ALT PÅ ETT STED: Nå blir det mye lettere å finne ut hva du kan gjøre, hvor og når. For første gang har Bydel Alna i år samlet alt av sommertilbud på ett sted. Det gleder bydelsdirektør Anders Berg (t.v.) og BU-leder Mari Morken (Ap) seg over.
ALT PÅ ETT STED: Nå blir det mye lettere å finne ut hva du kan gjøre, hvor og når. For første gang har Bydel Alna i år samlet alt av sommertilbud på ett sted. Det gleder bydelsdirektør Anders Berg (t.v.) og BU-leder Mari Morken (Ap) seg over.Bilde 1 av 2
MYE Å FINNE PÅ: Brosjyren er lang, men er heldigvis inndelt i ulike områder så det skal være lett å finne fram. Anders Berg (t.v.) og Mari Morken (Ap) tror og håper at det vil få god innvirkning på deltakelsen.
MYE Å FINNE PÅ: Brosjyren er lang, men er heldigvis inndelt i ulike områder så det skal være lett å finne fram. Anders Berg (t.v.) og Mari Morken (Ap) tror og håper at det vil få god innvirkning på deltakelsen.Bilde 2 av 2

Enklere å finne fram til sommeraktiviteter i Bydel Alna: – Her har vi alt

Det er ikke alltid like lett å få oversikt over hvor og når ting skjer gjennom sommeren. Man vet at det er en masse aktivitetstilbud, men når det ikke er samlet på ett sted så blir det vanskelig. Det har Bydel Alna gjort noe med!

Fotballcamp, turer i regi av bydelen, lesestunder og alt mulig annet. Det er mer enn nok å finne på i sommer uten at du engang trenger å dra fra bydelen. Nå skal det bli enda enklere å finne ting å gjøre gjennom hele skoleferien.

– Bydel Alna har utviklet en brosjyre for alle sommeraktiviteter som skjer i ferien. De er også delt inn i egne områder, så du kan finne tilbud på Ellingsrud, på Trosterud, Furuset, Lindeberg, Haugerud og ned til Tveita og Bryn, sier BU-leder Mari Morken (Ap) energisk.

Håpet er at det vil gjøre det mye enklere å finne ut hva som skjer i eget område gjennom hele sommeren.

Enklere kommunikasjon ut

Å bedre kommunikasjonen ut til befolkningen er et av de store målene for bydelen. Morken og bydelsdirektør Anders Berg håper at den digitale brosjyren, som allerede nå ligger ute i bydelsappen og på bydelens nettsider, vil gjøre at flere finner og tar i bruk de mange tilbudene.

– Før har det vært sånn at informasjonen har vært litt spredt på ulike nettsider. Nå er alt samlet på ett sted. Vi ønsker å synliggjøre det tilbudet som vi alltid har hatt og bedre kommunikasjonen ut, forklarer Morken.

Berg er helt fersk i jobben som bydelsdirektør, og når avisa møter ham er det bare dag tre offisielt i ny jobb. Han deler håpet til Morken om at tilbudet vil bli tatt godt imot.

– Vi ønsker også å nå ut til foreldrene. Nå på sommeren er ungdommene ute på kveldstid, så da må også foreldrene være ute. Vi vil oppmuntre alle til å gå Natteravn, det står det også litt om i brosjyren, sier Berg.

Noe for alle og enhver

Det er ikke bare barn og ungdom som kan finne sommerferie-tilbud i den nye brosjyren. Her finnes det også aktivitetstilbud for eldre, lesegrupper for voksne og tilbud for nye foreldre.

– Alt er gratis, forsikrer Berg likevel.

– Det er viktig for oss. Det finnes mange tilbud til sommeraktiviteter i Oslo, men mye av det koster penger. Da var det viktig for oss, med de forholdene som er i bydelen, at det vi fronter skal være gratistilbud, understreker Morken.

At de da har klart å samle hele 30 sider med tilbud, fra de store turene og helt ned til ting som klubbtider, vitner om hvor stort tilbudet i Bydel Alna faktisk er. Nå håper de to at det vil gjøre det mye lettere å finne på ting å gjøre, uansett alder.