ANNONSE
Groruddalen

Korona-smitte ved Tonsenhagen

Utsatt skolestart for 2. trinn

UTSATT START: 2. trinn på Tonsenhagen skole har fått utsatt skolestarten etter at en av de ansatte fikk påvist korona-smitte. To elever og ytterligere ni ansatte er satt i karantene.

UTSATT START: 2. trinn på Tonsenhagen skole har fått utsatt skolestarten etter at en av de ansatte fikk påvist korona-smitte. To elever og ytterligere ni ansatte er satt i karantene.

Tonsenhagen skole har i samråd med bydelens smittevernteam valgt å utsette skolestarten for 2. trinn etter at en av de ansatte testet positivt på covid-19.

Publisert:

ANNONSE

Lørdag fikk ledelsen ved Tonsenhagen skole beskjed om at en av de ansatte ved 2. trinn hadde fått påvist korona-smitte. Denne ansatte hadde deltatt på planleggingsmøter, samt hatt kontakt med enkeltelever ved Aktivitetsskolen (AKS).

Tonsenhagen skole informerer at de i samarbeid med Bydel Bjerke smittevernteam har vurdert hvilke elever og ansatte som har vært utsatt for smitterisiko. Konsekvensen har blitt at 2 elever på 2. trinn, samt 10 ansatte fordelt på 1.-3. trinn nå må i karantene. Her understrekes det at disse i utgangspunktet er regnet for friske, men at de har vært i en situasjon der smitte ha skjedd.

– Lei situasjon

Derfor har man tatt en helhetsvurdering av situasjonen, og utsetter skolestart for hele 2. trinn ved skolen. Per mandag 17. august tar man sikte på ordinær skolestart for dette trinnet mandag 24. august istedenfor.

– Vi er veldig lei oss for at dette har skjedd. Men samtidig skal vi klare å håndtere dette sammen med foreldrene og barna. Vi tenker naturligvis på 2. trinn som har gleda seg. Dette var leit, men sånn er det. Da må vi gjøre det beste ut av det, sier rektor Beate Kase Pedersen.

Nøyaktig hva dette innebærer vil skolen finne ut i begynnelsen av uka, der en form for hjemmeskole er det mest nærliggende alternativet.

Forøvrig er Pedersen imponert over jobben fra bydelsoverlegen og smittevernteamet.

– De har vært meget dyktige, og virkelig ivaretatt alle som har vært berørte.

Smitte på Ammerud

Også i nabobydelen har det vært tilløp til smitte. Bydelshelsetjenesten i Bydel Grorud har fått melding om at det er påvist koronavirus hos ett barn som deltok på AKS på Ammerud onsdag 5. august. Barnet går på 2. trinn og var kun på aktivitetsskolen denne dagen. Barnet det gjelder er satt i isolasjon, og skolen har sammen med bydelsns smittevernteam har kartlagt og fulgt opp alle nærkontaktene. Disse har blitt satt i karantene i ti dager. De har også vurdert det trygt å åpne opp skolen som normalt etter ferien.

ANNONSE