ANNONSE
Groruddalen

Økonomisk støtteordning for fritidsaktiviteter:

Vil ha med flest mulig

MESTRING: Tore Ludt (t..v.) og Rashid Nawaz er stolte over at man nå får på plass en støtteordning for aktiviteter i bydelen. Det må naturligvis feires med litt ballspill, hvor SV-Tore avslører en mørk hemmelighet: - Jeg pleide å spille høyreving.

MESTRING: Tore Ludt (t..v.) og Rashid Nawaz er stolte over at man nå får på plass en støtteordning for aktiviteter i bydelen. Det må naturligvis feires med litt ballspill, hvor SV-Tore avslører en mørk hemmelighet: - Jeg pleide å spille høyreving.

Bydel Stovner setter nå av 200.000 kroner til å sikre et fritidstilbud for barn og unge med vanskelig økonomi.

Publisert:

ANNONSE

- Vi kan ikke sitte og se på at barn og unge holdes utenfor fritidsaktiviteter. Den deltakelsen og mestringen man opplever der er utrolig viktig, og vi må sikre at flest mulig har muligheten til å delta, sier Tore Ludt (SV).

Det var han som fremmet forslaget i bydelsutvalget om å opprette en støtteordning for å sikre deltakelse i fritidsaktiviteter. Ludt var forøvrig fremme med samme forslag ett år tidligere, men da var tydeligvis ikke tiden helt moden enda. Men nå setter Bydel Stovner av 200.000 kroner til barn og unge der familiens økonomi gjør at de ikke får deltatt.

- Jeg har selv barn i fotballen, og det er ganske store kostnader også der. Samtidig vet vi at det er endel familier med økonomiske utfordringer i bydelen, og derfor er vi glade for å få på plass ordningen, sier BU-leder Rashid Nawaz.

Ifølge tall fra Oslo kommune er 12.7 prosent av husholdningene i bydelen lavinntektshusholdninger.

Bydel Stovner er ikke først ute med et slikt tilbud, men de er først ute med online søknadsskjema.

- Vi håper det kan være med på å senke terskelen ytterligere, sier Nawaz.

Tillitsbasert

Akkurat dette med lavest mulig terskel har vært viktig for bydelen i arbeidet med ordningen.

- Vi vet at dette kan være både vanskelig og stigmatiserende. Derfor har vi bedt administrasjonen lage en ordning med minst mulig byråkrati og vanskeligheter, forklarer Tore Ludt.

Dermed landet man på en løsning der det er formann/daglig leder i den aktuelle klubben eller foreningen som sender inn søknadene, for å dekke deltakeravgift på inntil 2000 kroner per barn.

- Og dette legger vi opp til at skal være tillitsbasert. Ingen vil kreve å få se ligningsattest for de siste fem årene eller noe sånt.

I tillegg åpner man for at offentlig ansatte kan søke på vegne av enkeltbarn, for eksempel lærere, helsesøster eller ungdomsarbeidere.

De to bydelspolitikere understreker samtidig at dette ikke bare gjelder idrett, men alle slags fritidsaktiviteter.

- Vi gleder oss over muligheten til å hindre at barn og unge står utenfor fritidsaktiviter. Nå blir dette en prøveordning i år, også ser vi om det eventuelt må bevilges ytterligere midler i 2019, avslutter Ludt og Nawaz.

ANNONSE