KJAPP PIZZA: Tre og et halvt minutt, og du står med en rykende fersk pizza som smaker aldeles utmerket i hånda. Styreformann i Høybråten og Stovner IL, Jon Schmidt, kan fortelle at salget allerede går strykende.
KJAPP PIZZA: Tre og et halvt minutt, og du står med en rykende fersk pizza som smaker aldeles utmerket i hånda. Styreformann i Høybråten og Stovner IL, Jon Schmidt, kan fortelle at salget allerede går strykende. FOTO: Rolf E. WulffBilde 1 av 3
VIKTIG INNTEKT: Pizzakiosken står ved det nye klubbhuset til Høybråten og Stovner IL. Styreformann Jon Schmidt sier at det er viktig å tenke nye måter å få inn penger i klubbkassa på. Men som alt klubben driver med handler det om kvalitet – og denne pizzaen har kvalitet så det holder!
VIKTIG INNTEKT: Pizzakiosken står ved det nye klubbhuset til Høybråten og Stovner IL. Styreformann Jon Schmidt sier at det er viktig å tenke nye måter å få inn penger i klubbkassa på. Men som alt klubben driver med handler det om kvalitet – og denne pizzaen har kvalitet så det holder! FOTO: Rolf E. WulffBilde 2 av 3
NAM NAM: Diavola med tomatsaus, mozzarella, pepperoni, jalapeno, chillimajones, basilikum, oregano og olivenolje.
NAM NAM: Diavola med tomatsaus, mozzarella, pepperoni, jalapeno, chillimajones, basilikum, oregano og olivenolje. FOTO: Rolf E. WulffBilde 3 av 3

Med en pizzakiosk som aldri stenger har Høybråten og Stovner IL revolusjonert byens pizzatilbud

Er du lei av en brødskive og speilegg til frokost? Dra til det nye klubbhuset til Høybråten og Stovner IL (HSIL). Er klokka tre på natta og pizzasuget blir for stort, det er pizzatomt i fryseren og alle pizzasteder er stengt og pizzaleverandørene ligger under dyna og sover? Dra til samme sted. Pizzaen serveres hver dag, 24 timer i døgnet!

Styreleder Jon Schmidt i HSIL smiler lurt der han står foran pizzakiosken som har blitt plassert ved det nye klubbhuset på Høybråten.
– Hva er det dere har funnet på nå? Forresten, hvor er pizzabakeren?
– Trengs ikke. Her er alt automatisert, svarer Jon.
Dette må du forklare, Jon. Akkurat nå føler jeg at jeg mer står foran en minibank enn en pizzarestaurant.

Skikkelig pizzabakerovn

Egentlig ingen dårlig sammenligning. Det kan minne om en minibank. Men her får du ingen sedler – kun pizza, ferdig stekt og levert i egen boks, sier Jon.
Ferdig levert?
– Ja, i stedet for at det kommer ut sedler fra den åpningen der er det en boks med ferdig bakt/stekt pizza du får i hendene. Du kan også få den halvstekt hvis du ønsker å varme opp pizzaen selv hjemme. Den kan holde seg i to dager før du varmer den opp.
Ok, så det er en slags mikrobølgeovn inni denne bua, da?
– Nei en skikkelig pizzabakerovn, konstaterer Jon.

Tradisjonelt pizzakjøkken

Her trengs det mer foklaring til – og selvsagt har den godeste Jon svaret på plass.
– Selskapet bak er finsk, men går under navnet Fizza Norway AS her i Norge og har sin base på Fjellhamar. Der lages pizzaene på et tradisjonelt pizzakjøkken med norske høykvalitetsingredienser før de leveres direkte til kiosken, forteller Jon.

Han legger til at pizzakiosken som nå står inntil veggen på det nye klubbhuset er den andre pizzakiosken i Norge. Den første står plassert i Asker. Med andre ord – den eneste av sitt slag, ikke bare i Groruddalen, men hele Oslo – står på Høybråten.

VIKTIG INNTEKT: Pizzakiosken står ved det nye klubbhuset til Høybråten og Stovner IL. Styreformann Jon Schmidt sier at det er viktig å tenke nye måter å få inn penger i klubbkassa på. Men som alt klubben driver med handler det om kvalitet – og denne pizzaen har kvalitet så det holder! FOTO: Rolf E. Wulff

Beste pizzaopplevelsen

– Ved hjelp av en topp moderne pizzaovn vil pizzaen du velger på skjermen stekes etter finjusterte innstillinger, valgt nøye ut for din type pizza. Dette er gjort for å sikre deg den beste pizzaopplevelsen. Etter denne bestillingen betaler du med kort som om du var i en forretning. Regning kan bli sendt til din e-post om du vil. Etter tre og et halvt minutt kommer pizzaen ut i egen boks. Det er så enkelt som det kan få blitt, sier Jon.
– Ok. Men en slik automatisering som dette. Jeg skal ærlig innrømme at jeg er en tanke skeptisk!

– Det er kun én måte å overbevise en skeptisk journalist på, smiler Jon.
Han tok hintet!

Så, etter en opplæring i hvordan man bestiller, står undertegnede med en varm pizza i boks. Av de åtte variantene falt valget på Diavola med tomatsaus, mozzarella, pepperoni, jalapeno, chillimajones, basilikum, oregano og olivenolje. Kollega i Akers Avis Groruddalen, Jarle Hansen, som har tatt turen sammen med undertegnede, velger seg en Hawaii med tomatsaus, edamerost, mozzarella, skinke, blåmuggost, ananas, basilikum, oregano og olivenolje. Vi setter oss godt til rette på klubbhuset, klare til å hugge inn!

– Søren ta deg, Jon, dette skulle du aldri ha funnet på. Du vet utmerket godt at jeg bor rett nede i veien her. Nå kommer jeg til å kjøpe meg blakk på pizza, for dette er jammen den beste pizzaen jeg har smakt. Dette pizzatilbudet nærmest utenfor stuedøra mi er livsfarlig! Jeg som aldri spiser skorpene på en pizza, og nå har jeg slukt dem også, konstaterer Jarle.

NAM NAM: Diavola med tomatsaus, mozzarella, pepperoni, jalapeno, chillimajones, basilikum, oregano og olivenolje. FOTO: Rolf E. Wulff

Undertegnedes konklusjon: «Sjokkerende godt».

– Hvordan er det mulig å lage så god pizza på denne måten?
Jon bare humrer.
– Alle vi i HSIL som har spist dem – og vi har testet samtlige – sier det samme. Dette er så godt som det kan få blitt, understreker Jon.
Men det er ikke bare for å tilfredsstille egen sult og gi gode pizzaopplevelser til nærmiljøet, resten av dalen og hele hovedstaden for den saks skyld til alle døgnets tider at HSIL har fått pizzakiosken på plass.
– Vi har inngått en avtale med Fizza som går ut på at de betaler en viss sum i måneden for utplassering av pizzakiosken. I tillegg får vi prosenter av salget.

Med andre ord er det kjærkomne penger i klubbkassa, hvilket først og fremst kommer klubbens yngre medlemmer til gode.