fra Grorud, tok tidligere samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen en tur innom Grorud senter, avishuset og Veitvet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...