SNART VAKSINETID: 1. oktober åpner tilbudet om influensavaksine.
SNART VAKSINETID: 1. oktober åpner tilbudet om influensavaksine. FOTO: Viktor NorénBilde 1 av 2
Farmasøyt Silje Bekkevold.
Farmasøyt Silje Bekkevold. FOTO: Viktor NorénBilde 2 av 2

Årets influensavaksine er klar

I oktober vil de første dosene med årets influensavaksine settes. Hos Vitusapotek stålsetter de seg for enorm etterspørsel.

Anbefalingen fra Folkehelseinstituttet er at alle over 65 år og de som tilhører en risikogruppe vaksinerer seg før influensasesongen setter inn. På Vitusapotek merker de allerede før vaksinene er ankommet at stadig flere ønsker vaksine.

– Vi ønsker å bidra til at vaksinasjonsdekningen i befolkningen øker. Influensa kan være en alvorlig sykdom, særlig for eldre og personer med kroniske sykdommer som f.eks. diabetes og hjertesykdom. Influensa øker risiko for lungebetennelse og følgelig også bruken av antibiotika. I tillegg er det fortsatt viktig å unngå dobbeltsmitte, altså unngå at man både blir smittet av covid-19 og influensa, sier Silje Bekkevold, farmasøyt Vitusapotek Vinterbro.

Apotekene har siden 2020 hatt mulighet til å sette vaksiner. Tallene viser at mange velger å gå til apoteket for å få satt vaksine. I fjor ble én av seks vaksiner satt på apotek.

– De fleste apotek har lengre åpningstider enn leger og kommunale tilbud, og de ligger der folk flest ferdes. På vårt apotek kan man stikke innom for å få satt vaksinen forteller Silje.

Om du ønsker vaksine, kan du både bestille time eller stikke innom på drop-in. Alle over 12 år kan vaksinere seg, men barn mellom 12 og 16 år må ha samtykke fra begge foreldre.