INNMARSJ: A-laget hadde følge av klubbens yngre spillere inn på banen.
INNMARSJ: A-laget hadde følge av klubbens yngre spillere inn på banen. Bilde 1 av 25
VISTE MUSKLER: Andres Barrera var god for Årvoll.
VISTE MUSKLER: Andres Barrera var god for Årvoll. Bilde 2 av 25
FY: Dommeren viste det gule kortet da KFUM-spilleren måtte ta i bruk skitne knep for å stanse Kristoffer Babajide.
FY: Dommeren viste det gule kortet da KFUM-spilleren måtte ta i bruk skitne knep for å stanse Kristoffer Babajide. Bilde 3 av 25
IMG_8532
Bilde 4 av 25
GOD STØTTE: Mange tok turen til Årvoll kunstgress for å få med seg NM-oppgjøret.
GOD STØTTE: Mange tok turen til Årvoll kunstgress for å få med seg NM-oppgjøret. Bilde 5 av 25
IMG_8812
Bilde 6 av 25
IMG_8762
Bilde 7 av 25
IMG_8785
Bilde 8 av 25
IMG_8767
Bilde 9 av 25
IMG_8734
Bilde 10 av 25
IMG_8721
Bilde 11 av 25
IMG_8740
Bilde 12 av 25
IMG_8773
Bilde 13 av 25
IMG_8724
Bilde 14 av 25
IMG_8747
Bilde 15 av 25
IMG_8831
Bilde 16 av 25
IMG_8790
Bilde 17 av 25
IMG_8824
Bilde 18 av 25
IMG_8750
Bilde 19 av 25
IMG_8799
Bilde 20 av 25
IMG_8756
Bilde 21 av 25
IMG_8802
Bilde 22 av 25
IMG_8729
Bilde 23 av 25
IMG_8812
Bilde 24 av 25
IMG_8816
Bilde 25 av 25

Det ble NM-exit, men Årvoll viste muskler mot KFUM

Onsdagens første runde i NM ble en fantastisk dag i vårsola på Årvoll, der den tolvte mann viste seg fra sin beste side, og der Årvoll ga eliteserielaget KFUM hard kamp om avansementet.

Selv om det er nivåforskjell på lagene, var KFUM i cupen en drømmetrekning for Årvoll som til daglig spiller på nivå fem i Norge. KFUM brakte med seg prestisje til oppgjøret og var et solid trekkplaster, og gjorde at Årvoll i det minste vant kampen på tribunen. I glitrende vårvær med flere hundre fremmøtte var det ikke helt uventet KFUM som vant fotballkampen. Men et 0-2 tap er ingenting å skamme seg over – særlig ikke for et ungt og uredd Årvoll-mannskap som viste muskler mot gjengen fra Ekeberg.

Enorm innsats

– Dette var veldig moro, det er en opplevelse for livet. Jeg syns laget står veldig godt samlet og gjør en heroisk innsats. Med litt hell kunne vi gått til pause på uavgjort. Til tross for at KFUM scorer to ganger holder vi motet oppe og kampen lever lenge, sier trener Mathias Rishaug Bakken.

KFUM var som ventet laget som hadde ballen mest og dikterte spillet. Rishaug Bakken sier at de regnet med å bli mye løpende etter ball, og at de forsøkte å ta gjestene sine på kontringer. Årvoll fremsto som uredde og selvsikre, og flere ganger fungerte nesten planen om kontringer. Andreas Barrera sendte Kristoffer Babajide på flere løp, men sistnevnte var ofte alene og godt pakket inn av gjestenes forsvarsspillere – som blant annet måtte ty til skitne knep for å stanse Årvolls høyreiste angriper, og som korrekt ble belønnet med gult kort og applaus fra publikum.

– Vi er veldig fornøyd med gjennomføringen. Vi var forberedt på at de skulle ha mye ball og flytte mange folk i angrep, og da ville vi få muligheter til å kontre på dem. Vi ønsket også å holde på ballen og spille vårt spill, men det lyktes vi ikke så godt med, og det er heller ikke så overraskende, legger Rishaug Bakken til.

Tenåring tok ansvar

På backplass ga han 15 år gamle Jens Olden Larsen sjansen fra start, og Årvoll-gutten tok godt vare på muligheten.

– Jens klarte seg bra og tar store steg hver eneste kamp, og nå fikk han matchet seg mot et eliteserienivå og ser at dette er noe han på sikt kan beherske.

Olden Larsen er lillebroren til nederlandsproffen Lars Olden Larsen. I tillegg til Olden Larsen stilte Årvoll med en annen 15-åring i kamptroppen: Sondre Torkildsrud Engelstad, men han ble sittende på benken under hele kampen.

– Ikke bare for Jens, men for hele laget, er det fantastisk å teste seg mot et lag som KFUM.

KFUM scoret rett før pause, i 35. minutt, og i 60. minutt og stilte med et sterkt mannskap. På benken satt det flere kjenninger: blant andre Groruds tidligere innleide keeper Emil Ødegaard og Trosterud-brødrene Daniel Fredheim Holm og Thomas Holm.

Rishaug Bakken sier at han vil dele ut banens beste-prisen til samtlige, men lander til slutt på Pedram Bakhti.

  Dette minnet skal vi ta med oss, det er en opplevelse vi vil huske lenge. Og så får vi referanser på hvor fort ballen må gå på et toppnivå.

Folkefest

Årvoll tapte fotballkampen, men det er ingen tvil om hvem som vant på tribunen.

– Det var veldig bra og gøy å se så mange på kamp som støttet oss. Vi er fornøyd med at de støtter våre lokale gutter.

Og for ordens skyld:

– Vi satset selvfølgelig på å vinne fotballkampen også.

Rishaug Bakken sier at det var en fornøyd, og veldig sliten, gjeng i garderoben etter kampen.

– Jeg sa at de kan være stolte av seg selv, og minnet dem på at vi var nær en scoring som fort kunne endret kampen.

Kampfakta

NM, første runde, herrer:
Årvoll – KFUM 0-2 (0-1)
Årvoll kunstgress
Årvolls lag: Joakim Børke Lillekroken, Arben Fera, Simen Sundborg Olsen, Jonas Brandsæter Kongelf (Janath Krisnamoorthy fra 75.), Jens Olden Larsen (Stephen Siddharrthan fra 86.), Soufian Abarkach (Kasper Halvorsen fra 63.), Pedram Bakhti, Laurist Meyer Hendriksen, Kristoffer Babajide (Tim Theodor Dalberg Merg (fra 75.), Andres Barrera (Jakob Valan fra 63.), Noah Sidali-Wahlstrøm.