JUBEL: En lettet gjeng fra Natur VGS kunne smile bredt etter fullt gjennomslag i bystyresalen, et møte de fulgte fra galleriet.  (Foto: Facebookgruppen «Bevar Natur VGS!» Foto:
JUBEL: En lettet gjeng fra Natur VGS kunne smile bredt etter fullt gjennomslag i bystyresalen, et møte de fulgte fra galleriet. (Foto: Facebookgruppen «Bevar Natur VGS!» Foto:Bilde 1 av 1

Jubeldag i rådhuset:

– Elevene vil ikke ha et «tilbud» – de vil ha Natur VGS

Det ble gjennomslag for Natur VGS i rådhuset onsdag, der et enstemmig bystyre ville innlemme skolen i det kommunale tilbudet - og gi midler til å sikre driften fram til den tid. Men opposisjonen sikret også at skolen forblir på Furuset.

Spørsmålet de siste ukene ble godt oppsummert av skolens egne elever i innbyggerforslaget de sendte inn: «Skal morgendagens skole legges ned i dag?»

Frps Bjørn Revil påpekte noe annet som oppsummerte elevenes engasjement:

– De vil ikke ha et «tilbud» – de vil ha Natur VGS.

Skolebyråd Sunniva Holmås Eidsvoll (SV) understrekte at saken har hastet, og forteller at byrådsavdelingen og utdanningsetaten har jobbet på spreng for å innlemme skolen i det et offentlige.

– Men det er komplisert, det er både økonomiske og juridiske spørsmål.

Hun var også tydelig på å ønske dialog med styret ved skolen.

Gårsdagens enighet strakk seg også inn i rådhuset i dag, der forslaget om at skolen innlemmes i det kommunale tilbudet og at man kommer med driftsmidler fram til den tid ble enstemmig vedtatt.

Men utover byrådens notat og forslag fra tirsdag, ble det også flertall for flere forslag som strakk seg litt lengre. Det ene var at skolen skal beholde sin egen lokale administrasjon, som ble enstemmig vedtatt. Det andre var Høyres forslag om at man blant annet garanterer for at skolen skal bli på Furuset. Her fikk opposisjonen med seg Rødt, som dermed ga flertall for dette også.

– Dette er vi utrolig glade for. Takk til de andre partiene for å støtte vårt forslag om at de skal fortsette i dagens lokaler, med de samme linjene – og at også elever fra utenfor Oslo kan gå der, sier Høyres Mehmet Kaan Inan.

Men, som det ble påpekt av flere representanter: Nå er ballen tilbake hos styret på Natur VGS, som jo varslet avvikling forrige uke.

KAN STRYKES: Undertittelen i svart skrift kan forhåpentligvis strykes etter onsdagens møte i bystyret.
 Foto: Caroline Hammer

KAN STRYKES: Undertittelen i svart skrift kan forhåpentligvis strykes etter onsdagens møte i bystyret.
Foto: Caroline Hammer

Nå er det valgkamp

Debatten i bystyresalen bar kanskje litt vel preg av valgkampretorikk, med mye prat om ideologi og postulering fram og tilbake mellom benkene. Da var det langt mer interessant å høre samtlige politikere rose skolen og spesielt elevene for innsatsen.

– Jeg mener at denne saken viser at politikerne lytter, oppsummerte Rauand Ismail fra MDG.

Språklig krydder

Frps Lars Petter Solås skal ha ros for et godt forsøk på en fotballmetafor.

– Dette er som om man går inn med knottene først, og så forventer ros for å ha hjulpet motspilleren opp etterpå.