Alt for Groruddalen

Kommentar:

«Den som vinner Groruddalen, vinner valget»

Velgerne er mer «fastlåste» vest i byen. Det har vært oppfatningen, og slik oppsto det nå så kjente uttrykket: «Den som vinner Groruddalen, vinner valget».

I Groruddalen og i tilknyttede områder er det lettere å flytte velgere, og få nye. Og vi er mange her i ytre øst, så en vellykket valgkampanje kan bety mange stemmer – og valgseier!

Nettopp derfor har partiene sendt inn sine beste kort til Groruddalen. Plutselig sto Gro Harlem Brundtland på døra, og Erna Solberg. Statsministeren ønsket 1. klassingene velkommen til Vestli skole, mens Raymond og Eirik møttes i Grorud idrettshus. På Bånkall gård hilste Thorbjørn Berntsen på sin «bestefar». Og overalt har partiene hatt stands med besøk av både utenriksminister, finansminister, ordførerkandidater og annet storfolk.

At årets valg er jevnere enn noen gang fikk vi en forsmak på allerede i slutten av mars: Da kunne avisen melde at Høyre for første gang var størst i Groruddalen. Riktignok kun på en enkel meningsmåling, men dog… Vi snakker tross alt om Groruddalen, her har Arbeiderpartiet opp igjennom årene ofte hatt mer enn 50 prosent av stemmene.

Både Raymond Johansen og Eirik Lae Solberg har begge sagt, med litt ulike ord, at dette blir «close», til slutt vil det kanskje bare stå om noen hundre stemmer. Og det vil ikke forundre oss om avgjørelsen falt i Groruddalen, nok en gang.