Ole Berdon Bakke (MDG)
Ole Berdon Bakke (MDG) FOTO: Caroline HammerBilde 1 av 1

Årets julegave til Hasle-Løren fotball

Det stunder mot jul og det er mange som går og venter på en pakke. Som har prøvd å være snill og grei og gjøre det beste for dem rundt oss. Så som idrettslaget Hasle-Løren.

Der har frivillige tatt vare på 1000 barn som spiller fotball og enda fler når vi regner med de andre idrettene i Hasle-Løren Idrettslag. For i sommer fikk fotballklubben en gave. I forbindelse med reguleringen av Bama-tomta på Løren, Økern Torgvei 6, så vedtok bystyret i sommer at byrådet må finne en annen tomt for en 11-er bane til Hasle-Løren innen utgangen av 2023.  Nå nærmer 2024 seg, og på ett av de to bystyremøtene som er igjen i 2023 vil byrådet rive av gavepapiret og avsløre hvor banen skal ligge. 

Jeg tror jeg vet hvor det må bli, jeg har ikke smugkikket, men jeg har ristet på pakken, og utifra det jeg hørte må det være Bama-tomta. Her har kommunen ledig areal, og nå som det nye byrådet i sin byrådserklæring har sagt at av de fire feltene som skulle bygges ut til boliger skal det nå bygges bare på to, så blir det plass til en ny fotballbane. For hvor ellers skal du finne en fotballbane til Hasle-Løren Idrettslag? Ledige kommunale tomter vokser ikke på trær, heller ikke juletrær i Bjerke bydel. Så da må det bli julegave til Hasle-Løren selv om det vel egentlig er byen som får en gave. Gaven er et velfungerende fotballag som tar vare på barna våre og som også har plass for dem som nå ikke kan være med  pga manglende banekapasitet .

En 11-er bane er 68 x 105 meter med  preventiv virkning. Det er like mange kvadratmeter med sosialisering og samfunnsbygging, og den koster egentlig ikke så mye, ingen vegger, ingen tak, og så gir det så veldig mye. Fotball og annen idrett virker! De samler barn, ungdom og ansvarlige voksenpersoner i et fellesskap som skaper gode øyeblikk sammen. 

Så hvis alle vi som bor her ønsker oss intenst nok, og høylytt nok, til at de som sitter på rådhuset forstår at det vi ønsker er 68 x 105 meter med flatmark, så blir det en god julefeiring i år med en gave som vil vare i generasjoner. Det er den gaven vi ønsker oss i Bjerke bydel.