ANNONSE
Groruddalen

Oslo Skisenter:

Fremdeles uavklart om alle bakker får åpne neste sesong

VENTER: Peer Bakke (t.v) vet ikke med sikkerhet om de får åpne alle bakkene i den kommende sesongen. Søknaden er fremdeles ikke behandlet.
 Foto: Sindre Veum Apneseth

VENTER: Peer Bakke (t.v) vet ikke med sikkerhet om de får åpne alle bakkene i den kommende sesongen. Søknaden er fremdeles ikke behandlet. Foto: Sindre Veum Apneseth

Oslo Skisenter sendte søknaden før fjorårets sesong, men har fremdeles ikke fått svar.

Publisert:

ANNONSE

Kort oppsummert: Oslo skisenter holdt kun halve anlegget åpent i sesongen 2022/2023. Grunnen til det er at det ble søkt tillatelse hos NVE om å tappe vann fra Trollvann til snøproduksjon kun på Trollvannsiden, og ikke på Årvollsiden.

Dermed ble sistnevnte holdt stengt hele 2022/2023-sesongen. Søknaden om vanntapping til snøproduksjon ble sendt til NVE før starten på fjorårets sesong, men fremdeles har ikke søknaden blitt behandlet.

– Vi har en søknad inne og venter på svar fra dem. Vi vet ikke når svaret kommer, men vi håper inderlig at det kommer før neste sesong, sier daglig leder Peer Bakke.

Kun halve sentret holdt åpent, og det resulterte i halv omsetning målt mot omsetningen i et normalt år.

– Hva skjer dersom søknaden ikke blir godkjent?

– Vi tåler en sesong til med halv drift, men det er klart, anlegget er ikke særlig driveverdig på sikt med halvt anlegg.

På Trollvannsiden finner man de minste bakkene der de minste alpinistene oftest står. Den store bakken på Årvollsiden er mer passende for ungdommer og drevne alpinister.

– De har jo funnet veien til andre sentre, som Tryvann og Varingskollen.

Mistet broren

I vinter omkom Paal Bakke i en skiulykke kun 51 år gammel. Paal var i fem år driftssjef på Oslo Skisenter og var Peer sin bror. De siste årene fokuserte Paal på teater-yrket, men han bidro også litt på skisentret, sier Peer.

– Vi kan ikke gjøre så mye mer enn å gjøre det beste ut av det. Det er leit med Paal som døde fra oss altfor tidlig og etterlater seg kone og barn, men vi kan ikke gi opp. Sånn er livet, man må fortsette.

OMKOM: Paal Bakke omkom i en skiulykke tidligere i år. Han var broren til daglig leder Peer Bakke, og har selv jobbet på skisentret. Dette er et eldre arkivbilde.
 Foto: x

OMKOM: Paal Bakke omkom i en skiulykke tidligere i år. Han var broren til daglig leder Peer Bakke, og har selv jobbet på skisentret. Dette er et eldre arkivbilde. Foto: x

Paal etterlater seg kone og tre barn. To av de eldste barna jobber på Oslo Skisenter. Mandag denne uka deltok Paals etterlatte i hans urnenedleggelse.

– Når unge folk, med yngre barn dør, da er det ikke bare trist, det er tragisk, avslutter Peer.

ANNONSE