ANNONSE
Groruddalen

Søndag tar Tonsen menighet farvel med Øyvind etter ti års trofast tjeneste

VEMODIG: Øyvind Remmen er blid og i godt humør når han møter avisa, men legger ikke skjul på at det blir trist å ta farvel med gode kolleger og kirkegjengere.
 Foto: Sindre Veum Apneseth

VEMODIG: Øyvind Remmen er blid og i godt humør når han møter avisa, men legger ikke skjul på at det blir trist å ta farvel med gode kolleger og kirkegjengere. Foto: Sindre Veum Apneseth

Førstkommende søndag er det planlagt avskjedsgudstjeneste med prest Øyvind Remmen (46).

Publisert:

ANNONSE

– Det er trist, fordi jeg har hatt det veldig fint her. Familien min bodde her de fem første årene til vi flyttet til mine svigerforeldre på Ås i 2018. Dette har ikke bare vært min arbeidsplass, men også min families menighet. Jeg ble far for første gang tre uker før jeg begynte her, og vi døpte datteren vår her. Jeg kommer alltid til å ha en tilknytning til Tonsen menighet, sier Remmen.

Grunnen til at han slutter, er at han får vesentlig kortere reisevei når begynner som prest i Drøbak og Frogn sammenlignet med den 40 kilometer lange reiseveien i dag.

– Nå blir det et lite kvarter, og jeg som er vokst opp på en øy kommer tett på saltvannet.

Han trekker fram bekjentskapet med Tonsen-folket som et høydepunkt. Og ikke minst kollegene hans.

– Den første kirkekaffen jeg deltok på gir et ganske godt bilde av kirkegjengerne våre. Jeg satte meg ned ved et bord med en god gjeng voksne, og praten gikk. I ettertid har jeg forstått at det var noen med kort skolegang der, mens en annen var professor. Det fine var at jeg ikke fikk noen anelse om hvem som var hva. Jeg tror de sosiale skillene som finnes overalt, likevel ikke er så fremtredende i Tonsen. Og jeg som tilflytter kunne lett få min plass. Det var supert for meg og dialekten min å begynne her, smiler Remmen som er oppvokst på Godøya i Giske kommune.

Tilpasningsdyktig

Apropos dialekt.

– Har det hendt at du har gjort deg uforstått?

– Ja, ja, for all del, og kanskje oftest på sykehjemmet. Jeg har jo vært en del på Økernhjemmet, og min dialekt i kombinasjon med svekket hørsel har nok gjort meg til østlending med underlig tonefall innimellom. Også overfor folk som ikke har norsk som morsmål og som ikke har bodd lenge i landet, men da legger jeg om, det er ikke noe problem.

– Der er Godøya!
 Foto: Sindre Veum Apneseth

– Der er Godøya! Foto: Sindre Veum Apneseth

Også undertegnede måtte be Remmen gjenta seg, ved noen anledninger.

Kan bli gull og travelt

– Fikk du forresten med deg serieåpningen mellom Grorud og Ålesund 2?

– Unnskyld, nei, det gjorde jeg ikke, med det hadde vært morsomt å se. Jeg skal ærlig innrømme at hovedengasjementet mitt er rettet mot Arsenal og Martin Ødegaard. Det hadde vært utrolig rått om en norsk kaptein løftet Premier League-trofeet og snyter de penge-dopa klubbene for gullet.

.. og der er gården til foreldrene mine.
 Foto: Sindre Veum Apneseth

.. og der er gården til foreldrene mine. Foto: Sindre Veum Apneseth

Før Remmen flyttet til Ås i 2018 bodde han i Spireaveien. Hans siste dag på jobben i Tonsen menighet er fredag 28. april. Deretter er det innsettelse i Drøbak og Frogn menighet 30 april.

– Det skjer mye nå, det kommer til å bli mange følelser, avslutter Remmen.

ANNONSE