ANNONSE
Groruddalen

Vollebekk-firma fikk Oslos mangfoldspris

GJORT STAS PÅ: Sirkular Gjenbruk mottok Mangfoldsprisen i Oslo. Det ble feiret med diplom og kake. Her med Jawad Azadmehr, omkranset av kolleger og samarbeidspartnere fra Norsirk og NAV.

GJORT STAS PÅ: Sirkular Gjenbruk mottok Mangfoldsprisen i Oslo. Det ble feiret med diplom og kake. Her med Jawad Azadmehr, omkranset av kolleger og samarbeidspartnere fra Norsirk og NAV.

Daglig leder på Sirkular Gjenbruk, Jawad Azadmehr, rekrutterer arbeidskraft fra NAV og mennesker som trenger en ny sjanse i arbeidslivet. Fokus på integrering, mangfold og å benytte minoriteters kompetanse har resultert i mangfolds-pris.

Publisert:

ANNONSE

Hos Sirkular Gjenbruk på Vollebekk blir alt og alle møtt med åpne armer. Gjenbruksselskapet tar i mot brukte hvitevarer og utfører service og reparasjon før varene blir lagt ut for salg på markedet igjen. Daglig leder Jawad Azadmehr har fokus på samhold og mangfold på arbeidsplassen sin - og henter arbeidskraft fra NAVs introduksjonsprogram og tilbyr jobb til nyankomne nordmenn og folk som har behov for en hjelpende hånd inn i arbeidslivet.

Dette har Sirkular Gjenbruk mottatt en mangfoldspris for. «Mangfoldsprisen», som den heter, er statens utmerkelse for fremragende bruk av innvandreres kompetanse i arbeidslivet.

– Jeg er opptatt av å skape jobb til folk som har falt utenfor, enten om de er nyankomne til Norge, har huller i CV’en eller på annet vis er kommet i en situasjon hvor det ikke er så enkelt å komme inn på arbeidsmarkedet. Denne prisen gjør meg både stolt og ydmyk, forklarer Azadmehr.

Les juryens begrunnelse i bunnen av saken.

Lærerikt og trivelig

Det er NAV Bærum gjenbruksselskapet samarbeider med. Sirkular Gjenbruk er også en lærlingsbedrift som betyr at elever får muligheten til å ta fagbrev. Men det er ikke kun en introduksjon til arbeidslivet man får hos Sirkular Gjenbruk.

Lange lunsjpauser brukes til å diskutere både idrett og politikk, og på den måten blir man også bedre kjent med det norske samfunnet, mener Azadmehr.

– Vi snakker mye sammen og har det gøy. Det gjør det enklere for våre ansatte å bli kjent med samfunnet rundt oss. Det er viktig å vite hva som skjer, hvem folk i nyhetsbildet er, hva som skjer med kongefamilien og ellers i samfunnet.

– Ski er viktig, og du må kjenne til Ingebrigtsen-familien. Det er slike ting vi diskuterer, og ikke minst hva som skjer i politikken. Gutta må følge med på Dagsnytt 18 og Debatten, sier Azadmehr.

Juryens begrunnelse:

Hos Sirkular Gjenbruk jobber de strategisk med mangfold og inkludering. Juryen trekker frem virksomhetens bevissthet rundt mangfold i sin rekruttering. Innsatsen som gjøres med integrering gjennom tiltak som lange lunsjer og samtaler om norsk samfunnsliv er en interessant og fin måte å jobbe for integrering både i - og utenfor arbeidslivet. Gjennom språkkurs og muligheter for fagbrev, er det et fokus på kompetanse og på å sikre omstilling til ansatte som trenger det.

ANNONSE