Speed leverte på hjemmebane

PÅ RAD OG REKKE: Under åpningsseremonien på fredag hadde alle lagene en svømmer som representerte sin klubb.
Sportsklubben Speed vartet opp med svømmefest i Nordtvet bad da de arrangerte årsklassemønstring for landsdel øst denne helgen.
Publisert: 15.02.2018 kl 20:19
Speed ønsket velkommen til over 300 svømmere i årets årsklassemønstring for landsdel øst, forkortet til LÅMØ. Her deltok barn født fra 2007 til 2012. I klassene 2005-2012 sto det om kvalifisering til Årsklassemesterskapet (ÅM). De 24 jentene og de 24 beste guttene fra alle landsdeler kvalifiserer seg dit.
Daglig leder i Speed Kristian Austveg var svært fornøyd med helgen.
- Det har gått veldig bra. Ingen uhell og bra sportslige prestasjoner. Det har vært veldig hyggelig å vise fram Groruddalen på den måten her.
Rasch var raskest
Speed-svømmeren Carmen Aleksandra Rasch leverte fantastisk i jenter 2007-klassen. Hun svømte fem gode øvelser der tre endte med seier og to endte med bronse. Det betydde seier i sammendraget for Speed-utøveren. Før den siste øvelsen sto det om sammenlagtseieren mellom Rasch og Ingeborg Marie Smehaug. De byttet på ledelsen, men på den siste lengden slo Rasch til og vant 200 meter individuell medley, og med det også sammenlagtseieren.
- Jeg var nær ved å gi opp mot Ingeborg, men så hadde jeg så veldig lyst til å vinne. Så da ga jeg alt, og gjorde det ekstra for at jeg skulle klare det, forteller Rasch.
Øvelsen Rasch var absolutt best i, var 50 meter butterfly. Der var hun fire sekunder bedre enn nærmeste jente, og ett sekund bedre enn nærmeste gutt i 2007-klassen. Faktisk var tiden 34,15 det raskeste ei jente på 11 år har svømt 50 meter butterfly i LÅMØ noen sinne, og med det satte hun ny LÅMØ-rekord.
Gruet seg
Rasch gruet seg faktisk til helgen. Hun fortalte at hun aldri hadde vært med på noe så stort som LÅMØ før, og at hun var usikker på hva hun kunne forvente. Etter helgen var det bare gode minner.
- Jeg syntes det har vært kjempegøy. Det er et av de beste stevnene jeg har opplevd. Første gang jeg tenkte på at jeg skulle være med på LÅMØ ble jeg veldig redd. Så jeg hadde egentlig ikke lyst, men nå føler jeg at det er kjempegøy og at det ikke er noe å være redd for, sier hun.
God laginnsats
Det var ikke bare Rasch som leverte bra for Speed i løpet av helgen. Arrangøren ble den tredje beste klubben i sammendraget, kun slått av Ullensaker og Lambertseter. Det var stevneleder Marianne Olsen godt fornøyd med.
- De sportslige prestasjonene var kjempegode. Vi tok jo masse medaljer. Vi har aldri vært i nærheten av å ta så mange medaljer før. Det er veldig mange gode talenter i Speed fra bydelen, og de markerte seg virkelig. Vi var helt på høyde med de store klubbene resultatmessig, sier Olsen.
Hun forklarer at det ofte blir mye fokus på resultater når man kommer til LÅMØ og at det er viktig å fortelle at det fortsatt er barneidrett.
- I LÅMØ blir det fort litt mer alvor. Det er litt mer fokus på tider og konkurranse enn det er til et vanlig stevne. Men det er jo en fin balansegang mellom det og barneidrett, da. Det å ta vare på alle de som er med, og som kanskje ikke tar medalje, er også viktig, sier Olsen.
Stort arrangement
Allerede i fjor søkte Speed om muligheten til å arrangere stevnet. Bakgrunnen var at klubben i år fyller 100 år. Etter at Speed ble tildelt stevnet har planleggingen gått hele året. Stevneleder Marianne Olsen har sittet i et eget LÅMØ-utvalg som har gjort alt klart til denne helgen. Alt fra direktesending av arrangementet til designet på premiene har det vært jobbet med det siste året.
- Vi slår litt på stortromma for å gjøre det ekstra bra når vi har fått et slikt arrangement. Vi ønsket å lage et skikkelig bra stevne og vi har jo fått tilbakemeldinger på at det var det. Så da er vi fornøyde, sier Olsen
Det håper hun kan bidra til at klubben får tildelt arrangementet igjen om noen år.
- Da får vi se om det blir LÅMØ igjen om noen år. Det kan jo være vi får det på nytt senere. Det er jo som sagt et ganske stort arrangement, så det er ikke alle klubber som kan arrangere det heller. Det må være en klubb med en viss størrelse for å ha nok folk til å greie å gjennomføre det.
Viktig for klubben
Et slikt arrangement er viktig for en klubb som Speed. Ikke bare økonomisk, men også for å vise fram klubben på en god måte.
- Vi får jo markert oss som en klubb, og for oss er det kjempeviktig fordi vi har jo kanskje ligget litt etter de største svømmeklubbene i Oslo og Akershus. Men nå er vi jo den nest største klubben etter Lambertseter, og det er jo stort, sier Olsen.
I år hadde Speed nemlig rekordmange kvalifiserte svømmere. Hele 43 deltakere var i aksjon gjennom helgen.
Lang helg
Olsen og Austveg er to av mange frivillige i Speed som jobbet mye gjennom helgen. En ordentlig langhelg som startet på torsdag og var ferdig sent på søndag.
- Vi begynte å rigge på torsdag ettermiddag og det var noen som jobbet til klokka to på natten for å få opp lyd og lysanlegg. Og så begynte vi med innsvømming klokka 12 på fredag. Så egentlig har det gått i ett siden torsdag kveld, forteller Austveg.