PRISENE STIGER: Vollebekk er blant områdene der man nå opplever prisstigning. (Foto: Jiri Havran)
PRISENE STIGER: Vollebekk er blant områdene der man nå opplever prisstigning. (Foto: Jiri Havran)Bilde 1 av 1

OBOS-prisene opp i Oslo

Prisene for brukte OBOS-boliger steg med 1,8 prosent fra april til mai. OBOS-boligene på Vollebekk er blant dem som nå opplever at boligprisene stiger igjen.

– OBOS-prisene fortsetter trenden oppover. Prisene har steget hver måned i år med unntak av i april. Prisoppgangen i mai i år er godt over snittet for de ti siste årene. OBOS-prisene har pleid å stige mye de første månedene av året, og hittil i år er oppgangen i hovedstaden på 8,9 prosent.  Det er overraskende mye – gitt de mange rentehoppene vi har hatt, sier sjeføkonom Sissel Monsvold i OBOS.

At Norges Bank har signalisert at rentetoppen sannsynligvis er nådd, pekes på som en avgjørende årsak. I tillegg er det nå få nye boliger tilgjengelig på markedet. Dermed øker presset på eldre boliger.

– Høy befolkningsvekst kombinert med svært lite boligbygging vil bidra til å presse prisene opp, særlig fra 2025. I år venter vi at prisene vil flate noe ut i sommermånedene. Jokeren er hvor mange bruktboliger som kommer ut i markedet. Bruktboligtilbudet ser ut til å øke, og det kan bremse prisveksten noe de kommende månedene. Utover høsten tror vi prisene faller midlertidig i tråd med vanlig sesongmønster. Men ligger det fortsatt an til rentekutt på slutten av året eller i starten av 2025, tror vi prisnedgangen kan bli litt mindre enn vanlig, sier Monsvold.

I mai i år ble det solgt 15 prosent flere OBOS-boliger enn mai i 2023. Det har ikke vært like gode salgstall for mai siden før pandemien. Samtidig fortsetter altså prisene å stige.

En av dem som ikke er overrasket over prisstigningen, er Hans Anders Skjølberg. Han er administrerende direktør i OBOS Eiendomsmeglere.

– Dette var som ventet. Spørsmålet var hvor mye prisene ville gå opp. Det har vært stor aktivitet og mange på visning de fleste steder, selv om volumet i markedet har gått betydelig opp i mai. Det er rett og slett mange som ønsker å kjøpe bolig denne våren, sier han.