ANNONSE
Groruddalen

Vårrengjøring av gatene er i gang - nå kommer feiebilene

Gatene feies... her er feiebilene i gang på Linderud.

Gatene feies... her er feiebilene i gang på Linderud.

Bymiljøetaten begynner nå den «tradisjonsrike» feiingen og rengjøringen av alle byens kommunale gater, fortau og sykkelveier. For bileiere kan det derfor være lurt å følge litt ekstra med - ellers kan det fort bli dyrt.

Publisert:

ANNONSE

Et av de mange vårtegnene i Oslo er at Bymiljøetaten tar en skikkelig rengjøring av gatenettverket. Dette er i hovedsak en god ting, men kan skape litt hodebry hvis man ikke får det med seg - for da kan man risikere at eventuelle gateparkerte biler blir tauet bort. Kommunen skriver på sine egne nettsider at det settes opp skilt om gaterengjøring minst 24 timer før, slik at man får tid til å fjerne bilen.

«Se derfor etter skilt én gang i døgnet», lyder derfor tipset.

På de samme nettsidene kan du også søke for å se når rengjøring av din gate er planlagt, men merk at dette bare er veiledende - og at det kan skje endringer f.eks av værhensyn. Merk også at søket ikke inneholder private veier, parkeringsplasser eller gangveier.

Hvis uhellet skulle være ute og bilen bli tauet inn, så kan den hentes ut i Ulvenveien 90. Dette vil derimot ikke være helt smertefritt - for man må også betale inntauingskostnader. For personbil er dette 2700 kroner, for motorsykkel 2591 kroner og tilhenger 2760 kroner, for å nevne noen. I tillegg løper det en døgnavgift på 200 kroner, i tillegg til parkeringsgebyr/kontrollsanksjon. Det lureste er nok derfor å følge oppfordringen og titte rundt i gata etter skilt en gang om dagen fram til vårrengjøringen er ferdig.

Nøkkelord

ANNONSE