ANNONSE
Groruddalen

OBOS Minicup:

Stor fotballglede i SF Greis splitter nye storstue

STOR FOTBALLGLEDE: Seks- og syvårsjentene i SF Grei hadde alle grunn til å juble over å få være med på en inspirerende og morsom minifotball-cup.
 Foto: Rolf E. Wulff

STOR FOTBALLGLEDE: Seks- og syvårsjentene i SF Grei hadde alle grunn til å juble over å få være med på en inspirerende og morsom minifotball-cup. Foto: Rolf E. Wulff

I løpet av to dager fyltes den nye OBOS-hallen til SF Grei med forventningsfulle unge fotballspillere. Ikke minst for dem som fikk sitt første skikkelige møte med fotballen ble det en stor opplevelse.

Publisert:

ANNONSE

OBOS-minicup er for seks- og syvåringer som spiller tremannsfotball, altså tre spillere på hvert lag. Målene registreres ikke, resultatet gir man blaffen i. Her er alle vinnere og får sin velfortjente medalje.

– Faktisk er det veldig mange som spiller «skikkelig fotball» for første gang, i den forstand at de spiller kamper. Her er det mange som nettopp har kommet i gang med fotballen, sett i lys av den koronaperioden vi har vært gjennom.

– En første smak på det å spille sammen på et lag og møte en motstander, smiler arrangementsansvarlig Stig Brekke i SF Grei.

Skaper glede

Men det han også gleder seg stort over er at han virkelig kan se hvilken betydning den nye hallen har.

– Det er blant annet på grunn av turneringer som dette vi har fått på plass hallen. Det er dette hallen skal stå for. I løpet av to dager har vi virkelig sett verdien av denne flotte hallen, poengterer Stig.

Han kan fortelle at det i løpet av to dager var til sammen 1400 mennesker i hallen, med spillere, trenere, foreldre og andre.

– Slikt skaper glede langt ut over fotballen. Det blir også en gedigen sosial sammenkomst. Turneringen er muligens det største arrangementet i Groruddalen i år.

Totalt fraværende

Han legger til at denne turneringen skal bli en tradisjon og en naturlig sesongavslutning for de yngste spillerne.

– Det er den eneste turneringen for denne aldersgruppen som NFF Oslo har å tilby og som kan foregå innendørs. Det vil bli en glede for oss å arrangere denne turneringen i årene fremover. Fotballmessig er treerfotball viktig for de aller yngste. Du vet hvordan det er med de minste. Plutselig kan én stoppe opp og kanskje lukte på en blomst og ellers være totalt fraværende, hvis du skjønner hva jeg mener, humrer Stig.

– Slikt er selvsagt sjarmerende. Men med treerfotball på veldig liten bane og innendørs hvor det ikke vokser blomster, nytter det ikke å gjemme seg bort. Alle blir involvert hele tiden og får fotballmessig best utbytte av det, selv om det her selvsagt bare skal være moro.

STORFORNØYD ARRANGEMENTSANSVARLIG: Stig Brekke kan konstatere at OBOS-minicup ble en suksess og samtidig viste hvilken betydning hallen har. Det er blant annet muligheten for å kunne arrangere turneringer som dette hallen har kommet på plass for.
 Foto: Rolf E. Wulff

STORFORNØYD ARRANGEMENTSANSVARLIG: Stig Brekke kan konstatere at OBOS-minicup ble en suksess og samtidig viste hvilken betydning hallen har. Det er blant annet muligheten for å kunne arrangere turneringer som dette hallen har kommet på plass for. Foto: Rolf E. Wulff

Veldig inspirerende

Han kan ellers melde at turneringen har en billig deltakelse slik at alle klubber som vil har mulighet for å være med. Han konstaterer samtidig at det ble en kjempesuksess.

Greis jenter i 6- og 7-årsklassen hadde det like gøy som alle andre lag. Som trenere har de jenter som selv spiller i Grei og som nå vil bidra med å sette jente-/kvinnefotballen på kartet, både i klubben og generelt.

– En slik turnering som dette legger grunnlaget for jenters fotballinteresse. Det å spille kamp sammen og mot andre lag er veldig inspirerende, selv om målene ikke telles og resultatet ikke registreres. Dette vil være med på å bygge opp jentefotballen i klubben. Det er det veldig gøy å få være en del av det i tillegg til å spille selv, sier trener Viktoria Arron Ngwe.

INNSATSFYLTE FOTBALLJENTER: De spiller selv på SF Grei, og de trener de yngste jentespillerne i klubben. Christiane Evensen (14) (f. v.), Sara Lorin (15), Madina Khan (15) og Viktoria Arron Ngwe (15) synes det er gøy og meningsfylt å få være med på å løfte jentefotballen i klubben.
 Foto: Rolf E. Wulff

INNSATSFYLTE FOTBALLJENTER: De spiller selv på SF Grei, og de trener de yngste jentespillerne i klubben. Christiane Evensen (14) (f. v.), Sara Lorin (15), Madina Khan (15) og Viktoria Arron Ngwe (15) synes det er gøy og meningsfylt å få være med på å løfte jentefotballen i klubben. Foto: Rolf E. Wulff

ANNONSE