Vi vet at de sliter voldsomt med å få plass til det som er helt nødvendig å få inn i de planlagte byggene. Dette er blant annet forsøkt løst ved å kjøpe seg plass i universitetets planlagte livsvitenskapsbygg nedafor Ringveien på Gaustad. Men heller ikke der gikk ikke regnestykket helt opp. Det ble litt plass til overs. Da vedtok OUS- og HSØ-styret uten forvarsel at hormonlaboratoriet på Aker skulle presses inn på noen altfor få kvadratmeter der.
Hormonlaboratoriet er en viktig del av endokrinologien på Aker. Det dreier seg om hormonsykdommer. Et enestående fagmiljø er bygget opp av de ansatte i over femti år. Det er i verdensklasse og har lenge vært et flaggskip for Aker sykehus. For Aker sykehus venner er det helt uforståelig at helseforetaksledelsen vil ødelegge dette. På hormonlaboratoriet gjøres avanserte analyser for å kunne diagnostisere sjeldne hormonsykdommer. Noen av disse analysene foretas bare på Aker.
Ellers har vanlige folkesykdommer som diabetes og forskjellige stoffskiftesykdommer god nytte av endokrinologisk på Aker. Når pasienter kommer hit med plager og sykdom som henger sammen med hormonsystemet, tas blodprøve som straks sendes over til hormonlaboratoriet. Innen endokrinologien lever fortsatt den gode, gamle Aker-ånden! God pasientflyt er noe det jobbes med kontinuerlig. Behandlingsdelen og laboratoriet henger tett sammen. Dette er ett fagmiljø til beste for pasientene.
Aker sykehus venner mener pasientenes behov her opplagt må gå foran HSØs behov for å få gjennom sine gigantplaner. Hormonlaboratoriet må ikke skilles fra resten av endokrinologien på Aker. Dette unike fagmiljøet må bevares.
Hormonlaboratoriet på Aker er plasskrevende. Lokalene er fylt opp av maskiner, laboratoriebenker og -prøver. Samtidig krever mottaket og sorteringa av prøver fra resten av landet også sin plass. Nedfrosne dyrbare prøver må håndteres med forsiktighet og nøyaktighet. Dyktige høykompetente ansatte håndterer alt dette med stor nøyaktighet slik at pasienten får sitt prøvesvar. Et skrivebordsvedtak i HSØ og OUS vil nå presse alt dette inn på under halvparten av plassen i det planlagte Livsvitenskaps-bygget ved Gaustad. Det vil være ødeleggende det endokrinologiske fagmiljøet på Aker.
Etter at OUS-styret vedtok å legge ned Aker sykehus i 2010, er avdeling etter avdeling plukket fra hverandre og flyttet. Viktige fagmiljøer er splittet opp og ødelagt. Så langt er det livsviktige endokrinologiske fagmiljøet på Aker bevart. For pasientenes og fagmiljøenes skyld må ikke helsebyråkratene få ødelegge dette. La oss håpe dette er en siste krampetrekning fra HSØ/OUS-ledelsen før de må gi opp de håpløse byggeplanene sine!