SEN ANKOMST: Da taxisjåføren ikke fant veien, måtte Jan Eggum plukkes opp ved Lindeberg t-banestasjon. Men en smule forsinkelse gjorde ingen ting - den som venter på noe godt!
SEN ANKOMST: Da taxisjåføren ikke fant veien, måtte Jan Eggum plukkes opp ved Lindeberg t-banestasjon. Men en smule forsinkelse gjorde ingen ting - den som venter på noe godt! FOTO: Rolf E. WulffBilde 1 av 14
Lindeberg kulturfestival 2023
Lindeberg kulturfestival 2023 FOTO: Rolf E. WulffBilde 2 av 14
LYTTENDE PUBLIKUM: Det var mange som kom til Jerikobanen for å oppleve Jan Eggum.
LYTTENDE PUBLIKUM: Det var mange som kom til Jerikobanen for å oppleve Jan Eggum. FOTO: Rolf E. WulffBilde 3 av 14
Lindeberg kulturfestival 2023
Lindeberg kulturfestival 2023 FOTO: Rolf E. WulffBilde 4 av 14
FLOTT SANG: Benedicte Adrian og LKV-koret fikk opp stemningen da de fremførte flere sanger på scenen.
FLOTT SANG: Benedicte Adrian og LKV-koret fikk opp stemningen da de fremførte flere sanger på scenen. FOTO: Rolf E. WulffBilde 5 av 14
Lindeberg kulturfestival 2023
Lindeberg kulturfestival 2023 FOTO: Rolf E. WulffBilde 6 av 14
IVRIG DIRIGENT: Benedicte Adrian og LKV-koret sang for full hals.
IVRIG DIRIGENT: Benedicte Adrian og LKV-koret sang for full hals. FOTO: Rolf E. WulffBilde 7 av 14
I SOLA: Det var bare å nyte det gode været og lytte til god musikk fra scenen.
I SOLA: Det var bare å nyte det gode været og lytte til god musikk fra scenen. FOTO: Rolf E. WulffBilde 8 av 14
VEL GJENNOMFØRT: Svanhild (f.v.) og Arne Storøy, samt Gunnar Gussiås sørget for nok en vellykket utgave av Lindeberg kuturfestival. De satte ekstra pris på at Jan Eggum kom til festivalen for første gang - og vi tror neppe det blir siste gang!
VEL GJENNOMFØRT: Svanhild (f.v.) og Arne Storøy, samt Gunnar Gussiås sørget for nok en vellykket utgave av Lindeberg kuturfestival. De satte ekstra pris på at Jan Eggum kom til festivalen for første gang - og vi tror neppe det blir siste gang! FOTO: Rolf E. WulffBilde 9 av 14
SOM HJEMME: Jan Eggum stortrivdes og syntes det var som å være på hjemmebane da han deltok på Lindeberg kulturfestival for første gang.
SOM HJEMME: Jan Eggum stortrivdes og syntes det var som å være på hjemmebane da han deltok på Lindeberg kulturfestival for første gang. FOTO: Rolf E. WulffBilde 10 av 14
GODE VENNER: Arne og Svanhild Storøy har lenge hatt et godt forhold til Benedicte Adrian som nå dirigerer LKV-koret og som selv har underholdt på Lindeberg kulturfestival en rekke ganger.
GODE VENNER: Arne og Svanhild Storøy har lenge hatt et godt forhold til Benedicte Adrian som nå dirigerer LKV-koret og som selv har underholdt på Lindeberg kulturfestival en rekke ganger. FOTO: Rolf E. WulffBilde 11 av 14
PÅ SCENEN: Purple Legacy var blant bandene som fikk det til å svinge fra scenen under Lindeberg kulturfestival.
PÅ SCENEN: Purple Legacy var blant bandene som fikk det til å svinge fra scenen under Lindeberg kulturfestival. FOTO: Rolf E. WulffBilde 12 av 14
VEL MØTT: Selv sindige Arne Storøy begynte å bli bekymret, men til slutt kunne han ønske Jan Eggum velkommen til Jerikobanen og Lindeberg kulturfestival.
VEL MØTT: Selv sindige Arne Storøy begynte å bli bekymret, men til slutt kunne han ønske Jan Eggum velkommen til Jerikobanen og Lindeberg kulturfestival. FOTO: Rolf E. WulffBilde 13 av 14
SOLGTE UNNA: Jan Eggum solgte alt han hadde med seg av bøker og plater - og alt ble signert.
SOLGTE UNNA: Jan Eggum solgte alt han hadde med seg av bøker og plater - og alt ble signert. FOTO: Rolf E. WulffBilde 14 av 14

Jan Eggum på «villspor» da Lindeberg møttes på kultursletta

Etter flere timers underholdning og aktiviteter skulle Jan Eggum bli det avsluttende høydepunktet under årets Lindeberg kulturfestival – men hvor var mannen?

Arne Storøy, leder for Lindebergkulturens venner, ser nervøst på klokka.

– Han burde ha vært her nå. Vi får gi ham fem minutter til før vi etterlyser ham, humrer den godeste Arne.
Han tar det egentlig med stor ro, for av erfaring vet han at det ikke alltid er så lett å finne den rette veien inn til selve Jerikobanen.

– Han dukker nok opp snart!

Til Jerikobanen

Men selv Arne begynte å bli bekymret da det varte og rakk. Dermed en kjapp telefon til Jan Eggum.

– Han står ved Lindeberg t-banestasjon. Taxisjåføren visste ikke hvordan han skulle få kjørt helt inn hit. Gunnar, kast deg i bilen, kommer det fra Arne.
Dermed durer assistent og alt muligmann Gunnar Gussiås av gårde.


– Enda godt at han ikke ble sluppet av på Trosterud eller Furuset stasjon. Vel, vi hadde nå funnet ham på de stasjonene også, konstaterer en smilende, men også lettet Arne.

Ti minutter senere kommer bil, Gunnar, gitar og Jan Eggum fram til Jerikobanen. Eggum tar det hele med et smil og entrer scenen umiddelbart. En kort lydsjekk og han er i gang – proff til fingerspissene!

Fast tilhengerskare

Det har samlet seg nærmere 200 tilskuere ved scenen. Mange av dem har kommet ens ærend for å få med seg Jan Eggum. Andre har vært der hele dagen og fått med seg band som «Fetter Tom», «G52» og «Purple Legacy». Ekstra mange var til stede også da Trond Granlund og hans band opptrådte. Ingen Lindeberg Kulturfestival uten at Trond er til stede. Han har en fast tilhengerskare som kommer hvert år for å få en skikkelig dose «Granlund-musikk».

I løpet av dagen har Jernbanens musikkorps og dansegruppen Bølingen opptrådt. Jeriko skolekor og Lindebergkulturens hiphop-gruppe likeså. Ute på banen har fotballturneringen gått sin gang, og ellers har et vell av aktiviteter for de minste funnet sted. Rett før Eggum dukket opp var det velklingende sang fra LKV-koret som Benedicte Adrian har ledet det siste året – og som også fikk den etter hvert voksende publikumsmassen med på allsang.

Stemningen var allerede god da Eggum inntok scenen – og den ble ikke akkurat mindre da han satte i gang.

Full innertier

Han har sin egen sjarm med sine artige anekdoter og bemerkninger mellom sangene sine. Får fort de tilstedeværende med seg inn i sin musiaklske verden. Noen nye, noen ikke av de mest kjente, og selvsagt noen av de aller mest kjente sangene kommer på rekke og rad. Det er en av landets mest kjente og elskede entertainere som for første gang har tatt turen til Lindeberg kulturfestival. Og da ble det – kort sagt – full innertier for de mange som koste seg med legenden i solskinnet. Eggum kom, sang og vant da han en smule forsinket åpenbarte seg på Lindeberg!

Personlige hilsninger

Han legger til at det var et veldig kunnskapsrikt og høyt kulturelt publikum til stede.

– Jeg har solgt alt jeg hadde med meg. Det er beviset på nettopp det, humrer og fleiper Jan.
Han hadde tatt med seg sine visebøker og sin siste plate, slik artister flest gjør ved denne type konserter. Og Eggum solgte unna absolutt alt han hadde med seg, selvsagt med signering og personlige hilsener.

– Jeg kan overhodet ikke huske at det har skjedd før, konstaterer han.

Han smiler og koser seg. Blir med på selfies og tar seg god tid til en liten prat med alle som ønsker det. En tvers igjennom hyggelig og koselig kar som vi gjerne ser tilbake på Lindeberg kulturfestival.