LYKKELIG JENTE: Smilet og blikket sier det meste, for det var stas å møte Oscar Bobb og få autografen - Joshua King følger med i bakgrunnen.
LYKKELIG JENTE: Smilet og blikket sier det meste, for det var stas å møte Oscar Bobb og få autografen - Joshua King følger med i bakgrunnen.Bilde 1 av 15
OSCAR BOBB INNTOK ROMMENSLETTA
OSCAR BOBB INNTOK ROMMENSLETTA FOTO: Rolf E. WulffBilde 2 av 15
OSCAR BOBB INNTOK ROMMENSLETTA
OSCAR BOBB INNTOK ROMMENSLETTA FOTO: Rolf E. WulffBilde 3 av 15
OSCAR BOBB INNTOK ROMMENSLETTA
OSCAR BOBB INNTOK ROMMENSLETTA FOTO: Rolf E. WulffBilde 4 av 15
OSCAR BOBB INNTOK ROMMENSLETTA
OSCAR BOBB INNTOK ROMMENSLETTA FOTO: Rolf E. WulffBilde 5 av 15
ET MINNE: Et bilde sammen med Joshua King og andre fotballhelter kommer ikke til å bli slettet fra mobilen!
ET MINNE: Et bilde sammen med Joshua King og andre fotballhelter kommer ikke til å bli slettet fra mobilen! FOTO: Rolf E. WulffBilde 6 av 15
OSCAR BOBB INNTOK ROMMENSLETTA
OSCAR BOBB INNTOK ROMMENSLETTA FOTO: Rolf E. WulffBilde 7 av 15
OSCAR BOBB INNTOK ROMMENSLETTA
OSCAR BOBB INNTOK ROMMENSLETTA FOTO: Rolf E. WulffBilde 8 av 15
MØTTE HELTEN: Det er ikke hver dag man får anledning til å møte en fotballstjerne, og når Oscar Bobb dukker opp er det bare å dra fram mobilen.
MØTTE HELTEN: Det er ikke hver dag man får anledning til å møte en fotballstjerne, og når Oscar Bobb dukker opp er det bare å dra fram mobilen. FOTO: Rolf E. WulffBilde 9 av 15
OSCAR BOBB INNTOK ROMMENSLETTA
OSCAR BOBB INNTOK ROMMENSLETTA FOTO: Rolf E. WulffBilde 10 av 15
OSCAR BOBB INNTOK ROMMENSLETTA
OSCAR BOBB INNTOK ROMMENSLETTABilde 11 av 15
OSCAR BOBB INNTOK ROMMENSLETTA
OSCAR BOBB INNTOK ROMMENSLETTA FOTO: Rolf E. WulffBilde 12 av 15
OSCAR BOBB INNTOK ROMMENSLETTA
OSCAR BOBB INNTOK ROMMENSLETTABilde 13 av 15
PÅ RYGGEN: Noen ville ha autografen til Oscar Bobb på brystet, andre foretrakk ryggen.
PÅ RYGGEN: Noen ville ha autografen til Oscar Bobb på brystet, andre foretrakk ryggen.Bilde 14 av 15
FULL JUBEL: Joshua King inviterte Manchester Citys Oscar Bobb til sin fotballskole på Rommensletta, da tok det selvsagt av blant de unge fotballspillerne.
FULL JUBEL: Joshua King inviterte Manchester Citys Oscar Bobb til sin fotballskole på Rommensletta, da tok det selvsagt av blant de unge fotballspillerne. FOTO: Rolf E. WulffBilde 15 av 15

Manchester City-stjernen tok en triumfferd på Rommensletta

Oscar Bobb har i ung alder klart å spille seg inn på Manchester City sammen med Erling Braut Haaland. 20-åringen har naturlig nok ikke en like stor og verdensomspennende stjernestatus som sin landsmann – men potensialet til å bli det er der.

Det siste året har han tatt store steg og er allerede bokført med åtte landskamper. Og populær er han – det ble et unisont og høylytt brøl da han ble presentert på scenen på Rommensletta sammen med Joshua King.

Tok av

Det er lett for fotballspillere i alderen 10-13 år å gå amok når en slik fotballhelt plutselig dukker opp. Helt er også Joshua King, men han er sammen med ungene tre dager til ende – så han hadde alle «blitt vant med». Så det tok av da også Oscar Bobb kom til Rommensletta. Derfor måtte det solid organisering til for at alle skulle få mulighet til å møte ham personlig.

FULL JUBEL: Joshua King inviterte Manchester Citys Oscar Bobb til sin fotballskole på Rommensletta, og da tok det selvsagt av blant de unge fotballspillerne. FOTO: Rolf E. Wulff

I kø

Men Joshua King og apparatet rundt ham hadde orden på sakene. Det hele ble organisert slik at Oscar og Joshua skulle gå fra gruppe til gruppe. Ved hver gruppeankomst stoppet treningen opp, det ble tatt et gruppebilde sammen med de to, og så var det bare å stille seg i kø for autografer og selfie. Men med hele 18 grupper som skulle besøkes ble det en flere timer lang tur rundt på Rommensletta – med Akers Avis Groruddalen på slep.

PÅ RYGGEN: Noen ville ha autografen til Oscar Bobb på brystet, andre foretrakk ryggen.

Overveldende superbegeistring

Undertegnede, som fotballmessig ikke kan skryte av mer enn et hattrick på bane 9 på Ekeberg i en seriekamp for Skeid som 14-åring, har selvsagt ikke opplevd en slik nesegrus beundring fra unge fans og kan således ikke sette meg i verken Oscars eller Joshuas sko.

Men jeg er ganske så sikker på at de begge storkoste seg da de ble møtt av barnslig overveldende superbegeistring fra unger som alle drømmer om å bli stjerner som de to – og hvem vet – det ble kanskje skrevet en autograf til en ung fotballspiller på Rommensletta denne dagen som med tiden kommer til å bli en enda større fotballstjerne enn de to.

ET MINNE: Et bilde sammen med Joshua King og andre fotballhelter kommer ikke til å bli slettet fra mobilen! FOTO: Rolf E. Wulff

Stort smil

Men det viktige her er at Joshua King vil gi tilbake gjennom sin fotballskole, hvilket han nå har gjort for fjerde gang. Det er imponerende. Oscar Bobb hadde heller ikke behøvd å dukke opp. Men når han kommer og tilbringer så mye tid sammen med håpefulle unge og er kun et eneste stort smil og omgjengelig som bare det, skal man ikke ta det for gitt.

MØTTE HELTEN: Det er ikke hver dag man får anledning til å møte en fotballstjerne, og når Oscar Bobb dukker opp er det bare å dra fram mobilen. FOTO: Rolf E. Wulff

De vet begge to hvor mye det betyr for unge fans, og tar sin samfunnsbevisste oppgave på alvor. Det står det respekt av. Det er mange unge fotballspillere som vil huske dette møtet på sin videre ferd i livet, i tillegg til alt de lærte de tre flotte fotballdagene på Rommensletta – både på og utenfor banen.