Vestre Haugen bussholdeplass, Sigrid Marie Refsum
Vestre Haugen bussholdeplass, Sigrid Marie Refsum FOTO: Akers Avis Groruddalen, privat

26-bussen erstatter ikke 22, 25 og 33-bussen i Gransdalen

Jeg var student på Blindern da vi flytta til Vestre Haugen. 22-bussen gikk i rushtida, og sørget for grei direkte transport. Seinere ble den fjerna.

25-bussen tok oss hjem, men traseen ga oss 15-20 minutter lenger reisevei. Da den traseen ble endret, hadde vi 33-bussen med overgang til 25-bussen. Naboen kjøpte seg bil da kveldsavgangene på 33-bussen ble innstilt.

65-bussen i Gransdalen. FOTO: Akers Avis Groruddalen

Disse busslinjene gikk vestover, det gjør ikke 65- og 79-bussen, som begge går nordover til Stovner og Grorud. Traseen gjennom Gransdalen dekker flere borettslag, nye Furuset Hageby ved Nordre Gran, skolene ved Gransletta, Haugen skole, Haugentunet og tre borettslag benytter Vestre Haugen.

Naboer i harnisk over busskutt på Haugerud. – Regner med at jeg må flytte hvis bussen slutter å gå

Vi blir henvist til å bruke apper eller nettet for å finne beste reisevei, men det er ingen spøk i vinterkulda. Busslinje 26 skal ikke kjøre gjennom Gransdalen, og for oss som bor her er det et tap. Det står fullt med biler langs veikanten. En skulle tro det sier noe om behovet for effektiv busstransport, også herfra. Hva med å se på arbeidsplasser, institusjoner og skoler når en utvikler kollektivtransport. Vi er mange som pendler mellom øst og vest hver dag.

Sigrid Marie E. Refsum, Vestre Haugen