ANNONSE
Groruddalen

Svømmefest på Nordtvet:

Speed fosser fram

SVØMMEFESTEN: Full trøkk på tribunen, full sprut i vannet. Speed Open leverte nok en gang svømmefest gjennom hele helga.

SVØMMEFESTEN: Full trøkk på tribunen, full sprut i vannet. Speed Open leverte nok en gang svømmefest gjennom hele helga.

I helga gikk Speed Open 2018 av stabelen, med tre fullstappede svømmedager på Nordtvet.

Publisert:

ANNONSE

Vannet på Nordtvet bad sto knapt stille i helga, da 559 utøvere var uti vannet over 2500 ganger. Speed Open er dalens desidert største svømmestevne, og samler hele Østlandet til medley-moro og butterfly-bonanza nede på Nordtvet.

- Speed Open er helt klart det største og viktigste stevnet vårt, sier styreleder Cathrine Helsingeng når vi treffer henne midt i den travleste tida.

Uttøvere klare til dyst, spente foreldre og ivrige trenere står som sild i tønne overalt i svømmehallen, men Helsingeng manøvrer seg med største selvfølgelighet gjennom folkemengden.

- Hvordan har gjennomføringa vært så langt?

- Det har gått veldig bra! Ingen forsinkelser gjennom helga, og det er vi ekstremt godt fornøyde med. Når man har 2558 starter skal det ikke mange sekunder ekstra venting til før ting går i kluss, men vi har holdt oss helt innafor, smiler Helsingeng.

STORFORNØYDE: Styreleder Cathrine Helsingeng og stevnesjef Jørgen Sørensen kunne smile bredt når de så at Speed Open 2018 ble gjennomført med brask og bram.

STORFORNØYDE: Styreleder Cathrine Helsingeng og stevnesjef Jørgen Sørensen kunne smile bredt når de så at Speed Open 2018 ble gjennomført med brask og bram.

Leverer i vannet også

Den gode flyten i arrangør-biten av årets Speed Open smittet tydeligvis også over på utøverne, som benyttet muligheten til å kvalifisere seg til de store mesterskapene.

- Svømmerne våre har gjort det knallbra, med «kvaller» til både UM, NM og LÅMØ (Landsdel årsklassemønstring). Dette er de beste tallene vi har sett på lenge.

Én av de som virkelig skilte seg ut var Sofian el Mousaoui. 15-åringen satt personlig rekord på nesten samtlige øvelser, og kronet det hele med en forrykende 200 meter rygg. Den kvalifiserte ham like gjerne til både UM, NM for junior - og NM for senior.

- Det var moro i helga, sier Sofian litt beskjedent.

- Var det trøkket fra tribunen på hjemmebane som gjorde at det gikk så fort?

- Faktisk legger man ikke så mye merke til det. I vannet er man alltid fullt konsentrert om øvelsen.

Med 200-meteren er stevnekalenderen til Sofian fylt opp fremover, og han skal til pers i UM i Asker allerede neste uke.

- Hva er målsetningen der?

- Jeg håper å klare en finaleplass, men det viktigste er egentlig at jeg fortsetter å forbedre meg.

FOSSER FRAM: Sofian el Mousaoui (15) kvalifiserte seg til b?ode UM, junior-NM, og NM i helgas Speed Open. (Foto: Nora ?òver?os/SK Speed)

FOSSER FRAM: Sofian el Mousaoui (15) kvalifiserte seg til b?ode UM, junior-NM, og NM i helgas Speed Open. (Foto: Nora ?òver?os/SK Speed)

Gror godt i Speed

Speed stilte mannsterke i eget stevne, og var med 83 deltakere rett bak tungvekteren Lambertseter som største klubb. Ekstra gledelig var det altså at så mange av svømmerne kvalifiserte seg til de store konkurransene.

- Vi ligger an til 50 utøvere til LÅMØ i starten av 2019. Da kan vi faktisk bli den største klubben der. Det betyr at det jobbes godt i alle årsklasser, og vi har en god rekruttering i klubben, forklarer breddetrener Jon Marius Rønning.

Samtidig understreker Rønning at det absolutt ikke bare er snakk om resultatjag på Speed Open.

- Vi har en sosial treningsgjeng vi kaller «sprintgruppa», som trener to ganger i uka. De var også med på stevnet, og konkurrerte bare for gøy og for å teste ut det de har lært på trening.

Sofian el Mousaoui bekrefter at det er bra stemning i klubben.

- Når vi er på stevner handler det mye om å hjelpe hverandre. Vi passer på å støtte de som kanskje ikke fikk det helt til i sin øvelse, og vi girer opp de som skal ut og prestere. Også heier vi hverandre fram!

Super-frivillige

Speed Open er altså todelt for arrangøren: Svømmerne fokuserer på det som skjer i vannet, mens klubben som helhet legger mye stolthet i selve gjennomføringen av arrangementet.

- Vi kunne aldri fått til dette uten vår lille hærskare med frivillige. Det er aldri noe problem å få folk til å stille opp disse helgene, selv om det blir lange, lange dager, skryter Cathrine Helsingeng.

Over 60 ivrige foreldre føyk rundt på Nordtvet i sine sjokkoransje t-skjorter hele helga, for å sikre at Speed Open gikk som smurt. Spesielt kaféen ble viet ekstra oppmerksomhet.

- Den legger vi mye innsats i. Her er det ikke bare vafler og saft for å si det sånn, ler Helsingeng, og viser fram blant annet hjemmelaget sushi, vårruller og wraps.

- Men med så mye som skal ordnes, rekker dere å se noe svømming da?

- Jada, vi setter på alarmer når det er «våre heat», også springer vi ut i hallen når det ringer, smiler Cathrine, før neste administrative oppgave kaller, og den oransje t-skjorta igjen manøvrerer seg gjennom folkemengden.

ANNONSE