Akers Avis Groruddalen

- Hvor er dette forankret hen?

- Hvor er dette forankret hen?

Publisert:

Når byrådet sier at Oslo kommune ikke vil stille med midler til kulturhus, reagerer flere av gruppelederne i bystyret. - Hvor i all verden har de forankret dette hen? Ikke i bystyret, sier Knut Even Lindsjørn (SV).

- Bryter kulturhusløftet

- Bryter kulturhusløftet

Publisert:

Byrådet vil ikke finansiere et kulturhus i Groruddalen. - Vi føler oss lurt og er i harnisk over byrådsavdelingens ansvarsfraskriving, sier kulturhusforkjemperne Leif Sommer og Bjørn Lundberg.

Mange føler seg utrygge

Publisert:

I «gamle dager», som ikke er så mange år siden, kunne vi her i avisa spasere inn i en blokkoppgang og ringe på dørene og be om informasjon eller legge...

Hvor godt trives beboerne egentlig på Stovnerhjemmet?

Hvor godt trives beboerne egentlig på Stovnerhjemmet?

Publisert:

BU-politikerne reagerer på at Stovnerhjemmet kom langt nede på rangeringslista i brukerundersøkelsen til sykehjemsetaten.

Røde, små og bestemte

Røde, små og bestemte

Publisert:

Partiet Rødt har kun én representant i ett av Groruddalens fire bydelsutvalg. En aktiv partigruppe gjør at de likevel får fram synspunktene sine. Øverst på sakslista troner kampen for gode velferdsordninger og bevaring av små barnehager.

Fikk pakke

Fikk pakke

Publisert:

Inger-Lise (4) fikk pakke av BU-leder Knut Røli (Ap).

Spenstig satsing med perspektiv

Spenstig satsing med perspektiv

Publisert:

Ole-Jørgen Pettersen, koordinerende prosjektleder for Groruddals-satsingen i Bydel Grorud, tar sats på taket til Romsås senter. Han går ikke inn for landing før prosjektet har skapt en varig forandring i bydelen.

Nye selvhjelpskurs

Nye selvhjelpskurs

Publisert:

Tirsdag starter vårens selvhjelpskurs for pårørende av rusmisbrukere. LMS Groruddalen fyller fem år, og håper å nå ut til enda flere med kurstilbudet sitt.

Underskrifter for et ridehus

Underskrifter for et ridehus

Publisert:

På eget initiativ har 13-åringene Marit Aashamar og Aila Iren Malmsten Linnerud samlet inn 220 underskrifter for at Nordtvet Rideskole skal få et ridehus.

- Stikk i strid med Groruddals-satsingen

- Stikk i strid med Groruddals-satsingen

Publisert:

BU-representant Rashid Nawaz (Ap) reagerer sterkt på at staten ønsker å legge ned postkontoret på Haugenstua når dette er et område den satser spesielt på gjennom Groruddals-satsingen.

- Sju etasjer blir for høyt

- Sju etasjer blir for høyt

Publisert:

Bygningshøyden for nye Grorud sentrum er foreslått til sju etasjer, til tross for at det er satt en veiledende høyde på maks fire-fem etasjer. - Dette må de som bor i nærmiljøet få være med og bestemme, sier Magnar Halse fra Groruddalen Miljøforum.

Groruddals-satsing for fullt hus

Groruddals-satsing for fullt hus

Publisert:

Salen var full da Norsk Bolig- og byplanforening-Oslo inviterte til åpent møte om Groruddals-satsingens status.

Tilbyr tomt til politihøgskolen

Tilbyr tomt til politihøgskolen

Publisert:

- Politihøgskolen kan være «såkornet» som får dalen til å blomstre som Nydalen, sier varaordfører og gruppeleder i bystyret, Aud Kvalbein (KrF) og tomteeier Rune Borknes.

- Groruddalen er ett alternativ

- Groruddalen er ett alternativ

Publisert:

Kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa lovte å vurdere Groruddalen som alternativ ved relokalisering av Politihøgskolen under Senterpartiets fylkesårsmøte.

Gi oss politiskolen

Publisert:

Tenk så flott da dere. En egen høgskole i dalen vår. En politihøgskole som fører med seg gull og grønne skoger. Det høres kanskje ut som et eventyr, m...

Miljøvennlig og solrikt

Miljøvennlig og solrikt

Publisert:

Pushak arkitekter vant arkitekt-konkurransen Imagine Rommen med sitt prosjekt «30 grader sør». Juryen har lagt vekt på gjenbruk, universell utforming og at boligene utnytter sola.

Pensjonist med punsj

Pensjonist med punsj

Publisert:

Lørdag kveld trengte en mann seg inn i bilen mens Johannes Nymo kom kjørende i Starveien. - Da jeg fikk ham ut av bilen begynte han å gå løs på meg, men jeg fikk heldigvis plassert et hardt slag i ansiktet hans, så han falt bakover.

Frykter nedleggelse

Frykter nedleggelse

Publisert:

Fagforbundet Aker universitetssykehus mener forslaget om ny sykehusstruktur for Oslo og omegn sannsynligvis betyr full nedleggelse av Aker sykehus dersom det blir vedtatt.

- Gratulerer Gransdalen

- Gratulerer Gransdalen

Publisert:

BU-leder i Alna, Knut Røli (Ap), gratulerte barn og voksne under åpningen av Gransdalen midlertidige barnehage.

Tror fortsatt på giga-sentrum

Tror fortsatt på giga-sentrum

Publisert:

Hvis Steen & Strøm får det som de vil, blir Økern sentrum Norges største handelssenter, et opplevelsessentrum for hele byen og bolig for flere enn 10.000 mennesker. Utbyggerne mener en slik størrelse er avgjørende for Økern sentrum.

Rullet opp rumensk innbruddsbande

Publisert:

29 rumenere i varetekt, gullringer innbakt i brød og gullenker gjemt i en kjele med suppe er regnskapet etter at politiet gikk til aksjon mot en rumensk innbruddsbande som har herjet i Groruddalen og resten av byen den siste måneden.

Seigpining av Aker sykehus

Publisert:

Gårsdagens sannhet er ikke nødvendigvis dagens... I det ene øyeblikket leser vi at man vurderer å flytte Follo-pasientene fra Aker sykehus til Akershu...

- Vi tar gjerne imot Vinmonopolet

- Vi tar gjerne imot Vinmonopolet

Publisert:

Markedssjef Anders Olaussen mener Vinmonopolet ville passet bra inn i butikkmiksen på Grorud senter.

Uenighet om gamle trær

Uenighet om gamle trær

Publisert:

Beboere i Søndre Lindeberg borettslag fortviler over at styret i borettslaget vil fjerne et tuntre.

Imponert over tamilenes dugnadsånd

Imponert over tamilenes dugnadsånd

Publisert:

Barne- og likestillingsminister Manuela Ramin-Osmundsen er imponert over dugnadsinnsatsen til medlemmene i Tamilsk Ressurs- og Veiledningssenter (TRVS). Lørdag åpnet hun organisasjonens splitter nye lokaler på Rommen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...