ANNONSE
Groruddalen

Fagforbundet gratulerte Oppsalhjemmet:

Ønsket velkommen hjem til kommunen

VIKTIG SEIER: En samlet gjeng bestående av Vidar Evje i Fagforbundet Oslo, leder for Pleie og Omsorg, Gry Follerås, byråd Rina Mariann Hansen (Ap) og de ansatte på Oppsalhjemmet feiret at hjemmet nå igjen er blitt en del av kommunen.
 Foto: Caroline Hammer

VIKTIG SEIER: En samlet gjeng bestående av Vidar Evje i Fagforbundet Oslo, leder for Pleie og Omsorg, Gry Follerås, byråd Rina Mariann Hansen (Ap) og de ansatte på Oppsalhjemmet feiret at hjemmet nå igjen er blitt en del av kommunen. Foto: Caroline Hammer

1. mai ble Oppsalhjemmet offisielt Oslos siste private sykehjem som ble tilbakeført til kommunen. Fagforbundet Oslo anser det som en viktig seier, og tok dermed med seg nærings- og eierskapsbyråden på kakebesøk.

Publisert:

ANNONSE

– Jeg snakket med noen av dem som jobber her, og de sa at de hadde gått opp rundt 100.000 i lønn som følge av dette. Det er mye penger! sier Rina Mariann Hansen (Ap), byråd for næring og eierskap.

Hun gleder seg over at det nå kun er kommunale og noen veldedige sykehjem igjen i Oslo, etter at Oppsalhjemmet har blitt offentlig. Fram til mai ble det driftet av Norlandia.

– Å ha offentlige sykehjem er viktig for å sikre god eldreomsorg. Nå har vi styringa, og da har vi kontroll på at alt er på stell, sier Hansen.

At lønna til de ansatte har gått opp, håper byråden at kan bidra til økt rekruttering i yrket.

– Vi ser store utfordringer for rekrutteringen inn i eldretjenesten, ikke bare her i Oslo, men i hele landet. Skal vi snu det, må vi styrke forholdene for de ansatte, og da må vi ha kontroll på tilbudene våre, understreker Hansen.

FORNØYDE: Byråd Rina Mariann Hansen (Ap) og nestleder i Fagforbundet Oslo, Vidar Evje, feiret med kake.
 Foto: Caroline Hammer

FORNØYDE: Byråd Rina Mariann Hansen (Ap) og nestleder i Fagforbundet Oslo, Vidar Evje, feiret med kake. Foto: Caroline Hammer

Viktig seier

Fagforbundet Oslo ved nestleder Vidar Evje ser på overføringen som en viktig seier.

– Fra Fagforbundet Oslos side er vi veldig fornøyde. Dette har vi jobbet hardt for å få til, og det er mange sykehjem som er tatt tilbake igjen, sier Evje.

Han peker på bedre lønnsforhold og gunstigere pensjon som de to viktigste grunnene til at Fagforbundet Oslo har kjempet for å få sykehjemmene tilbake til kommunen.

– Dette er en seier for oss. Det neste nå blir kanskje å få gjort noe for renholdstjenestene. Uansett hvilken vei det går etter kommunevalget, vil vi nok hviske dem i øret, sier Evje med et glimt i øyet.

ANNONSE