Bekymret for voldstrend

Politisjefen oppsummerer året 2018:

Bekymret for voldstrend

Publisert:

De aller fleste pilene og statistikkene peker i riktig retning for politiet i Groruddalen, men overskygges likevel av en markant økning i volden. Derfor styrker politiet kraftig i flere ledd, og enhetssjef John Roger Lund håper man slik kan få bukt med problemet.

På vei vekk fra Stovner?

På vei vekk fra Stovner?

Publisert: - Oppdatert: 16.01.2019 kl 00:04

Rett før årsskiftet ble det kjent at Stovner politistasjon har blitt solgt.

De nye E6-planene tar form

Fra 2024 vil det smelle i fjellet:

De nye E6-planene tar form

Publisert: - Oppdatert: 14.01.2019 kl 11:31

Prosjektet «Manglerudtunnelen» har byttet navn til E6 Oslo Øst, og vokser seg samtidig større og større. Allikevel nærmer vegvesenet seg for alvor en plan for første del av gigantutbyggingen.

Alle fikk brodder

Alle fikk brodder

Publisert:

Norge er på toppen av fallstatistikken med flest rapporterte hoftebrudd i landet. Nå vil Helseetaten og byrådsavdelingen gi støtte til flere bydeler, slik at færre eldre faller på isen.

Møte i åpne omgivelser

Stortingets kommunalkomité kickstartet 2019 på Stovner:

Møte i åpne omgivelser

Publisert:

Stortingets kommunal- og forvaltningskomité og flere byrådspolitikere har den siste tiden vært på besøk rundt i Oslo kommune, og torsdag i forrige uke droppet de innom Deichman Stovner.

Dagens avis

Dagens avis

Publisert:

Godt lesestoff gjennom hele helgen!

Gode forhold i slalåmbakkene

Gode forhold i slalåmbakkene

Publisert: - Oppdatert: 10.01.2019 kl 20:31

Minusgradene gjør det mulig for alpinanleggene å kjøre snøkanonene for fullt, og allerede nå er det gode forhold i både Liabakken og Oslo skisenter Grefsenkollen. På Lindeberg jobber man på spreng med å få åpnet sesongen også i Jerikobakken.

Flyter over med søppel

Flyter over med søppel

Publisert:

Redaksjonen har fått e-poster med bilder av frustrerte naboer som opplever at søppelbeholderne i nabolagene er stappfulle og at det flyter med avfall på bakken rundt både søppelkassene og containerene. Renovasjonsetaten har sendt ut en pressemelding og lover opprydding.

Etter skjema i Huken

Etter skjema i Huken

Publisert:

Det skulle vært stengte porter i Huken fra og med 1. januar. De som har tatt turen forbi steinbruddet etter nyttår har sannsynligvis observert at dette langt ifra er slik det ser ut.

Plass til 5000 boliger

Nytt forslag til utbygging på Nedre Rommen:

Plass til 5000 boliger

Publisert:

Plan- og bygningsetaten har nå lansert et nytt forslag til planprogram for Nedre Rommen. Forskjellen fra det forrige utkastet er at man nå tar høyde for den forgjettede Fossumdiagonalen - uansett om den blir noe av eller ikke.

- Elevene skal ha trygge skoleveier

Kickstartet Rødtvet skoles «Hjertesone»:

- Elevene skal ha trygge skoleveier

Publisert:

Rødtvet skole er Oslo-pilot for satsingen «Hjertesone - tryggere skolevei», og for å sette det hele i gang sto elevene på poster tirsdag morgen for å dele visjonen med resten av nærmiljøet.

Utfordret politikerne

Utfordret politikerne

Publisert:

Beboeraksjon Oslo og Oslo Velforbund (representerer de fleste velforeninger i Oslo) kunne telle bortimot 100 fremmøtte da de på et møte i OsloMet forleden utfordret samtlige politiske partier i Oslo på byutvikling.

- Bra folk har forventninger

Raymond Johansen om jul, valg og uredelighet:

- Bra folk har forventninger

Publisert:

Byrådsleder Raymond Johansen tror valget vil dreie seg om bompenger, han håper man får en ærlig og redelig valgkamp, og han mener Groruddalen har blitt godt ivaretatt av byrådet. Og så mener han fotball er uhyre viktig. Vi tok en prat med Oslo-sjefen hjemme på Lindeberg.

- Mye positivt på gang

BU-lederne oppsummerer 2018:

- Mye positivt på gang

Publisert:

Tradisjonen tro avsluttet dalens fire BU-ledere året med en tur til aviskjelleren - med klementiner, konfekt og konkrete tanker om hvordan det står til i Groruddalen.

Klar for oppgaven som miljøhovedstad

Klar for oppgaven som miljøhovedstad

Publisert:

Selv om det har vært klart en stund, er det i dag Oslo offisielt blir utnevnt til europeisk miljøhovedstad 2019. I løpet av året skal vi være ambassadører for godt klima- og miljøarbeid og dele smarte løsninger med andre byer.

Nyhetsåret 2018 -  i tekst og bilder

Nyhetsåret 2018 - i tekst og bilder

Publisert:

Året som gikk inneholdt alt fra pukkverk, til kirker, til folkebevegelser og dronningbesøk. Her følger en oppsummering av 2018, i bilder og tekst.

Huken - klar for bruk

Huken - klar for bruk

Publisert:

Huken ble stoppet, marka ble vernet. Nå kan aktivistene juble én siste gang mens de ser de aller siste lastebilene kjøre inn og ut av Huken. Så gjenstår naturligvis spørsmålet: Hva nå?

Nå begynner bytte-kaoset!

Nå begynner bytte-kaoset!

Publisert:

Torsdag var butikkene åpne igjen etter en kort juleferie, og på XXL var det ekstra hektisk med masse mennesker som skulle bytte gavene sine.

Nå er kassa helt tom

Politikerne reddet ungdomstilbudet i Bydel Grorud, men...

Nå er kassa helt tom

Publisert:

Med ferske millioner inn fra revidert budsjett nølte ikke rød-grønn side ett sekund, og reddet ungdomstilbudet i Bydel Grorud. Høyresiden mener på sin side at det koster mer enn det smaker.

- Traseen vil ha stor verdi

Venstre og Høyre for sykkeltrasé i Lillomarka:

- Traseen vil ha stor verdi

Publisert:

Sykkeltrasé Burås-Sinober-Lilloseter hadde grønt lys, men så ble planene nedprioritert. Nå ønsker Venstre og Høyre at pengene blir satt av og at arbeidet blir igangsatt.

Refstad skole fortsatt stengt

Refstad skole fortsatt stengt

Publisert:

Undervisningsbygg har sendt ut denne pressmeldingen om situasjonen på Refstad skole.

Brede budsjett-smil på Stovner

Brede budsjett-smil på Stovner

Publisert: - Oppdatert: 20.12.2018 kl 20:10

Stramt budsjett ga begrenset handlingsrom til lokalpolitikerne. Men det de hadde ga de til barne- og ungdomstiltak og fritidsaktiviteter.

Lang dags ferd mot avvikling av driften ved Huken

Vi teller ned til Huken-slutt: Kun 12 dager igjen!

Lang dags ferd mot avvikling av driften ved Huken

Publisert:

I denne utgaven av Huken-refleksjoner tar Frode O. Hansen for seg de hendelsesrike årene mellom 2010 og 2014, og veien mot endelig stenging av pukkverket på Huken.

- Skal bli mer tilgjengelig for befolkningen

Klatrepark og parseller på vei til Linderud gård:

- Skal bli mer tilgjengelig for befolkningen

Publisert: - Oppdatert: 15.12.2018 kl 22:05

Det er store planer for Linderud gård på gang, og allerede til våren vil man kunne svinge seg mellom trærne og dyrke fram noen gulrøtter.

Ungdomstilbudet reddes

Ferske millioner fra revidert budsjett:

Ungdomstilbudet reddes

Publisert:

Onsdag kveld vedtok bystyret økte tilskudd til bydelene i revidert Oslo-budsjett. Bydel Grorud får rundt 3,4 millioner kroner, og Grorud Arbeiderparti har allerede sett seg ut hvor de pengene skal brukes.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...