Politiloggen i påsken:

Tunnelbrann og innbrudd i skole


Det har vært flere hendelser i Groruddalen i påskeferien. 

Lørdag ettermiddag ved 16-tiden rykket nødetatene ut til en tunnelbrann på Alnabru. Der brant det i et batterianlegg som befant seg 100 meter inne i tunnelen. Totalt 24 personer ble evakuert, men ingen kom til skade. Beboere i Haugerudhagan ble bedt om å lukke vinduer og dører grunnet giftig røyk fra brannen. En drøy time etter den første meldingen fra politiet opplyser de at brannen er slukket og at nødetatene har kontroll på situasjonen.

Onsdag kveld ved 23-tiden kolliderte en bil i en lyktestolpe på Bjerke. Ingen personer virket å ha kommet til skade, men det skal ha fremkommet informasjon om at bilen var stjålet. Det er en teori politiet skulle undersøke nærmere.

Onsdag kveld ved 23-tiden skriver politiet på X at det har vært en trafikkulykke med flere involverte biler. Hendelsen skal ha skjedd på Østre Aker vei ved avkjøringen til E6. Både politi og helsepersonell rykket ut til ulykken, men ingen personer kom til skade. Hendelsesforløpet er ukjent, men politiet har opprettet sak på forholdet.

Torsdag ettermiddag gikk en eldre kvinne seg bort i et område i Bydel Alna, men ble kort tid senere funnet og ivaretatt.

Natt til mandag fikk politiet flere henvendelser fra beboere i Oslo om biler og motorsykler som har kjørt fort og stygt på veinettet i Oslo. Politiet skriver at de observerte større ansamlinger av biler flere steder i Oslo, og ser dette i sammenheng med et «street meet» som etter aller solemerker kan tolkes som et biltreff. 

Mandag kveld forsvant en ung gutt med autisme fra en institusjon i Bydel Alna, men skal kort tid senere ha kommet til rette igjen.

I rundkjøringen i Sinsenkrysset retning nordgående fikk en bil tirsdag morgen stans ved avkjøringen retning Aker sykehus. Dette førte til saktegående trafikk for trafikken fra Dag Hammarskjølds vei. En bilberger ble tilkalt, fikk fjernet bilen, og trafikken gikk tilbake til normalt.

Hverdagen etter påsken fikk en utrivelig start på Ellingsrudåsen skole, skriver politiet på X tirsdag morgen. Der har det vært innbrudd i løpet av ferien.