MYE UBESVART: Per Kristian Løken (t.v.) og Dag Endal følger planene for utviklingen på Haugerud og Trosterud tett. Nå har de kalt inn partene til informasjonsmøte for å få en oppdatering om hva som skjer.
MYE UBESVART: Per Kristian Løken (t.v.) og Dag Endal følger planene for utviklingen på Haugerud og Trosterud tett. Nå har de kalt inn partene til informasjonsmøte for å få en oppdatering om hva som skjer.

Har mange spørsmål til utbyggingen på Haugerud – invitert partene til møte

Haugerud og Trosterud skal gjennom en stor forvandling i fremtiden. Det er foreløpig det eneste man helt med sikkerhet kan si. Når det vil skje, og nøyaktig hva det vil innebære, er fortsatt nokså åpne spørsmål.

To nye skoler, ny flerbrukshall, fotballbaner, en ny park, utbygging av Lutvann leir og ukjent antall boliger i ukjent drakt er planen på Haugerud og Trosterud. I det hele tatt er det nokså ullent hvordan det vil bli, selv for dem som sitter tett på saken til hverdags.

Per Kristian Løken i Haugerud velforening og Dag Endal, styreleder i Haugerud IF, er to av dem som har best oversikt. Heller ikke de vet mye mer enn ovennevnte.

– Det er snakk om fem svære prosjekter som er omfattende og vil påvirke nærmiljøet i lang tid, påpeker Løken.

Foreløpig er ingen av planene lagt ut på offentlig høring, som de må gjøre. Dermed vet man heller ikke når noe av arbeidet kommer i gang.

– Alt vi i klubben vet er at de fra dag én vil jevne alt fra tennisbanen og ned til veien for å rydde plass. Vi aner ikke når det skjer, sier Endal.

Kaller inn partene

I håp om å få litt bedre oversikt over hva som faktisk er både plan og status, har Samarbeidsrådet for Haugerud og Trosterud kalt inn alle partene til et møte. Der skal de få femten minutter hver til å fortelle om sin prosjektdel.

– Oslobygg kommer for å snakke om skole og idrett, E-by skal fortelle om planene for boligutbyggingen og Trosterudparken, Haugerud senter med Manic Arkitekter skal snakke om sentret og Forsvarsbygg kommer for å redegjøre for sine planer for leiren, oppsummerer Løken.

Klubbens tennisgruppe har mer enn tredoblet antall medlemmer. Nå frykter de for fremtiden

Foreløpig er det planene for skolene og idretten som trolig vil starte først. Her er planen å bygge nye skoler før de gamle byggene rives, for å unngå at elevene må busses langt avgårde. Det betyr at klubben må bort.

– Det store offeret er at vi avgir fotballbanen i fem år, men det har vi sagt at vi gjør for å oppnå alt annet, sier Endal.

I bytte får de klubbhus i den nye flerbrukshallen når den står ferdig. Nye skoler er prioritert i rekkefølgen. I skolebehovsplanen fra 2023 skal skolene stå klare til skolestart 2028.

Politisk flertall for fotballbane på Tveita

Mye fortsatt usikkert

Det er planlagt store endringer også i veinettet på Haugerud når utbyggingen begynner. Mye av den kostnaden skal etter planen utbyggerne ta. Den kostnaden må deretter finansieres, hovedsaklig gjennom boligsalg. Likevel er det her det er mest usikkerhet.

– Det ble sendt inn et planforslag i februar, men siden har det ikke skjedd noe annet enn at det har kommet rekkefølgekrav som er unntatt offentlighet. Boligdelen henger igjen, sier Løken.

Blant annet er det ikke klart hva slags type boliger som vil komme, om det blir boligblokker eller rekkehus, ei heller størrelse og form. Det gjør også mye av den andre planleggingen krevende, påpeker Løken.

– Byantikvaren ønsker også å sette Haukåsen skole på gul liste. Her har jo planen vært å rive skolen og bygge boliger. Hvordan det vil bli, vet man altså ikke, sier han.

Det håper han at de kan få svar på under møtet 7. oktober. Møtet vil foregå på Haugerud skole.