– Dette er jo en sak som engasjerer, i tillegg til at vi vet det er mange ulike syn på den. Så da tenkte vi det var viktig og riktig med et møte så folk kan sette seg ordentlig inn i den, sier leder i Rødt Bjerke, Ola Steig.
Til møtet hadde man invitert Magne Lindholm fra aksjonsgruppa mot utbyggingsplanene og Peer Bakke fra Oslo Skisenter til å holde hver sin innledning med hvert sitt syn på saken.
En av utfordringene i saken om utbygging i Grefsenkleiva er at det ender med at naturvern settes opp mot fritidsaktiviteter for barn og unge.
– Da er det jo gode krefter på hver side. Og det er engasjerte krefter!
Det tydet også oppmøtet i Deichman Bjerke på, som også var brukbart jevnt fordelt i hver leir.
– Jeg vil anslå at det var rundt 50 tilhørere, og det er det ikke alltid når Rødt Bjerke inviterer til møter, innrømmer Steig.
Etter at de to innlederne hadde holdt sine innlegg, gikk resten av møtet med til spørsmål fra salen – og dem var det mange av.
– Vi måtte sette strek etter to timer, men kunne holdt på mye lengre. Dette engasjerer åpenbart, sier Ola Steig.
Selv med stort engasjement både fra innledere og publikum, var tonen av det konstruktive slaget. Og det gir kanskje grobunn for et håp om at man kan finne et godt kompromiss i saken.
Hvis kalenderen følges skal planene for utbygging av alpinanlegget ut på offentlig ettersyn i februar 2022. Før den tid kan man kanskje også forvente at idrettsbyråd Omar Samy Gamal (SV) besvarer de 20 spørsmålene Rødts Siavash Mobasheri stilte i begynnelsen av oktober.
For situasjonen i Grefsenkleiva er langt ifra avklart. Men de som stilte på Deichman Bjerke har i hvert fall fått en grundig innføring i begge sider.
Utbygging i Grefsenkleiva
• Skisenteret i Grefsenkleiva er overmodent for en oppgradering.
• Idretten og utbyggerne mener man må ta grep for å modernisere sentret og skape en god arena for barn og unge.
• Markaorganisasjoner og naturvernere mener det ikke kan gå på bekostning av naturen.