STOPP PÅ AMMERUD: En uventet hendelse gjorde at t-banen på linje 4 og 5 sto mellom Vestli og Veitvet onsdag formiddag. Foto: Øystein Kielland
STOPP PÅ AMMERUD: En uventet hendelse gjorde at t-banen på linje 4 og 5 sto mellom Vestli og Veitvet onsdag formiddag. Foto: Øystein KiellandBilde 1 av 1

Oppdatering klokka 12.00 onsdag:

T-banen på linje 4 og 5 går igjen – reisende må påregne forsinkelser

Etter en hendelse på Ammerud T-banestasjon i dag tidlig ved 09.00-tiden har t-banetrafikken vært stengt. Nå er den åpnet opp igjen, opplyser Sporveien.

– Trafikken er i gang igjen og den kjører som vanlig på både linje 4 og 5. Den har vært i gang igjen i ca. en halvtime, sier kommunikasjonssjef i Sporveien Ina Helen Østby.

Hun sier reisende må være forberedt på forsinkede avganger i en liten stund til.

– De kjører inn igjen den tapte tiden, men man påregne forsinkelser utover dagen. Det er vanskelig å si hvor lenge avgangene vil være forsinket. Reiseplanleggeren til Ruter er oppdatert, og oppfordringen er at reisende følger med i reiseplanleggeren til Ruter for når avgangen deres er.

Det var i dag tidlig at t-banen ble stengt mellom Vestli og Veitvet grunnet en hendelse på Ammerud. Nødetatene rykket ut. Passasjerene på den aktuelle strekningen ble etter hvert sendt videre med busser.

Heimevernet har en stor øvelse i Oslo denne uka – med 2000 mann – og en gruppe soldater befant seg tilfeldigvis på t-banestasjonen på Ammerud i dag tidlig. Enkelte antok derfor at dette var en øvelse, men det var det ikke. Det var en ren tilfeldighet.