Blåmandag for Groruddalen

Hvis ikke folk husker alle kuttene Groruddalen opplevde under de blåblå, kan de rikeste i Oslo vest fortsette å rasere ungdomsklubber, eldresentre og skoletilbud i fire lange år.
De har en holdning til velferdssamfunnet som er skremmende. De rike skal og må ha mer. Derfor vil de selge resten av Oslo bit for bit. Bestemor, barnehager og barnevern ut på anbud.
Ønsker du denne blåmandagen? Har du glemt?
Leser man gamle utgaver av Akers Avis Groruddalen fra 1980- og -90-åra, finnes det knapt en utgave som ikke dreier seg om kutt. Frps Svenn E. Kristiansen sa i 1990 i avisa at alle ungdomsklubber i Oslo burde legges ned. Spørsmålet etter kuttene er jo om Frp ønsket ungdomsproblemer. Den gamle ordføreren Albert Nordengen måtte i ettertid innrømme at det var nettopp nedleggelsen av ungdomsklubber han angret på. Jeg husker hvordan driftsbudsjettet på skoler og barnehager ble kuttet til beinet. Eldresentre ble barbert. Feltarbeidere ble fjernet. Ja, vi hadde ikke engang lov til personalmøter i barnehagen, det var for dyrt. Dette er bare småtteri mot hva vi vil oppleve de neste fire år.
Samtidig som kommunen kutta en milliard til bydelene i året, ga de store gaver til sine venner. Rødt husker hvordan Optimo fikk kjøpt Furuset senter for vekslepenger. Etter to år måtte bydelen leie sine egne lokaler tilbake for enorme summer. Optimo innkasserte minst én milliard kroner på Høyre og Frps gave. Det samme skjedde med sykehusboligene på Aker sykehus. Ivar Tollefsen fikk gaven fra høyresida og kunne bygge seg opp til Nordens eiendomskonge på utleie av slaveleiligheter.
Men trur du det stopper der? Husker du at Frp og Høyre ville selge Hafslund som Oslo kommune eier? Allerede nå har kommunen tjent mer på aksjene enn de ville fått inn på salget. Frp ville også selge Statoil. Hvordan hadde din økonomi vært da? Oljefondet hadde vært i lomma på en investor i USA, Europa eller Saudi Arabia. Å gi bort gaver til de rikeste er jo pinlig i seg sjøl, mer pinlig blir det når de får valgkampstøtte fra de samme.
Så står vi her i overhengende fare for at Groruddalen og Oslo by kan  bli en kaldere og beinhard by for de fleste, en nådeløs by uten moral og empati. Grunnen er enkel, Ap og SP har ikke levert varene, de har ført Høyre-politikk, og solgt rettighetene til strømmen på børs og ut av landet. Uten at Norges befolkning er spurt skal vi bli Europas energieksportør, uten konsekvensutredning for natur, fisk, dyr og folk. Det var vel ikke grunnen til at den såkalte venstresida fikk hundre stortingsrepresentanter. Folk føler seg skuffa, ja svikta. Ap gikk vel ikke til valg på at forskjellene skulle øke og at folk måtte flomme til landets fattighus samtidig som de rike blir mye rikere?
Hadde det ikke vært for Rødt ville kuttene i bydelene også under Ap ,SV og MDG vært store. Rødt har faktisk plusset på 550 millioner til bydelene de fire siste åra. Nå er det faktisk bare at Rødt får fem representanter i bystyret som kan hindre at blåmandagen rammer Groruddalen med full tyngde.
Når folk tenker seg om vil mange av Akers Avis Groruddalensl lesere huske alle kutthistoriene, de unge veit at deres tilbud kuttes først hvis det raseres. Frivillighetsmidler, bibliotek og idrettslag mister muligheten for å drive.
Det er alvor nå, folkens. Dette er ingen svartmaling. Det blir mye verre. Alt blir kutta.
Du vet at dette er sant. Derfor må du stemme på Rødt så vi kan stoppe dette.
Håper vi sammen kan hindre blåmandagen.