Foto: Steffen Aaland/Kreftforeningen
Foto: Steffen Aaland/KreftforeningenBilde 1 av 1

Rosa sløyfe-aksjonen 2022: 

Bli med på Rosa sløyfe-løpet der du er

Ønsker du å støtte brystkreftforskning, men er på hytta i høstferien? Nå kan du løpe Rosa sløyfe-løpet akkurat der det passer deg.

Hver oktober inviteres nordmenn over hele landet til å vise sin solidaritet med brystkreftrammede og støtte forskning ved å løpe eller gå Rosa sløyfe-løpet. – Tidligere ble løpet bare arrangert i de største byene, men etter koronapandemien har vi gjort det mulig for alle å delta og være en del av fellesskapet gjennom virtuelle løp.

Det vil si at du får startnummer og medalje i posten, løper der du er en gang mellom 1.-16. oktober og registrerer resultatet ditt selv på internett, forteller leder i Brystkreftforeningen Groruddalen, Turi Ribler.

Tidlig oppdagelse Dette er det syvende året Kreftforeningen og Brystkreftforeningen arrangerer løpet som er en del av den internasjonale folkebevegelsen Rosa sløyfe. Gjennom disse årene har alle dere som har deltatt, vært med å samle inn 8,3 millioner kroner til informasjonsarbeid og kreftforskning.

– I år setter aksjonen søkelys på tidlig oppdagelse av brystkreft fordi det redder liv. Jo tidligere brystkreft oppdages, jo bedre blir prognosen og behandlingen blir mer skånsom, forteller leder i Brystkreftforeningen Goruddalen, Turi Ribler.

– I Norge får alle kvinner mellom 50 og 69 år tilbud om undersøkelser av brystene for å avdekke brystkreft så tidlig som mulig. Likevel velger en av fire å ikke møte opp til mammografitimen. Det øker risikoen for mer alvorlig kreftsykdom. Virtuelt, men også fysisk.

I tillegg til virtuelle løp planlegger aksjonen å gjennomføre fysisk løp i Trondheim, Bergen, Haugesund, Stavanger, Kristiansand, Lillehammer og Oslo.

– Vi håper å se flest mulig kledd i rosa i oktober og lover samhold, løpeglede og engasjement. Sammen hjelper vi andre, avslutter Turi Ribler.

• Groruddalen Brystkreftforening har Rosa Sløyfe-stands 1. oktober fra klokka 11.00 på Grorud senter og KIWI Høybråten.