KOM INNOM: Karin Lona (t.v) og Lizzie Nilsen står klare for årets rosa sløyfe-aksjon på Grorud Senter.
KOM INNOM: Karin Lona (t.v) og Lizzie Nilsen står klare for årets rosa sløyfe-aksjon på Grorud Senter. Bilde 1 av 1

25. Rosa sløyfe-aksjon:

Støtt Brystkreftforeningen på Grorud Senter

Rosa sløyfe-aksjonen er i gang for 25. gang i Norge. Ved den anledningen står Karin Lona og Lizzie Nilsen fra Brystkreftforeningen Groruddalen på Grorud senter frem til kl. 17.00 i dag, lørdag. – Kom innom og støtt en god sak.

Lona og Nilsen har selv hatt brystkreft og vært med i lokallaget siden 1999 og 2013. De er glade for at flere har vært innom dagens stand, og håper enda flere vil støtte aksjonen i løpet av ettermiddagen.

– Årets rosa sløyfe er den fineste som har vært på mange, mange år, mener jeg. Den er designet av Fam Irvoll. Så løp og kjøp, sier jeg, kom og støtt en viktig sak, sier Nilsen.

På 25 år har Brystkreftforeningen samlet inn 415 millioner kroner til forskning på brystkreft. Selv om flere blir rammet i dag, er det også flere som overlever. Behandlingen i dag redder utallige flere liv enn det den gjorde for 20 år siden, noe som er takket være aksjonens forskningsstøtte.

Rosa sløyfe-aksjonen skal også øke kunnskapen om brystkreft og vise solidaritet med de kreftrammede. Derfor mener lokallaget det er viktig å engasjere seg i foreningen.

– Vi står her en gang i året i månedsskiftet fordi vi støtter en så viktig sak. Kreftforskning er utrolig vesentlig, og jo mer penger vi får inn til forskning, jo bedre blir helsehjelpen. Jeg tror de fleste mennesker har en eller annen relasjon til noen som har kreft, enten i familien eller blant venner, så jeg håper at de også vil komme innom, fortsetter Nilsen.

Ønsker flere engasjerte 

Lona håper også at noen kanskje ønsker å bli medlem i Brystkreftforeningen.

– Det er veldig synd at det har blitt færre frivillige de siste årene. Vi lurer litt på hvordan det kommer til å ende hvis det til slutt er ingen som stiller opp til slike ting, sier hun.

– Derfor trenger vi også flere engasjerte unge mennesker. Vi begynner å bli godt voksne, og det er begrenset hvor lenge vi orker å holde på. Vi håper derfor at de yngre vil ta over stafettpinnen etter hvert, forklarer Nilsen.

Lokallaget er også et sosialt fellesskap for medlemmene. Styret arrangerer regelmessige aktiviteter som medlemmene kan bli med på for en billig penge. Ved siden av medlemsmøter, foredrag og yoga drar lokallaget også på turer. Forrige helg ble de med på Kiel-cruise, og det er planlagt en spatur i oktober.