ANNONSE
Groruddalen

Allan vil slå tilbake

TROR PÅ BEDRE TIDER: Det har ikke gått veien for Allan Dahl Johanson denne sesongen, men Tveita-gutten har stor tro på at det vil gå mye fortere neste år.

TROR PÅ BEDRE TIDER: Det har ikke gått veien for Allan Dahl Johanson denne sesongen, men Tveita-gutten har stor tro på at det vil gå mye fortere neste år.

Skøytetalentet Allan Dahl Johansson fikk det på ingen måte til å gå fort på isen denne sesongen, men han er sikker på at han vil slå knallhardt tilbake neste år.

Publisert:

Sist oppdatert: 02.04.2020 kl 17:05

ANNONSE

– Nei, årets sesong var regelrett dårlig. Jeg var forberedt på at det ville lugge litt, men at det skulle gå så sakte som det har gjort er veldig kjedelig, sier Allan Dahl Johansson til Akers Avis Groruddalen.

21-åringen fra Tveita tok skøyteverdenen med storm etter en rekke gull i junior-VM i 2017 og 2018, da han også satte flere juniorverdensrekorder og ble kåret til «Årets idrettsutøver i Groruddalen» for sportsåret 2018. Siden har pilen pekt nedover, og denne sesongen har han vært langt fra å hevde seg i toppen slik det ble spådd. Hans beste plassering ble en 10. plass i verdenscupen.

– Det var jo egentlig ganske dårlig det også. Det har gått sakte for meg på isen hele veien denne sesongen, men det har sine grunner, og jeg tror uansett at jeg kommer styrket ut av denne sesongen, sier han.

Bygd opp fysikken

Istedenfor å trene normalt valgte Allan nemlig å trene på de tingene han ikke har prioritert tidligere denne sesongen. Målet har vært å bygge opp fysikken og O2-opptaket.

– Det har gitt meg en midlertidig dupp i resultatene, men det kommer til å hjelpe meg mye i framtiden. Jeg har lært mye av det, fått gode resultater og tar med meg det på veien videre. Resultatmessig setter jeg en strek over årets sesong, men jeg er sikker på at jeg blir en bedre skøyteløper på sikt av det arbeidet jeg har lagt ned gjennom sesongen. Det vil gi fart i skøytene mine.

– Neste sesong vil jeg nok få bekreftelser på at det jeg har gjort er riktig og få bedre tider. Da er det bare å se fram mot OL, hvis det blir avholdt, sier Allan.

Trener på egen hånd

På grunn av korona-situasjonen er ingen ishaller åpne. Det betyr likevel ikke at Dahl Johansson ligger på latsiden.

– Nei, jeg gjør ikke noe annet enn å trene om dagen. Jeg går på rulleskøyer og sykler. Det er egentlig som normalt bortsett fra at man selvfølgelig er ekstra påpasselig når man er ute. Nå er jeg inne i det som blir en lang treningsperiode med mengdetrening. Korona-situasjonen er skummel, og det er trist at hele verden stopper opp, men jeg prøver å ikke tenke så mye på det.

– Jeg holder meg for meg selv, og det er jeg god på, sier Allan.

Hårete mål står

Allan Dahl Johansson har flyttet til Stavanger sammen med kjæresten for å kunne satse 100 prosent på skøytekarrieren.

– Der trives jeg veldig godt. Det er klart jeg vil tilbake til Tveita og Groruddalen en dag, men jeg skal gå fort på skøyter først og har ikke utpreget hjemlengsel i øyeblikket.

Skøyte-esset har tidligere sjokkert skøyteverdenen med sitt mål om å gå 5000 meter under seks minutter (6.01,86 er verdensrekorden). Selv om han har hatt en dårlig sesong til nå er han klar på at det målet står ved lag.

– Ja, det står seg! Jeg skal jobbe meg under seks minutter på 5000 meter og samtidig få en god 1500 meter ut av det. Det er ingen grenser for hva som kan gjøres. Det handler kun om å få trent riktig og unngå skader. Her skal det jobbes på, avslutter han.

ANNONSE