Dette var det siste popup-eventet i Paviljongen for i år – og med få dager igjen til julaften var det selvsagt et julemarked som ble arrangert.
– Selv om kulda biter, så varmer det å se så mange fra nærmiljøet komme sammen som utstillere og gjester, sier koordinator for julemarkedet, Meti Olika, prosjektleder områdeløft delprogram nærmiljø i Bydel Grorud.
Hun ble imponert av janitsjarkorpset som slo til med sang da instrumentene ikke lot seg spille på.
Mer tilgjengelig
Varme sørget også Grorud menighet for ved å gi mulighet for å tenne et lys og ellers si en stille bønn hvis man hadde behov for det.
– I dag har vi ganske enkelt tatt med kjerka ut, smiler menighetsrådsleder Tone Borgen.
Om ikke hele Rødtvet kirke, så i hvert fall stativet som vanligvis står i kirkerommet hvor man kan tenne lys under gudstjenester.
– Det er nok mange som vanligvis ikke går i kirken, men som nok kunne ha tenkt seg å tenne et lys og minnes noen man savner. De får en sjanse nå. Dessuten er det viktig å gjøre kirken mer tilgjengelig ved å være til stede på et julemarked som dette, slår prest Jurek Simon Laub fast.
Lysende øyne
Ellers var det mer å varme seg på, for her var det fullt mulig å kose seg med vafler, chai eller formosa.
– Er vaflene gode?
– Verken Håvard (5) eller Erlend (7) svarte. De gumlet vafler for fullt – og da kan da ikke en journalist være så dum å spørre! Man prater da ikke med mat i munnen. Men at de satt der på hver sin campingstol og spiste vafler som bare det med lysende øyne og lure smil, var tegn nok på at vaflene var gode.
Lite loppemarked
– Du journalist, kom deg over hit. Detta må du sjekke, roper Arne Hessenschmidt.
Sammen med kona Randi hadde han tatt en opprydning på loftet. Nå sto de sammen med barnebarnet Marie (10) og solgte unna det ene etter det andre i form av et lite loppemarked. Og grunnen til tilkallingsropet var deres kjennskap av undertegnedes glede over å samle på Donald. Og der, midt mellom gamle legendariske skolebøker og porselenstallerkener med motiv fra Grorud skole, lå det et par Donald-blader fra sent 1950-tall og noen fra tidlig 1960-tall. Da det viste seg at dette var utgaver som manglet i samlingen, var det bare å dra frem lommeboka!
Til Polen
Til våren satser klasse 10B ved Bjøråsen skole på at de skal få til en klassetur til Polen for å besøke konsentrasjonsleiren Auschwitz. Det er ikke gratis. Men ved å selge noen varme fristelser og gjennomføre et aldri så lite loddsalg i Paviljongen, har de kommet en god del kroner nærmere å realisere den drømmen.
Ny produksjon
Ellers var det håndarbeid, bøker og hjemmestrikkede plagg, for å nevne noe som var til salgs rundt på utstillingsbordene. Til stede var også treskjærerkunstner Steinar Karlsen – uten å gjøre noe som helst for anledningen.
– Hvorfor står ikke du her og selger dine produkter?
– Jeg solgte alt jeg hadde under julemessa på Bånkall gård, men etter jul og nyttår starter jeg med ny produksjon. For en gangs skyld kan jeg gå rundt på et julemarked som bare besøkende og hilse på kjente og bekjente jeg også, humrer den godeste Steinar.
Meti Olika kan for øvrig love at det vil bli flere popup-eventer i Paviljongen også til neste år.