EN INSTITUSJON: Kay Grue Thorsen har vært fast inventar i Groruddals-idretten i 17 år. Nå runder'n 40, og hele redaksjonen stemmer i et taktfast hurra!
EN INSTITUSJON: Kay Grue Thorsen har vært fast inventar i Groruddals-idretten i 17 år. Nå runder'n 40, og hele redaksjonen stemmer i et taktfast hurra!Bilde 1 av 1

Sportssjefen runder 40 – vi gratulerer

Kay Grue Thorsen, Høybråtens store sønn, levemannen, vestkantens mare og avisas sportssjef fyller 40 år i dag, onsdag 20. september.

Av de 40 årene har redaksjonens utrettelige sportsreporter, skribent og Tottenham-fantast – Kay Grue Thorsen – vært å finne i enden av en telelinse eller skrivende på et kampreferat i snart 17 av dem. Hver eneste gang idretts-dalen har markert seg nasjonalt eller internasjonalt har Thorsen vært på ballen, bokstavelig talt. Fra gullvinner «Pølsa» Pettersen i Vancouver, til den elleville reisen til Stig-André Berge mot Rio i 2016 – Kay er fellesnevneren.

Samtidig har alt stort og smått innad i Groruddalen blitt møtt med akkurat den samme profesjonaliteten – uansett om det er Grorud ILs topper og daler, SF Greis jentelag på Norway Cup, eller Ammerud baskets sommercamper – Thorsen har vært på pletten.

Tross stålkontroll på sporten, rekker faktisk Thorsen å holde en hånd over kultur også. Med jerngrep om eufonium (det høybårne navnet på messingblåseren baryton) i Vålerenga Janitsjar, har Kay vært redaksjonens musikalske alibi når spesielt Jazzen på Vardeheim skal oppleves – og dekkes.

«Audere est Facere» – å våge er å gjøre, er mottoet til Tottenham Hotspur, og det oppsummerer Kay på en fremragende måte. Her snakker vi en fryktløs type, som forteller samtlige nyankomne journalister i avisa at de må tørre å ta plass, tørre å gripe mulighetene – ja, rett og slett tørre.

Vi gratulerer så mye, og håper selve dagen blir suverent markert med familie, Marianne og Bamse. Gratulerer så mye, Thorsen!